»

Ameriško sodišče odredilo zaprtje GMail računa nedolžnega uporabnika

Slashdot - Uslužbenci ameriške banke iz Wyominga, Rocky Mountain Bank, so 12. avgusta letos pomotoma poslali imena, naslove, SSN številke ter podatke o dolgovih svojih 1300 strank na nek GMail poštni naslov. Ko so v banki odkrili napako, so prejemniku poslali sporočilo, v katerem so ga prosili, naj datoteko uniči in je ne odpre. Odgovora ni bilo, zato so se obrnili na Google s prošnjo, naj jim razkrije identiteto lastnika e-poštnega računa.

Google je na to odvrnil, da za kaj takega potrebujejo sodno odredbo. Zato so pri banki sodišče zaprosili za odredbo s katero bi sodišče Googlu naložilo razkritje identitete lastnika računa ter deaktivacijo njegovega (ali njenega) računa. Pri tem so celo hoteli, da primer ostane tajen, čemur pa sodišče ni ugodilo.

Kljub temu, da je šlo za očitno napako banke in da lastnik računa, kamor so bili pomotoma poslani podatki ni storil ničesar spornega (pravzaprav sploh ničesar), pa je sodnik James Ware iz okrožnega sodišča v Kaliforniji presodil, da mora Google...

63 komentarjev

Tekmovanje do nič

Slo-Tech - Hekerji bodo v okviru konference Defcon 16 organizirali tekmovanje imenovano Race-to-Zero. Pravila so preprosta: tekmovalci bodo dobili vzorce zlonamerne kode, ki jo bodo nato poljubno modificirati (RCE, code obfuscation, uporaba packerjev/kripterjev/mutatorjev...) ter naložili na namenski portal, ki bo deloval podobno kakor npr. VirusTotal, torej različni AV programi bodo kodo skenirali. Tekmovanje bo razvrščeno na različne težavnostne stopnje, končni cilj pa je prelisičiti vse načine detekcije. Zmagovalcu pripada čast in slava ter večno sovraštvo s strani razvijalcev proti-virusnih programov.

3 komentarji

USB "ključi"

Tom's Hardware -

CD je sicer res postal glavni medij za prenašanje podatkov, saj na njem sloni večina računalniške industrije, a obstajajo tudi drugi načini, kot so tračne enote, USB ohišja in DVDji, medtem ko se diskete dandanes uporabljajo zelo redko.

Na Tom's Hardware so si ogledali t.i. USB "ključe", ki so v bistvu zelo majhni diski, ki delujejo podobno kot pomnilnik, saj nimajo gibljivih delov. Na njih se lahko navadno spravimo od 8 do 1.000 MB podatkov. Posebnost teh diskov je v tem, da jih priključimo v prazen USB vtič in preprosto z njim upravljamo kot z običajnim diskom. V novejših operacijskih sistemih ne potrebujete niti gonilnikov.

1 komentar

Cracking@home

ZDNet - Slo-Techov SETI team je prav lepo debelušen, kolumnist na ZDNet-u pa je ali dobro obveščen, ali pa pripadnik teorije zarote. Si predstavljate, da bi se okužili z virusom (oz. ohranjevalnikom zaslona), ki bi -- brez vaše vednosti -- deloval podobno kot SETI klient, le da bi bili procesorski cikli namenjeni razbijanju raznih gesel? Nekako niti ne dvomim, da se bo to nekega dne res zgodilo... Klik!

3 komentarji

Virus na Dreamcast ploščku

Vnunet - Japonska verzija FRP igre Atelier Marie ima na plošku tudi bonus - ohranjevalnik zaslona. Vendar pa nameščanje slednjega na PC-ju računalnik okuži z virusom Kriz, ki deluje podobno kot CIH (Černobil) - na božič poskuša izbrisati CMOS ter podatke na disku. Kar pa med drugim loči Kriza od CIHa je to, da prvi poskuša datoteke na disku oz. omrežju prepisati, medtem ko je CIH 'le' poškodoval FAT tabelo. Več?

4 komentarji

BIOS Savior

več strani - Azijci me včasih kar presenečajo z dobrimi in inovativnimi idejami. Med te zagotovo spada tudi BIOS Savior, priročna napravica, ki vaše računalo instantno spremeni v Dual BIOS mašino. Zadeva je v bistvu še eden Flash EPROM čip na posebnem ležišču, ki ga priklopite na matično ploščo, potem pa preko posebnih stikalc preklapljate med originalnim in dodatnim BIOSom. Pomen in uporabnost take zadeve je takoj jasna vsem, ki so kdaj imeli težave po flashanju BIOSa ali jih je prizadel kakšen virus, ki uničuje BIOS (naprimer CIH).
BIOS Saviora so "testirali" na Burning Issues strani, tako da si lahko ogledate tudi nepristransko mnenje. Vsekakor je zadevica zelo, zelo uporabna. ...

1 komentar