»

Rambus bo znova poskusil

TG Daily - Rambus je sicer bolj poznan kot izvedenec za tožarjenje, saj je s spretnimi pogodbami in tožbami mnogo proizvajalcev (notoričen primer je bil pred davnimi časi Intel) vedno znova uspel napolniti svojo mošnjo. To pot pa naj bi imeli v rokavu pravega asa in ne nove majave tožbe, pravijo, ki bo Rambus spet trdno postavil na zemljevid proizvajalcev pomnilnika.

Novi pomnilnik bo namenjen napravam, ki terjajo nizko porabo in visoko prepustnost: pametnim telefonom, netbookom in drugim prenosnim napravam za predvajanje večpredstavnostnih vsebin. Trdijo, da bo čip omogočal hitrost 4,3 gigabite na sekundo ali pa 537,5 megabitov na sekundo v varčnem načinu delovanja, tako da bo iz ene ploščice moč iztisniti prepustnost 17 gigabajtov na sekundo. Prototip nameravajo predstaviti na DesignConu 2009, ki se začenja danes.

Zanimivo je, da se tokrat Rambus ni odločil za trg PC-jev, temveč za trg manjših naprav, kjer so pred surovo hitrostjo na prvem mestu druge kvalitete. Prav v ta namen so razvili...

3 komentarji

24-palčni LCD-ji z LED osvetlitvijo iz Samsunga

Daily Tech - O uporabi kupa LED diod namesto obstoječih svetil v LCD monitorjih se govori že dolgo. Poleg prihranka pri prostoru ter energiji bi novost prinesla tudi obilico izboljšav na področju kakovosti same slike. Lahko bi se poslovili od t.i. backlight bleedinga, dobili boljše kontraste in še marsikaj, za vse skupaj pa je seveda potrebna uporaba tehnologije v praksi.

Enega prvih korakov je storil Samsung, ki je danes najavil, da nameravajo splaviti nekaj novih modelov LCD ekranov, ki bodo opremljeni z omenjeno LED osvetlitvijo, začenši s 24-palčnim modelom. Podrobnosti žal zaenkrat še niso znane, znalo bi se tudi zgoditi, da bomo na dejanske izdelke čakali še več kot pol leta, vseeno pa je najava vzpodbudna, saj bodo potezo enega največjih proizvajalcev LCD-jev gotovo posnemali tudi drugi. Izvorna novica.

20 komentarjev

SiSove grafične karte

VR - Zone - Na [VR-Zone] so se pojavile slike novega Triplexovega umotvora - grafične kartice s SiS33x čipovjem. Kartica ima pricinjen Xabre400 grafični čip, je lepe srebrne barve in ima precej dobro poskrbljeno odvajanje toplote od grafičnega čipa (pozabili pa so na pomnilnik).

Sicer prav veliko o tej kartici še ni znanega, toda naša novica izpred dveh dni je vsebovala malce bolj natančne podatke. Na VR-Zone forumu so poleg slik objavili še kratek test te grafične kartice, ki pusti GeForcea4 MX440 in 460 daleč zadaj. Več slik in benčmarkov najdete tukaj.

2 komentarja

Vodno hlajenje za GF3 TI500

The inquirer - The Inquirer poroča, da nas bo podjetje 3D Power razveselilo s kompletom za vodno hlajenje za Geforce3 grafične kartice. Komplet se bo imenoval Poseidon (grški bog vsega mokrega ) ter izgledal - milo rečeno - fantastično. O ceni zaenkrat še ni govora, tako tudi ne o tem, ali bomo na kartici imeli peltierov element ali ne. Poleg malo dodatnih informacij so priložili le še sliko. Glej in se slini.

2 komentarja

Srebrno vodno hlajenje

Jaz - Tokratna eksotika ne prihaja z Azije ali ZDA, temveč in znam precej bližnjih krajev, točneje kar iz Slovenije. Forumaš Charles je eden izmed redkih (če ne edini na svetu!) lastnikov popolnoma srebrnega vodnega hlajenja. Za izdelavo je uporabil kar stari komplet srebrnega jedilnega prebora, zadevo pretopil (tip je zlatar ) in preoblikoval v ustrezno obliko. Potem je izdelal srebrni vodni blok, mrzlo ploščo in procesorski distančnik. Po številnik prošnjah in nadlegovanjih v Forumu je zadevo celo poslikal in mi poslal slikice. Prvo sem mislil objaviti le eno eli dve, toda nisem se mogel zadržati in sem kar vse slikice spravil na posebno stran. Zdaj le še upajmo, da bo Charles izmeril temperature s tem izrednim sistemom in nam jih zaupal. Kar začnite ga nadlegovati v Forumu .

7 komentarjev

Srebrno vodno hlajenje

vir: HardOCP
HardOCP - Sploh ne dvomim, da bi se dejansko najdel kakšen fanatik, ki mu niti bakreni vodni bloki niso dovolj in bi brez zadržkov kupil srebrnega. No, do zdaj so taki fanatiki lahko le mokro sanjali o dejanskih izdelkih iz srebra, toda pred kratkim se je pojavilo avstrijsko podjetje Zern, ki take zadeve dejansko ponuja. Kolikšna je cena zaenkrat ni znano, toda zagotovo ne bo majhna. Prav zanima me, ali bi se taka investiciaj vsaj delno izplačala...

4 komentarji

Mobilni Duroni na poti

Ace's Hardware - Na Ace's Hardware so objavili zanimivo novico o prihodu mobilnih Duronov. Po podatkih, ki so jih dobili z neke tajvanske strani, naj bi se procesorji začeli množično pojavljati že pred koncem tega leta. Seveda ni potrebno razlagati, da bo to precej okrepilo AMDjev položaj na mobilnem trgu. Podporo so najavili tudi proizvajalci, nekaj največjih proizvajalcev matičnih plošč pa že ima izdelke, kompatibilne z mobilnim Duronom. Kdaj se bodo v obtoku pojavili dejanski modeli prenosnikov z mobilnimi Duroni zaenkrat še ni znano, toda vsekakor ne bomo rabili čakati ne vem kako dolgo...

0 komentarjev