»

Electronic Arts naprodaj

Slo-Tech - Igralni gigant Electronic Arts je naprodaj in se že pogovarja z več potencialnimi snubci, ki bi podjetje kupili ali pa se z njim združili. Trenutno so glavni kandidati Disney, Apple, Amazon in Comcast, najresnejši pa naj bi bil prav slednji. Electronic Arts se z njim pogaja vse od najave Microsoftovega prevzema Activision Blizzarda. Nezanemarljive možnosti pa ima tudi Apple.

Electronic Arts si želi, da bi tudi po prevzemu oziroma nakupu na čelu mogel ostati Andrew Wilson. EA je že marca stopil v stik z Disneyjem, ali bi lahko sodelovanje poglobili (trenutno gre v glavnem za licence), a Disney tedaj ni bil najbolj navdušen. Trenutno je v igri morebitna združitev z Disneyjevim ESPN-jem. Resnejši so pogovori s Comcastom, ki ima v lasti tudi NBCUniversal. Načeloma je bilo že dogovorjeno, da bo Brian Roberts obdržal večinski nadzor nad novim podjetjem, Wilson pa bi ostal izvršni direktor. Na koncu se je zataknilo pri ceni in organizacijski strukturi, zato je minuli teden dogovor padel...

16 komentarjev

Battlefield 5 potopil vrednost delnice EA

vir: EA

Slo-Tech - Electronic Arts, gigantski ponudnik digitalne zabave, se sooča z realnimi posledicami slabega sprejema zadnje inkarnacije njihove franšize Battlefield. Drži, da so se igralci pogosto zgražali tudi nad igralnostjo prejšnjih različic te igre, a petico spremlja smola že od samega začetka.

Prve negativne odzive je lansko pomlad po objavi sprožil trailer, največ zaradi kopice zgodovinskih netočnosti pri nekaterih orožjih, nekaj pa tudi zaradi obilice novodobne politične korektnosti; v njem smo namreč lahko v prvih bojnih linijah druge svetovne vojne videli ženske, kar se sicer ni dogajalo ravno pogosto. Drugi očitki so leteli na prekratko samostojno kampanjo, pa na opustitev podpore za kooperativno igranje in na zamik pri vpeljavi trenutno ultrapopularnega načina igranja battle royale.

EA je nato izid igre zamaknil z oktobra na...

224 komentarjev

Saga o navijanju cen e-knjig se bliža koncu tudi onstran Luže

AllThingsD - Decembra je Evropska komisija najavila poravnavo z Applom in petimi največjimi knjižnimi založniki Hachette Livre, HarperCollins, Simon & Schuster in Macmillan, ker so delovali usklajeno in s tem izsilili dvig cen e-knjig nad Amazonovih nekdanjih 9,99 dolarjev za kos. Poravnava je bila sorazmerno blaga, beri brez denarnih kazni, saj se je šesterica obvezala zgolj k opustitvi sedanjega "agencijskega" modela prodaje knjig.

Kot smo že pisali pred tremi leti, je vse skupaj nastalo kot odgovor na Amazonove "prenizke" cene. Amazon je namreč knjige kupoval na debelo in s tem dobil znatni popust, nato pa jih prodajal v svojem imenu in za svoj račun, po svoji ceni. Založniki - sprva predvsem HarperCollins, tj. Murdochova bajta - so bili mnenja, da lahko za izvod dobijo več, zato so se zmenili med sabo in z Applom, da jih bodo prodajali za med 12 in 15 dolarji, pri tem pa ceno postavili sami. Apple bo deloval zgolj kot njihovo agent, se pravi jim bo skozi svojo dvojico iPad + iBooks...

3 komentarji

COD: Modern Warfare 3 se prodaja bolje kot vroče žemljice

6.5 mio prodanih izvodov oz. $400 mio prihodka v prvih 24 urah in že tretji prodajni rekord zapored. EA-jevi šefi morajo biti kar malo živčni, čeprav tudi Battlefield 3 ni začel slabo.

vir: Guardian
Guardian - Založnik Activision Blizzard se je pohvalil z izvrstnimi prodajnimi številkami za v torek izdano igro Call of Duty: Modern Warfrare 3. Samo v ZDA in Veliki Britaniji so prodali 6.5 milijona izvodov in zaslužili 400 milijonov USD. Podoben uspeh so imeli tudi predlani z COD: Modern Warfare 2 (310 mio USD v prvih 24 urah) in lani z COD: Black Ops ($360 mio). Skupni zaslužek iz serije COD naj bi s tem presegel tistega od sage Star Wars oz. Lord of the Rings, ki sta dosedaj veljali za najbolj uspešna projekta v industriji zabave.

Vsi zainteresirani ste opis (in nakup) bržkone že dali skoz. Ocene so nasploh odlične, tu med 80 in 90%, pri čemer se na veliko poudarja "polikanost serije", "vizualno odličen puščavski način" in pa "neverjetno zasvojljivo večigralstvo"....

43 komentarjev

EA odstranila Talibane iz Medal of Honor

TG Daily - Založnik iger EA, ki pripravlja novo inačico Medal of Honor, se je uklonil pritisku javnosti in ukinil možnost igranja kot taliban v prihajajoči igri. Nov Medal of Honor namreč za razliko od predhodnih ne črpa več snovi iz druge svetovne vojne, marveč se dogaja v modernem svetu. V Afganistanu se ameriški vojaki borijo proti Al Kajdi in Talibanom. Prvotni načrt je predvideval, da bi lahko igralci v spopadu med seboj (multiplayer) lahko izbrali, ali se bodo borili kot Američani ali kot Talibani. V enoigralskem načinu te možnosti ni bilo.

Toda ko so mediji pograbili zgodbo, da bo mogoče v igri kot Taliban pobijati ameriške marince, se je nad EA zgrnilo ogorčenje ljudskih množic. Pentagon je celo zahteval in dosegel prepoved prodaje igre v svojih vojaških bazah....

123 komentarjev

Abit odhaja v večna lovišča

Tweak Town - Nekdaj mogočni in spoštovani proizvajalec matičnih plošč Abit bo postal še ena zareza na letošnji palici obnemoglih. Njegov lastnik Universal Scientific Industrial (USI) se je namreč odločil, da bodo v procesu prestrukturiranja in zmanjševanja stroškov prihodnji mesec Abit zaprli. Abit je bilo v svojih časih cenjeno podjetje, še posebej pri srcu pa je bil navijalcem. Izumili so cel kup novosti, med drugim so prvi podprli 133 MHz vodilo na Intelovem čipovju BX (tega se bodo spominjali starejši bralci), mlajši pa vedo, da so prvi izdelali matično ploščo brez mostičkov, kar je olajšalo navijanje.

V zadnjih letih se je situacija obrnila na slabše. Leta 2004 je tajvanska borza njihove delnice iz prve kotacije umaknila na prosti trg zaradi sumljivega računovodsta, saj so odkrili, da so večino uvoza in izvoza vršili prek sedmih nabiralniških podjetij s sedežem na istem naslovu. Zamenjali so upravo, menedžerje so obtožili finančnih malverzacij, podjetje so začeli zapuščati sposobni kadri...

69 komentarjev

Več mišk na enem sistemu

InternetNews - Microsoftov razvojni oddelek v Indiji je razvil tehnologijo, imenovano MultiPoint, ki omogoča hkratno uporabo več kot ene računalniške miške na istem sistemu. Zadeva naj bi bila namenjena predvsem državam v razvoju, kjer izobraževalne ustanove ne morejo zagotoviti dovolj velikega števila računalnikov, da bi pokrili potrebe vseh otrok. Tako si pri pouku agresivnejši učenci izborijo mesto pred zaslonom, medtem ko jih njihovi bolj nebogljeni vrstniki le opazujejo in se s tem bistveno manj naučijo.

Po novem bo imel vsakdo od participantov v izobraževalnem procesu na voljo svojo miško, s katero bo po zaslonu vodil ločen, drugače obarvan kazalec, dodatna programska oprema pa bo zahtevala, da vsi uporabniki opravijo svojo nalogo, preden bodo lahko dosegli naslednji korak. Preberite več v izvorni novici ali v povzetku na Neowin.

Sam med drugim pričakujem tudi kooperativno igranje strategij v načinu split-screen.

22 komentarjev