»

Ubuntu klon Windows XP, Microsoft nima nič proti

Ars Technica - Pred nekaj dnevi se je na spletu pojavila distribucija Linux z imenom Ylmf OS, ki do potankosti posnema videz Windows XP. Operacijski sistem na osnovi Ubuntuja je resda v kitajščini, tako da v naših koncih kaj prida uporaben ni, a Kitajska ni majhen trg. Sama distribucija je seveda brezplačna, kot se za Ubuntu spodobi, a se je pričelo zastavljati vprašanje, ali nemara ne krši kakšnih Microsoftovih pravic s tako vernim posnemanjem izgleda uporabniškega vmesnika.

V Redmondu so se odločili, da ne bodo delali iz muhe slona. V uradni izjavi so zapisali, da kode sicer še niso pregledali, a ker gre za ubuntujevski izdelek, tu zakoni zoper nelegalno razpečevanje programske opreme niso...

30 komentarjev

nVidia izdala ForceWare

Tweak Town - Na Tweak Townu so v svojem poročilu iz Comdexa objavili novico, da je nVidia predstavila nadomestilo sedajšnjemu Unified Driver. V paketu ForceWare, se bodo nahajali gonilniki tako za grafične kartice, kot za matične plošče. Večje presenečenje pa je to, da bo v paketu tudi že pred časom najavljeni pripomoček, s katerim bomo lahko nastavljali in navijali nForce2 matične plošče kar iz operacijskega sistema, program se bo imenoval kar nV System Utility.

Še povezava. Novico je uradno potrdila tudi nVidia.

14 komentarjev

Tweakanje Battlefield 1942

Tweak Town - Ko prinesemo igro iz trgovine in jo naložimo na računalnik, so ponavadi vse nastavitve nastavljene na minimum, da dela na kar največ sistemih. Prav tako je tudi pri popularni igri Battlefield 1942. Na Tweak Townu jim privzete nastavitve in osnovne funkcije niso bile zadosti, zaradi česar so igro pripravili k delovanju v optimalnem načinu. V članku boste našli vse od popravkov, pa do grafičnih nastavitev.

0 komentarjev

Test Volcana 7+ drugič

Tweak Town - Povezavo na enega izmed testov Volcana 7+, ki bodo v bližnji prihodnosti preplavili svet, sem pred kratkim že podal, vendar pa je omenjeni test Volcana 7+ vse preveč spominjal na hitro spisan zmazek in hitro narejeno primerjavo. Da bo zadoščeno tudi tistim, ki testov ne berejo samo zaradi ekskluzivnosti, ampak radi tudi kaj več izvejo, vam podajam povezavo do testa Volcana 7+ na Tweak Townu, ki je dobro napisan in podaja še nekatere dodatne zanimivosti, ki smo jih pogrešali do sedaj. Besedilo vam bo poizkušalo razložiti, če se vam splača nižati število vrtljajev pri ventilatorju, če Volcano 7+ zares izpolni pričakovanja in če konkurenca zaenkrat res ne more ponuditi nič pametnega za podoben denar. Uživajte v branju!

2 komentarja

Menjava zagonske slikice pri Win2000

Little White Dog - Glede na to, da so med našimi bralci precej razširjeni Windowsi 2000, sem se odločil, da v svoj venec () novic vključim povezavo do članka, ki vam razloži spreminjanje zagonske slikice tega operacijskega sistema. Članek so spisali na strani Littlewhitedog.com, razložil pa vam bo vse pomembne korake, skozi katere boste morali iti, če se boste hoteli znebiti že rahlo dolgočasne Microsoftove slike.

1 komentar

Tweakanje Windowsov XP n minus prvič

3D SPOTLIGHT - Našel sem še eno stran namenjeno pohitritvi in izboljšavi novega Microsoftovega operacijskega sistema. Stran je malo drugačna od ostalih, saj se začne z osnovami pospeševanja računal. Avtor najprej opozori na možne popravke tega operacijskega sistema in pa na nastavitve BIOSa, ki so še kako pomembne. Nato pa se loti raznih sprememb, kjer pa vsako možnost tudi opiše in večinoma se moramo sami odločiti, kaj je za nas boljše ali hitrost ali stabilnost in zanesljivost.

P. S. : na naslov je verjetno vplivala moja ura in pol učenja matematike .

0 komentarjev

Izboljševanje WinXP

Tweak Town - Na Tweak Townu so se potrudili ter napisali članek o izboljševanju Windows XP operacijskega sistema. Avtor se dotakne prav vsega - od omogočitve Clear Type prikaza črk, preko hitrejšega zagona operacijskega sistema z manjšim dodatkom v zagonsko vrstico Explorerja, prek izključitve AutoPlay možnosti, do opcije, da ob izklopu računala Windows avtomatično pobije vse odprte programe brez spraševanja.... Vsekakor zanimivo branje za vse lastnike tega operacijskega sistema.

1 komentar

Microsoft se je predal!

The Register - Sodeč po tej novici na The Registerju, se je po dolgem času končala burna razprava o Internet Explorerju, ki je bil do sedaj del Windows sistemov. Vendar nič več. Sodišče je Microsoftu naročilo, da mora v Windows XP operacijskih sistemih ponuditi možnost odstranitve Internet Explorerja. Internet Explorer se tako po dolgem času seli na listo Add/Remove, kjer ga bodo lahko sestavljalci računalnikov brez kakšnih komplikacij odstranili. Več o tem tukaj.

7 komentarjev

Kenwood 72×

Slo-Tech - No, pa še nekaj mojega prispevka novic...

Začel bi z hmm... opravičilom glede novice o Kenwoodovem 72× True-X pogonu. Tisti pogon, ki so ga imeli pri Tweak Townu je bil očitno defekten, saj je zelo slabo, oziroma sploh ni bral CD-R medijev. Da Kenwoodovi 72× pogoni zelo dobro berejo tudi CD-R medije, me je opoziril AIDS, ponosni lastnik tega hitrega pogona.

4 komentarji

Epoxova i815EP plošča

Jaz - Ancient mi je poslal povezavo na Tweak Townov Epoxove 3SPA3L plošče, ki je ena izmed prvih plošč na i815E čipovju, oskubljeni (ampak nič slabši!) različici i815Eja. Platka je povsem v slogu nekaj zadnjih Epoxovih ponudb, torej kvalitetna, zanesljiva in polna overclockerskih možnosti. Fantje na Tweak Townu so bili nad njo tako navdušeni, da so ji nadeli "Editors Choice" nagrado in oceno 9/10 robotkov. Vsekako en velik SLIN !

2 komentarja