»

Prenovljeni MacBook PRO-ji se pregrevajo

Nova generacija MacBookov s procesorji Sandy Bridge, AMD-jevimi grafičnimi čipi in povezavo Thunderbolt

vir: Slashdot
Slashdot - Na Applovem uradnem forumu je mogoče prebrati obilico poročil, da se najnovejši MacBook PRO-ji, opremljeni s svežimi procesorji Sandy Bridge, pregrevajo že pri relativno nizkih obremenitvah. V prvem sporočilu teme je npr. uporabnik imel odprtih 7 programov poleg avtomatskega ustvarjanja varnostne kopije s Time Machine, nakar je sistem zmrznil, odzival pa se je zgolj kazalec miške. Računalnik je oživil šele s trdim ponovnim zagonom, za kar je moral držati tipko za prižiganje in ugašanje sistema.

Nekateri uporabniki so se glede na komentarje na Slashdotu sicer nekoliko bolj poglobili v težavo ter odkrili, da bi bil krivec za zmrzovanje lahko AMD-jev gonilnik, ki skrbi za pravilno delovanje grafičnih čipov v novih MacBookih (pred to...

52 komentarjev

Test Intel 1.8 Ghz P4 procesorja

Hexus - Sicer te hitrosti niso nič novega pri Intelu, je pa zgrajen na Northwood jedru, kar pomeni 0.13 mikronsko izdelavo, kar posledično zmanjša porabo in segrevanje procesorja ter poveča njegove navijaške sposobnosti - testiran primerek se je dobro počutil na 2304 MHz, kar je 500 MHz več od tovarniške hitrosti[:)]. Članek si lahko ogledate tukaj.

1 komentar

Ribice...

HardOCP - Kaj nastane, ko skombiniraš računalnik z akvarijem? I, vodno hlajenje, vendar! Kako izgleda, pa si lahko ogledate tukaj. Moje mnenje je, da je tak akvarij zraven računalnika kar uporabna stvar, ko že n-tič inštaliraš Okna - gledanje ribic je najbrž zelo pomirjujoče. Ni kaj, nekoč si bom moral omisliti nekaj takega [:D].

6 komentarjev

PC-Chips pripravlja Palm klon?

Adrian's Rojak Pot - PC Chips je precej nepoznano podjetje, ki se ukvarja z low-cost matičnim ploščam, po podatkih na Rojakpot pa naj bi (da me ne boste držali za besedo ) se to podjetje preizkusilo tudi v izdelovanju ročnih računalnikov. Točneje: Palm klonov. Kaj naj bi ta klon vseboval? Specifikacije:
  • Motorola Dragonball processor (neznana frekvenca procesorja)

  • 2MB Flash ROM

  • 8MB RAM

Najbolj čudno pri vsem tem je, da bi tak računalnik lahko dobili že za 30 $ (okrog 7500) SIT. Kar prelepo, da bi bilo res. Mogoče pa bo PC Chips tudi uspelo. PC Chips naj bi tako nizko ceno dosegli s tem, da v računalnik sploh nebi vgrajevali PalmOS-a ampak svoj MiniOS. Krajši članek na to temo in domnevno sliko bodočega klona si lahko ogledate tukaj. Ampak še vedno je vse skupaj precej sumljivo - Palm za 30 $ ?. Bomo videli. Sicer pa smo že itak navajeni, da je računalniška industrija polna nategovanja .

1 komentar

Mega test SocketA hladilnikov na AnandTechu

AnandTech - Da so prvi na vseh področjih, so na AnandTechu dokazali z najnovejšim SocketA primerjalnim testom. Med seboj so primerjali kar 11 hladilnikov, oziroma veliko večino trenutno dostopnih SocketA hladilnikov, tako da gre za res temeljit test. Kot najboljši se je zkazal bakreni HedgeHog hladilnik ( v Sloveniji ga ne bo nikoli ) v povezavi z Deltinim 38cfm ventilatorjem, toda tudi GlobalWin FOP38, Alpha PAL6035 in SuperOrb so se lepo izkazali. Ogled priporočljiv.

0 komentarjev

SuperOrb v Sloveniji!

Jaz - Še ena vesela novica: Thermaltakove SuperOrb hladilnike je že mogoče kupiti tudi v Sloveniji. To sem izvedel povsem po naključju, saj so mi fantje iz Electre-ST hladilnik priložili kar k Soltekovi overclockerski SocketA plošči. Ko sem danes odpiral pošiljko sem bil nemalo presenečen, ko sem v njej zagledal tudi SuperOrba. Zadeva je dejansko zelo zelo impresivna, na teste pa boste morali še malce počakati. Za cene in dobavljivost pa se brzinsko pozanimajte na njihovi domači strani.

5 komentarjev