»

Microsoftov telefon Surface Duo prispe 10. septembra

Slo-Tech - Pri Microsoftu so naposled najavili datum prihoda in ceno njihovega prvega Androidnega telefona. Dvozaslonska naprava Surface Duo prispe 10. septembra, v ZDA, za precej zasoljenih 1400 dolarjev.

Pametni telefon Surface Duo je bil največje presenečenje lanske oktobrske Microsoftove tiskovke, osrediščene okoli družine Surface. Ne samo zato, ker gre za prvi Androidni telefon redmondskega velikana (če ne štejemo Nokijinih poskusov v to smer), ampak tudi zaradi same oblike: naprava ima dva zaslona in se poklopi kot knjiga. Inženirji so potrebovali skoraj leto dni vztrajnih testiranj, da so zadevo dodelali, kajti Surface Duo bo 10. septembra naposled dočakal prve kupce, najprej v Združenih državah, za katere so že odprta prednaročila. V oči pa v bistvu najbolj zbode cena, saj je 1400 ameriških dolarjev (brez davka!) tudi za prvo generacijo nišne naprave kar dosti. Še posebno pa, ko pogledamo tehnične specifikacije.

Surface Duo je namreč v notranjosti zgrajen na večjidel lanski...

39 komentarjev

Microsoftov Surface Duo opažen v javnosti

Slo-Tech - Microsoftova zložljiva naprava Surface Duo - prvič so jo predstavili lani oktobra, kupiti pa jo bo mogoče proti koncu letošnjega leta - je očitno nared do te mere, da so prototipe v preizkus dobili nekateri njihovi zaposleni v ZDA in Kanadi. Tviteraš Israel Rodriguez je enega od njih posnel na sredstvu javnega prevoza v Vancouvru.

Iz posnetka je videti, da ne gre za docela prepogljivo napravo, tako kot jih denimo ponujata Samsung in Huawei, pač pa Duo z zaslonoma, povezanima s tečajema, bolj spominja na kak LG V50 ThinQ. Naprava očitno poganja prilagojen Android z Microsoftovo preobleko, vse skupaj pa na prvi pogled deluje nedokončano, sodeč po tem, da uporabnik s prsti precej časa beza v prazno. Prav tako je na prednji strani opaziti bliskavico, kar daje slutiti, da bo kar se zajemanja fotografij in videa poudarek na t. i. selfie kameri in da Duo morda te na hrbtni strani sploh ne bo imel.

Za zdaj je o napravi znano le še to, da bo namenjena tistim, ki bi radi na telefonu...

0 komentarjev

Microsoft predstavil osvežitve družine Surface, vključno z novimi slušalkami in Androidnim telefonom

The Windows Blog - Na predstavitvi v New Yorku so pri Microsoftu pokazali posodobitve prenosnikov in tablic Surface, pa tudi vrsto presenečenj - pametne slušalke Surface Earbuds, dvozaslonsko tablico Surface Neo z novo verzijo Oken ter dvozaslonski Androidni telefon Surface Duo.

Pod značko Surface je Microsoft pred sedmimi leti lansiral svoje istoimenske prenosniške "dvoživke", toda skozi leta se je udomačila kot tista uspešna linija uporabniškega hardvera iz Redmonda, ki ni Xbox. Sem sedaj sodijo tudi delovne postaje Studio in dotikabilne stenske table Hub, od lanskega leta pa celo slušalke Headphones. In glede na včerajšnjo navdušujočo predstavitev v New Yorku (skrajšan posnetek) inženirjev v podjetju inovativni elan še ni zapustil, kajti linija bo dobila še več zelo zanimivih članov.

Začnimo pri največjem presenečenju: pametnem telefonu Surface Duo, na katerem teče - Android. Z njim Microsoft vnovič poskuša vstopiti na področje telefonov po tem, ko je predlani evtanaziral OS Windows 10 Mobile....

24 komentarjev

Microsoftov Surface Laptop se ne da odpreti

iFixit - Microsoftov novi prenosnik Surface Laptop si je prislužil neslavno titulo najmanj popravljive naprave, saj je praktično ni mogoče odpreti, ne da bi kaj polomili ali uničili. Spletna stran iFixit, ki se ukvarja z razstavljanjem različnih elektronskih naprav, je zato Surface Laptopu podelila oceno 0 od 10. Ob tem so zapisali, da bi najraje ocenili z -1, če bi to le bilo mogoče. Omenimo, da ocene 0 doslej še niso podelili. Še najbližje sta bila Surface Pro in HTC One Android, ki sta dobila oceno 1.

Navajeni smo že, da proizvajalci niso preveč srečni, če odpiramo moderne prenosnike in mobilne telefone, zato storijo marsikaj, da nam to početje otežijo. Številni mobilni telefoni na primer ne...

71 komentarjev

Ponovni pogled na Microsoftov Surface

Ars Technica - O Microsoftovi Površini smo že pisali, ko so pri Microsoftu potrdili obstoj zadeve. Tokrat so mizo dobili v roke pri Arstechnici ter jo malo bolj podrobno pregledali.

Kot smo že pisali, gre za v mizo vgrajen računalnik z velikim na dotik občutljivim prikazovalnikom. Poleg dotika je naprava sposobna zaznavati tudi predmete označene s posebnimi domino stickerji. V prihodnosti bo še dobila sposobnost prepoznavanja preko RFID oznak. V ozadju teče dokaj tipičen računalnik s Core 2 Duo, 2 GB glavnega pomnilnika, grafično kartico od podjetja AMD ali nVidia ter Windows Visto. Vmesnik na Visti je zasnovan podobno kot Media Center ter ga brez uporabe tipkovnice in miške ni možno izključiti....

17 komentarjev

Radeon 9700 Pro uradna objava za javnost

ATI - ATI je objavil uradno dokumentacijo, ki napoveduje Radeona 9700 Pro za sredino avgusta. Zadevica bo pravi cukerček. Imela bo 8 vzporednih cevovodov, popolno podporo Microsoftovemu DirectX 9, AGP 8X in tako naprej in tako dalje. Škatelna verzija (retail) bo obsegala:
  • 128MB DDR pomnilnika;
  • Dual-display z možnostjo VGA, DVI-I in s-video konektorjevz neodvisnimi resolucijami in osveževalnimi frekvencami za katerikoli dve priklopljeni napravi;
  • Hitrost GPUja bo 325MHz in 620MHz pomnilnika;
  • WHQL (Windows Hardware Quality Labs) podpisani gonilniki in HYDRAVISION™ programska oprema;
  • SMARTSHADER™ 2.0, SMOOTHVISION™ 2.0, HYPER Z™ III in VIDEOSHADER™ tehnologije;
  • ter ceno US$399.
Celotna izjava tukaj.

8 komentarjev