»

Twitter preizkuša glasovne čivke

Twitter - Na Twitterju bo mogoče v bližnji prihodnosti ljudi enostavneje zabavati s svojim zalim glasom, kajti podjetje je pričelo preizkus glasovnega čivkanja, ki je v tem hipu omejen na nekatere uporabnike Applovih mobilnih naprav.

Pri Twitterju so trenutno v novicah največ prisotni zaradi ravsanja z ameriškim državnim vodstvom, toda to jih ne ovira, da ne bi uvajali tudi drugih novosti. V sredo je omejen spisek uporabnikov naprav s sistemom iOS v svoji čivkarski aplikaciji našel novo ikono v obliki signalne krivulje, s pomočjo katere lahko posname do 140 (ja!) sekund govora. S tem želi podjetje sporazumevanju dodati več sporočilnosti in nians, pravijo. Je pa vprašanje, kako zna to hkrati zaostriti izziv boja proti neželenim vsebinam, saj bo to še eno področje, ki ga bo treba nadzorovati na samosvoj način.

Želja je, da bi zmogljivost v nekaj tednih razširili na vse imetnike Applovih telefonov in tablic, medtem ko o tem, kdaj lahko nanjo upajo uporabniki Androida, niso rekli še nobene....

6 komentarjev

Na Facebooku in Twitterju smeš zavajati - če si politik

Technology Review - Pri Facebooku in Twitterju so odklonili odstranitev oglasov predvolilne kampanje Donalda Trumpa, ki širijo neresnične trditve o njegovem tekmecu Joeju Bidnu - z obrazložitvijo, da v ničemer ne kršijo njihovih pravilnikov.

Socialna omrežja so izjemno močno orodje za širjenje (dez)informacij, zato so mnogi zastrigli z ušesi, ko so prejšnji mesec pri Facebooku povedali, da objave politikov ne zapadejo v njihov sistem preverjanja točnosti. Po domače rečeno, če si politik, lahko na Facebooku neovirano lažeš. Pravilnik je takrat sicer še poudarjal, da to velja zgolj za originalne objave, ne pa tudi plačane oglase, medtem ko bi se deljene objave, ki jih je sistem pred tem že označil za neresnične, poskrilo bolj na dno. Toda pozorni raziskovalci so v začetku oktobra pogruntali, da so pri Facebooku te zapovedi prav potiho spremenili, in sicer tako, da so veljavni tudi oglasi z lažnivo vsebino, kadar pridejo neposredno spod rok določenega politika ali njegovih ljudi. Na praktičen preizkus...

42 komentarjev

Afera United Airlines: Twitter (tokrat) ni brisal objav

vir: Guardian
Guardian - Ameriški letalski prevoznik United Airlines je zadnje dni pod navalom kritik zaradi - milo rečeno - neprimerne odstranitve potnika iz prepolnega letala. Žrtev slabega načrtovanja UA (ker so pri Unitedu prodali več kart kot je bilo sedežev na letu, so nekaj potnikov prosili, naj zapustijo letalo), Davida Daoa so naključno izbrali in odstranili iz letala, čeprav je že sedel na svojem sedežu. David se z odločitvijo ni strinjal, zato so ga proti njegovi volji varnostniki nasilno odpeljali z letala. Dogodek je več potnikov posnelo in objavilo. CEO United Airlines pa se je pretresenemu potniku že javno upravičil in povedal, da po njegovem mnenju z nikomer ne bi smeli ravnati na tak način.


Največ kritik je bil letalski prevoznik deležen na Twitterju. Uporabniki Twitterja zdaj trdijo, da so...

53 komentarjev

Twitter dobiva izboljšane varnostne ukrepe

Ars Technica - Twitter bo dobil izboljšane varnostne ukrepe za prijavo, ki naj bi zmanjšali možnost zlorab, so sporočili po petkovem razkritju napada. Da bi karseda zmanjšali škodo, ki jo lahko napadalci v podobnih situacijah povzročijo, bo prijava v Twitter odslej tudi dvostopenjska. Podoben sistem že imajo Gmail, Dropbox, Microsoft ...

Kmalu po odkritju vdora so se pojavila odprta delovna mesta pri Twitterju, kjer iščejo inženirje za razvoj in implementacijo dodatnih varnostnih ukrepov. Za prijavo prek aplikacij v mobilnih napravah ali drugih spletnih straneh Twitter ta hip uporablja OAuth, medtem ko se neposredna prijava vrši prek SSL. Ti ukrepi preprečujejo napade z neposrednim prestrezanjem, niso pa uporabni proti MITM-napadom.

Zato bo sedaj Twitter dobil dvostopenjsko preverjanje...

5 komentarjev

Twitter prodal arhiv twittov

Failwhale - najslavnejša žival na Twittru

vir: Wikipedia
Slo-Tech -
Popularna spletna stran preko katere milijoni uporabnikov z vsega sveta dnevno pošiljajo nepregledne količine sporočil, je podjetju DataSift iz Velike Britanije prodala dostop do arhiva uporabniških sporočil, ki sega od januarja 2010 do letos.

Še do nedavnega je veljalo, da je odvisno od načina, dostop do minulih sporočil omejen na zadnjih 7 dni, 30 dni ali 3200 sporočil, kar se je spremenilo v torek, ko so pri DataSiftu obelodanili svoj nakup dveh let arhivov in dostop do celotnega toka podatkov, ki ga pri Twittru imenujejo "firehose". Zagotavljajo tudi, da zasebnih sporočil, zasebnih računov in izbrisanih sporočil ne bodo beležili. Dostop do podatkov bo na voljo proti plačilu, cene bodo oblikovane glede na potrebe naročnika, za vstopni paket namenjen posameznikom pa...

3 komentarji