»

Microsoftove tipkovnice in miške se vračajo pod znamko Incase

The Verge - Po tem, ko so se v Redmondu lanske pomladi presenetljivo odrekli računalniški periferiji pod znamko Microsoft, naprave letos pridejo nazaj v režiji podjetja Onward Brands.

Konec aprila 2023 so pri Microsoftu presenetili s pojasnilom, da ne bodo več tržili tipkovnic, mišk, spletnih kameric in ostale periferije pod znamko Microsoft, temveč zgolj še tiste pod znamko Surface, na katere se nameravajo popolnoma osredotočiti. Prodaja prej omenjenih kosov tako poteka še do izčrpanja zalog. Novica je vznejevoljila vse tiste, ki so se privadili predvsem značilnih Microsoftovih ergonomskih tipkovnic in mišk, obenem pa je pomenila tudi zanimiv prelom, kajti prvo miš je podjetje pravzaprav izdalo že pred 41 leti - torej dve leti pred prvimi Windowsi, medtem ko je tipkovnice lansiralo pred tridesetimi. Čeprav so nekateri modeli "preživeli" pod znamko Surface, gre zvečine za dražje primerke, ki predstavljajo le manjši del pretekle Microsoftove ponudbe.

Sedaj je videti, da bo tudi klasična...

13 komentarjev

Znamka HyperX gre pod HP

vir: HP
HP - HP od Kingstona za 425 milijonov dolarjev kupuje znamko HyperX, toda prevzel bo le del oddelka z igričarsko periferijo, medtem ko bo pomnilniško opremo Kingston obdržal.

HyperX je ena tistih znamk, pod katerimi najdemo računalniško opremo z odločno preveč vgrajenimi barvnimi diodami. Nalepka ima v bistvu za take sorte kozmetiko že kar dolgo zgodovino, saj je Kingston pričel v njenem okviru pomnilnik za navijalce prodajati že leta 2002. Od takrat se je oddelek vse bolj usmerjal v igričarsko opremo in se osamosvajal, sedaj pa je očitno napočil čas, da prav ta igričarski del matično podjetje tudi zapusti. HP bo tako za 425 milijonov ameriških dolarjev prevzel znamko HyperX in tipkovnice, miške, slušalke, podloge ter promocijsko kramo za ešport. Po drugi plati pomnilniške reči, torej DRAM, flash in SSDji, ostajajo Kingstonu, ki jih bo preimenoval, ni pa še jasno, ali bo morda izumil kakšno novo znamko. Posel naj bi bil zaključen v prvi polovici leta.

Motiv HPja je jasen: imajo že...

8 komentarjev

Essential, firma pametnih telefonov Andyja Rubina, gre pod rušo

AnandTech - Po dveh letih životarjenja so v podjetju Essential, kjer je Androidov oče Andy Rubin delal po svojem odhodu iz Googla, sklenili zapreti vrata, saj jim je za lansiranje novih produktov zmanjkalo denarja.

Ko je Andy Rubin konec leta 2015 ustanovil družbo Essential, se mu za investitorje res ni bilo treba bati, saj je imel kot glavni arhitekt operacijskega sistema Android v Silicijevi dolini izjemen ugled. Namera je bila, da uspeh s softverskega področja mobilne telefonije prenese še na strojnega, kajti v Essentialu je snoval nove telefone s pritiklinami. Po dveh letih je firma lansirala svoj prvi izdelek, pametni telefon Essential Phone (PH-1) ... ki pa je bil tudi zadnji. Serija polomij se je pričela takoj ob izidu PH-1, ko so ob ponesrečenem plačevanju prednaročil razkrili osebne podatke nekaterih strank. Sam telefon je bil spodoben, a je bil v luči bliskovitega napredka že v nekaj mesecih zastarel, kar ni bilo dovolj, da bi se mlado podjetje zasidralo na tržišču, zaradi česar je...

5 komentarjev

Google Maps gre pod vodo

vir: Google
Google - Več kot tri četrtine zemeljskega površja pokrivajo oceani, zato je naslednja Googlova poteza na nek način logična. Njihov Google Maps je bil doslej omejen na kopno četrtino, sedaj pa so ga obogatili s prvimi panoramskimi podvodnimi posnetki. Za začetek so obiskali šest krajev pod vodo v Avstraliji, na Havajih in Filipinih.

Poslikali so podvodno okolico Wilsonovega otoka, Heronovega otoka in otoka Lady Elliot (vsi trije ležijo na avstralskem Velikem koralnem grebenu), zaliva Hanauma in Molokinija (oba na Havajih) ter otoka Apo na Filipinih. Na vseh teh lokacijah se pod vodo skrivajo koralni grebeni, kjer življa kar mrgoli, tako da je tam kaj videti. Google ni poslikal le golega dna, ampak je ujel tudi precej živali (želv, rib in velikih mant). Na Google Maps...

30 komentarjev

Kingston HyperX PC3500

110110111001

vir: Explosive Labs
Explosive Labs - Pred kratkim se je na slovenskem trgu pojavil overclockerjem prijazen pomnilnik, ki ga izdeluje Kingston. Govorim seveda o seriji HyperX. Izdelek se po mnenju nekaterih še ne more popolnoma primerjati z najhitrejšimi palčkami Corsair-ja in podobnih podjetij, ki so na navijalskem delu trga že dlje časa, a v praksi se pokaže za odličnega. O tem so se prepričali opisovalci na strani Explosive Labs, katerim je pod roke prišla inačica s 512 megabajti in privzeto frekvenco 434 MHz. Opis si vsekakor preberite.

5 komentarjev

HyperThreading gor, HyperThreading dol

The inquirer - Intel je zopet povzročil velik dvig prahu okrog njihove HyperThreading (HT) tehnologije. Po poročanju The Inquierja naj bi majhna modifikacija procesorja (prestavitev enega pina) zadoščala, da le-ta ne bo prepoznan kot HT-compliant in tako posledično čipovje ne bo vklopilo podporo HT. Zakaj bi kdorkoli počel kaj takega? Da, v ozadju je ponovno denar. Intel upa, da si bo s takšnim izsiljevanjem pridobil dodatnih deset dolarjev z vsakim prodanim čipovjem, če bo lastnik želel uporabiti prednosti HT. Da ne omenjamo, da boste za uporabo HT potrebovali novo ploščo. Fej in fuj!

6 komentarjev

Kingston HyperX PC3500 DDR RAM

Extreme Overclocking - Zahteve po pomnilniku se večajo. Programi potrebujejo vedno večje kapacitete prenosa podatkov in kapacitete pomnilnika samega. Polega tega pa je z dobrim navitjem pomnilnika veliko pripomoremo tudi k hitrosti celotnega sistema. Prav temu bo dobro služil Kingston HyperX PC3500, ki so ga stestirali na Extreme Overclocking. Kapaciteti, ki sta na voljo sta običajnih 256 MB in 512 MB na ploščico, tiktakata pa pri 434 MHz. Tako kot večina boljših DDRjev ima tudi ta aluminijasti hladilnik. Klik!

0 komentarjev