»

GPU vodni blok

LiquidNinjas - Ste strastni navijalec grafičnih kartic? Želite iztisniti iz vaše kartice kar največ? Ergo, tudi vodnega hlajenja se ne branite. Edino kar v takih primerih bega uporabnike je izbira vodnega bloka, da bi iztisnili iz vaše grafikulje kar največ. Če se tudi vi ubadate s podobnimi težavami, ne smete spregledati testa dveh vodnih blokov, ki so ga pripravili pri Ninjah™.

0 komentarjev

Swiftech vodni blok

Slo-Tech - Vsi, ki želite naviti svoje procesorje do njihovih skrajnih meja, potrebujete vodno hlajenje. Poglavitna komponenta vsakega vodnega hlajenja pa je zagotovo vodni blok, ki je pritrjen na procesor. Enega izmed njih so si tokrat ogledali na ExtremeMHz. Izdelalo ga je podjetje Swiftech in nosi ime MCW478-UHT. Posebnost tega vodnega bloka je termo-električno hlajenje, kar pripomore k večji zmogljivosti hlajenja. Tako kot pri večini spodobnih vodnih blokov, ima tudi ta bakreno dno. Klik!

0 komentarjev

Kako izgleda, kadar odpove vodno hlajenje?

Overclockers Australia - Vodno hlajenje v navezi s peltierjevim elementom je lahko precej učinkovita kombinacija, dokler vodno hlajenje deluje, ko pa odpove črpalka, pa se stvari malce bolj zapletejo. Nesrečniku, ki je med drugim objavil tudi slike nezgode, se je zgodilo prav to - odpovedala mu je vodna črpalka in ker voda ni mogla več odvajati toplote, mu je peltier scvrl tako procesor, kot tudi del matične plošče. Evo, še slikica za vse, ki jim je uničen hardver prvovrsten fetiš: [:D]

4 komentarji

Novi vodni bloki

Reactor Critical - Uf, ko sem že mislil, da je tržišče že povsem zasičeno z vodnimi bloki številnih proizvajalcev, ki s svojimi izdelki bolj ali manj navdušijo, me je razveselila novica iz podjetja Next-Cool, ki bo v kratkem predstavilo zanimive bloke.
Prvi se bo imenoval WaterCUBE GT3 in bo v glavnem namenjen predvsem procesorjem na podnožju S370 in SocketA, čeprav proizvajalec obljublja, da bo izdal tudi različico, ki bo posebej prirejena Pentiumom4. Blok bo težak 260 gramov in bo izdelan iz bakra in aluminija. Če je prvi blok dokaj običajen, pa bo drugi nekaj posebnega, saj ga bo proizvajalec namenil hlajenju...

0 komentarjev

Danger Denov Maze 3

Hardware Pub - Danger Denovi bloki so v skupnosti navijalcev ter modifikatorjev zaradi svoje kakovosti znani po vsem svetu. Sicer se po mojem mnenju nikakor ne bi mogli primerjati s tehnološkim čudežem v inkarnaciji Boeingovih in Morphlingovih vodnih blokov, ampak pustimo moje subjektivno mnenje [:D]. Hardware Pub je med seboj primerjal Danger Denov Maze 2 ter Maze 3 ter ugotovil to, da je Maze 3, po pričakovanjih, res boljši od svojega starejšega brata. Klik!

2 komentarja

Leufkenovi vodni bloki

GideonTech - Vsi tisti, ki neradi izdelujete vodne bloke in se raje posvetite izdelavi drugih delov vodnega sistema za hlajenje procesorja, se lahko veselite, kajti podjetje Leufken Technologies pripravlja nove vodne bloke, ki bodo (vsaj tako pravijo) prinesli nekaj svežine v svet sistemov za vodno hlajenje. Prvi vodni blok, ki ga Leufken pripravlja se imenuje COMPONENT FLUID INJECTOR (CFI) in ne vsebuje nobenih "labirintov" po katerih bi tekla voda, ampak vodo usmerja direktno na jedro procesorja. Poleg prej omenjenega bloka, pa bo podjetje ponuja tudi t.i. PEL-BLOCK, ki je naveza CFI-ja in Peltierjevega elementa, ki bo lahko 118 W, 158 W ali 85 W. Bloka sta zaenkrat zasnovana za AMD-jeve...

8 komentarjev

Doma narejen hladilnik

vir: Tech1
Tech1 - Nekateri zanesenjaki si očitno ne morejo pomagati in raje sami izdelajo nekatere izdelke, kot pa da bi le-te kupili v trgovini. Nekateri gredo na lastno roko izdelovati vodne bloke ali celoten sistem za vodno hlajenje, nekateri pa se požvižgajo na izdelovanje vodnih blokov in podobnih stvari, ki so vsaj malce povezane z vodnim hlajenjem, ter se raje odpravijo izdelati čisti pravi procesorski hladilnik (HSF). Taki norci so ljudje na Tech1, kjer so opravili tak projekt, ga poslikali in opisali. Ker je besedilo v nemščini, besedila nisem čisto razumel, vendar sem vseeno odkril, da so zanesenjaki hladilnik izdelali iz bakrene ploščice in aluminijastih hladilnih reber.
...

2 komentarja

Najmanjši vodni blok na svetu

Slo-Tech - Hm, do sedaj sem bil mnenja, da so na miniaturne zadeve najbolj vdarjeni Azijci, toda dva Italijana sta me prepričala o nasprotnem. Fanta sta namreč prišla na idejo, da bi izdelala najmanjši vodni blok na svetu. In res, iz njune delavnice je prišla ven ta zadevica, dejansko precej miniaturen vodni blok. Sicer je zadeva sodeč po njujinih testih precej neuporabna, toda koga to briga. Glavno je, da sta v nečem prva . Thnx, PsiHO.

5 komentarjev

Izdelava vodnega bloka

KreAture's Home - Nekaterim se zdi izdelava vodnega hlajenje skoraj nemogoč postopek, saj se zaplete že pri izdelavi vodnega bloka in ponavadi je potrebno le-tega naročiti od kakšnega "maherja" ali pa iz tujine. Se pa najdejo tudi nekateri, ki stvar dobro premislijo in pridejo do zelo zanimivih rešitev. Ena izmed zelo nezapletenih in zelo učinkovitih je tale. Vodni blok je narejen na osnovi starega zračnega hladilnika. Vse kar potrebujete je star hladilnik, pleksi steklo, epoksi lepilo ter malo spretnosti in vodni blok lahko izdelate resnično hitro pa še rezultat lepo izgleda in učinkovito hladi. Ogled zelo priporočljiv!

1 komentar

Ekstremno hlajenje

Dan's DATA - Vsi bi radi čim višje navijali procesorje, a ne? To se najlažje doseže s peltierjevim elemontom in vodnim hlajenjem. Obstaja pa problem. Kondenzacija. Kaj se zgodi, ko ta nastopi, si oglejte tukaj.
Člevek se je zanalašč spravil ugotavljat posledice kondenzacije. Seveda ni uporabil procesorja, ampak upor, ki je oddajal toploto namesto procesorja. Članek je v resnici razlaga vodnega hlajenja s peltierjevim elementom. Thx Tomi!

2 komentarja

Pritrditev vodnega bloka

OCtools - Pri OCTools so se spravili na reševanje problema pritrjevanja vodnega bloka na procesor in prišli do meni zelo zanimive in enostavne rešitve. Nekatere plošče za AMDjeve procesorje imajo okoli socketa štiri luknje, ki so zelo prikladne za namestitev vodnega bloka. Vse kar še rabite je ploščica približno 5 mm debelega pleksi stekla, iz katerega naredite lepo se prilegajočo ploščico, ki jo namestite na vodni blok in skoznjo s plastičnimi vijaki privijete vodni blok na procesor. Vsekakor zelo lepa in elegantna reštev. Članek vam močno priporočam.

2 komentarja

Kryothermov softver

Jaz - Tone me je danes obvestil, da je med brskanjem za vsemi možnimi informacijami o pelterjih naletel na to zanimivo stran. Gre za domačo stran ruskega podjetja Kryotherm, ki se ukvarja s proizvodnjo in načrtovanjem termoelekrtičnih elementov oziroma peltierjev. Poleg zares bogate zakldanice znanja boste na strani našli tudi izjemno uporaben programček z imenom Krysoft. Z njim lahko hitro in preprosto iračunate vse potrebne spremenljivke pri čartovanju hladilnega sistema s peltierjevimi elementi in tako računanje napornih fizikalnih enačb odpade. Zares fina zadevica, najdete pa jo tukaj.

0 komentarjev

Kako speči procesor?

Dan's DATA - Kako? Dobite si vodno hlajenje, kjer sta blok in hladilnik iz različnih kovin (aluminij in baker, recimo) in ga pustite delovati pol leta. Po pol leta bi morali imeti črn procesor, zaradi elektro - korozije razjeden vodni blok, ki je zraven tega še zelen od alg. Kako bi stvar morala izgledati, pa lahko vidite tukaj.

0 komentarjev

Izdelava aluminijastega vodnega bloka

BelowZer0 - Hehe ... ti fantje so pa res neverjetni. Lotili so se izdelave aluminijastega vodnega bloka povsem na lastno pest. Če sem čisto natančen, izdelali so dva. Surovino so vzeli kar iz uničene glave motorja, se lotili razbijanja in rezanja, da so dobili majhne kose, katere so nato stopili, aluminij sčistili raznih smeti in v homemade kalupu vlili dva vodna bloka. Celoten članek z veliko slikicami, si lahko preberete tukaj.

2 komentarja