»

Corsairjeve tipkovnice tedne pozneje reproducirajo uporabnikove vnose

Slo-Tech - Lastniki Corsairjevih tipkovnic K100, ki sodijo v višji cenovni razred, poročajo o bizarnem hrošču, ki je marsikoga nemalo prestrašil. Tipkovnice občasno začno same vnašati besedilo, ki je enako kot pred dnevi ali tedni vneseno besedilo. Hrošča, ki zbuja nelagodne očitke o beleženju vnosov (keylogging), je Corsair potrdil.

Razumeli bi, da se lahko kakšen kos elektronike zmede in začne pošiljati nenavadne signale, denimo tipkovnica naključne vnose. Običajno takšen zaplet reši izklop in ponoven vklop. Precej manj pa je razumljivo, ko začne tipkovnica vnašati besedila, ki jih je uporabnik vtipkal pred dnevi ali tedni. Kako neki si jih je zapomnila, je v resnici glavno vprašanje. So uporabniki staknili kakšno prisluškovalno programsko opremo ali pa ima kar Corsairjeva oprema takšne funkcionalnosti? To se je namreč dogajalo na različnih operacijskih sistemih in celo v varnem načinu, ko operacijski sistem teče z minimalnimi gonilniki (in gotovo brez posebnih gonilnikov ali programske...

10 komentarjev

Applovi prenosniki se pregrevajo, problem rešuje programski popravek

Slo-Tech - Ko je Apple minuli teden izdal osvežene verzije svojih prenosnikov MacBook Pro, ki imajo tudi hitrejše procesorje, je ogromno pozornosti požel videoposnetek Davida Leeja, v katerem razkriva ekstremno pregrevanje procesorjev. V novem macbooku pro, ki ima odklenjen Intelov procesor Core i9 8950HK z osnovno frekvenco 2,9 GHz, ta ob intenzivni uporabi hitro pade, ker se vklopi zaščita pred pregrevanjem. Za procesor, ki ima možnost Turbo in je namenjen navijanju, je to zelo nenavadna toplotna občutljivost.

David Lee je pokazal, da letošnji macbook pro kljub hitrejšemu procesorju za pripravo enega videoposnetka porabi 39 minut, medtem ko lanski model to zmore v 35 minutah. Da gre resnično za problem s temperaturo, je pokazal,...

67 komentarjev

LG-jev novi monitor 5K ne deluje poleg brezžičnega usmerjevalnika

9to5Mc - Nov LG-jev monitor UltraFine 5K, ki ga prodaja tudi Apple v svoji trgovini in celo priporoča za uporabnike MacBook Pro, ima precej nenavadno hibo. Če ga postavimo dovolj blizu brezžičnega usmerjevalnika, začne slika utripati, ob nadaljnjem približevanju pa monitor popolnoma počrni. Pomaga šele, če usmerjevalnik odnesemo dovolj stran. Ker gre za 1300 dolarjev vreden monitor, je pomanjkljiva hud spodrsljaj.

V LG-ju so napako potrdili, a dejali, da gre samo za konkreten model, medtem ko so vsi ostali izdelki brezhibni. Toda nekateri uporabniki so celo ugotovili, da monitor kvarno vpliva tudi na MacBook Pro, ki je priključen nanj. Če se brezžični usmerjevalnik preveč približa kompoziciji, zmrzne tudi Macbook Pro.

Kaj točno je narobe, še ni znano. Lahko pa ugibamo, da očitno...

22 komentarjev

Apple novosti: 12-palčni MacBook, Apple Watch in kopica drugih izboljšav

Slo-Tech - Natanko pol leta po Applovem zadnjem dogodku je podjetje iz Cupertina pripravilo nov medijski spektakel. V San Franciscu so ob 18.00 uri po srednjeevropskem času v nabiti dvorani pokazali številne novosti, med katerimi je bila glavnina pozornosti usmerjena k pametni uri in novim, še tanjšim prenosnikom. Dogodek je na licu mesta spremljalo okrog 3000 novinarjev.

Izvršni direktor ni kaj dosti okolišil in je takoj skočil k številkam. V kratkem videoposnetku je Apple pokazal novo trgovino na Kitajskem, kjer se je število njihovih prodajaln povzpelo na 21, želijo pa to število do konca prihodnjega leta podvojiti. Skupno ima Apple že 453 prodajaln v 16 državah, med katerimi Slovenije ni. Mimogrede, lani je Applove uradne prodajalne obiskalo 120 milijonov strank.

...

390 komentarjev

Nova revizija Mountain Liona izboljšala avtonomijo

Ars Technica - Takoj po izidu nove verzije Applovega operacijskega sistema Mac OS X 10.8 Mountain Lion so uporabniki potožili, da njihovi prenosniki sedaj zdržijo občutno manj časa kakor s prejšnjo verzijo. Razlike so variirale, a v povprečju znašale okoli tretjino. Novi macbooki air so z Lionom zdržali okoli osem ur, z Mountain Lionom pa le še dobrih pet ur. Apple je potrdil, da problem obstaja, a niso ponudili nobene pametne razlage, kaj je narobe. Včeraj je izšla nova revizija Mountain Liona (10.8.1). Apple ni niti z besedo omenil težav z avtonomijo, a testi vseeno kažejo, da so napako delno odpravili.

Preizkusi na Ars Technici so pokazali občutno izboljšanje v primerjavi z 10.8, a še vedno slabše rezultate od 10.7. Urednikov stari MacBook Pro je včasih zdržal 4,5-5 ur, po namestitvi Mountain...

31 komentarjev

Apple izgubil tožbo zaradi nezamenjave defektnih macbookov pro

Slo-Tech - Leta 2008 je precej prahu dvignilo spoznanje, da so Nvidiine grafične kartice 8600M defektne. Zaradi uporabe nekakovostnih materialov so namreč po več ciklih vklopa in izklopa odpovedale, ker se je posebej izrazilo pri prenosnikih. Nvidia je napako priznala in obljubila brezplačno zamenjavo pokvarjenih delov. Omenjeni grafični čipi so bili tudi v Applovih prenosnih računalnikih MacBook Pro, če so bili proizvedeni med majem 2007 in septembrom 2008.

Apple je takrat zavrnil zamenjavo in je namesto tega zagotovil, da bo pokvarjene računalnike brezplačno zamenjal. Obljubili so, da bodo to storili do tri leta po nakupu, četudi splošna garancija ni veljala tako dolgo. Toda ko se je napaka...

21 komentarjev

Apple bojda pripravlja nove macbooke pro z visoko ločljivostjo Retina

DigiTimes - DigiTimes je včeraj ekskluzivno objavil, da Apple za drugo četrtletje prihodnjega leta pripravlja novo generacijo macbookov pro, ki bo imela bistveno višjo ločljivost zaslona. Novi zasloni naj bi imeli ločljivost 2880 x 1800, medtem ko imajo sedanji kvečjemu 1680 x 1050.

Klasičen macbook pro z zaslonom diagonale 15,4 palcev, bi z ločljivostjo 2880 x 1800 zmogel prikazati gostoto pikslov 220 ppi (točk na palec), kar je dvakrat več kot danes. Podobno tehniko Apple že uporablja v novih telefonih iPhone 4 in iPhone 4S ter ipodih touch, kjer se imenuje Retina Display. Ti trenutno zmorejo celo 326 ppi, kar omogoča gladko sliko celo na majhnih razdaljah.

Zaslone gledamo z večjih razdaljah, zato...

326 komentarjev