»

Kaj smo v resnici videli na Computexu?

null

vir: AnandTech
AnandTech - Intelova nedavna predstavitev 28-jedrnika, ki tečena 5 GHz je v smislu spremljajoče strojne opreme pustila veliko odprtih vprašanj in špekulacij. A ne za dolgo. Mediji so si uspeli izboriti dostop do sistema, ki je poganjal razvpito demonstracijo in ugotovili: da je bil procesor navit, obenem pa tudi krepko vodno hlajen. Ostra novinarska očesa so še opazila, da so v ta namen vpregli hladilnik Hailea, ki uspešno nevtralizira tudi do 1770 W toplote. Pri Intelu so se brž odzvali, s pojasnilom, da se je demonstracija nekoliko ponesrečila v komunikacijskem smislu, saj bi vse to moral povedati tudi prezenter na odru, a se žal ni držal pripravljenega teksta.

Naslednje logično vprašanje se zato glasi, koliko energije tak stroj potrebuje za svoje delovanje na 5 GHz?...

17 komentarjev

Novosti s Computexa 2013

Asus Tranformer Book Trio, z dual bootom med Droidom in Windows 8.1.

engadget - V tajvanski prestolnici Taipei se je končal semenj Computex. Že prvi dan je bilo predstavljenih kup novih elektronskih naprav. Poudarek je bil predvsem na tablicah in poltablicah, saj naj bi oboje -- kot lahko zadnje čase beremo -- v naslednjih dveh ali treh letih dosegle in potem tudi presegle prodajo prenosnikov in namiznih računalnikov.

Domači Asus je kot glavno zvezdo pokazal Transformer Book Trio, skrajno disleksično napravo, ki lahko služi kot...

20 komentarjev

Nepodpisana koda na iNapravah

vir: Forbes
Forbes - Heker in varnostni raziskovalec Charlie Miller je uspel zaobiti varnostni mehanizem na iNapravicah, ki zagotavlja poganjanje zgolj podpisane in odobrene kode iz AppStore-a. Kot razloži v priloženem videu, je mogoče z uporabo WebKit widgeta (brskalnika) s tretjega strežnika prenesti nepodpisano kodo in jo pognati. Ta koda lahko stori poljubne reči, npr. naloži zimzeleni glasbeni hit, pokrade kontakte iz imenika, naloži nove fotke, spremlja notifikacije .. in tako naprej. Podrobnosti bo razkril na prihajajoči konferenci SysCan na Tajvanu.

Za demonstracijo je v App Store prijavil konceptno aplikacijo InstaStock, ki naj bi služila zgolj prikazu borznih kotacij, v resnici pa je vsebovala njegov hek. Tradicionalno strogi Applovi ocenjevalci so jo spustili skoz in Miller je posnel kratek filmček z demonstracijo in ga postavil na YouTube. Od tu naprej žal ni...

32 komentarjev

Natal ima ime - Kinect

Xbox 360 Slim?

vir: engadget
engadget - Na dan pred začetkom E3, Electronic Entertainment Expa, je končno znano uradno, marketinško ime za Microsoftovo tehnologijo zaznavanja premikov, ki je bila do sedaj poznana pod kodnim imenom Natal. Dodatek za konzolo Xbox 360 boste lahko v trgovinah našli pod imenom Kinect. Sprva še ni šlo za uradno najavo, temveč za neuraden pobeg informacij, a naj bi do uradne predstavitve tako ali tako prišlo na samem E3. Veliko je bilo govoric, da bo poleg Natala Microsoft na E3 predstavil tudi tanjši Xbox 360, Slim. Tudi to se bo najverjetneje zgodilo, saj je Italijanom uspelo v javnost izpustiti oglas a prenovljeno konzolo. Ta naj bi imela vgrajen 250-gigabajtni...

78 komentarjev

Intelova tehnologija za prenašanje videa prek 802.11n

X-Bit Labs - Intel je na CES-u predstavil novo tehnologijo brezžičnega prikazovanja, ki omogoča povezavo računalnika z monitorjem ali HDTV s pomočjo posebnih adapterjev prek omrežja 802.11n. Za demonstracijo so uporabili osebni računalnik z mrežno kartico Centrino Advanced-N 6200, Advanced-N +WiMax 6250 ali Ultimate N 6300 povezano s tehnologijo Intel My WiFi in ustrezno programsko opremo. Tako lahko prenašamo HD-video na posebne Netgearjeve adapterje, ki so s pomočjo HDMI povezani na HDTV ali druge naprave.

Tehnologija se zdi na prvi pogled privlačna, je pa vprašanje, kako uspešna bo. Še zlasti ker že obstaja Wireless HDMI, ki za delovanje ne potrebuje posebnih vmesnikov Wi-Fi 802.11n. Druga omejitev je odsotnost predvajanja Blu-rayev na TV zaradi pravic DRM, medtem ko HDMI teh težav nima. Kljub temu bomo novo tehnologijo našli na prenosnikih Dell, Sony in Toshiba od 17. januarja dalje.

11 komentarjev

Unreal Engine 3 na iPhone in iPod Touch

vir: AnandTech
AnandTech - Kljub večinoma neoptimiziranim in hroščatim predelavam iger za računalnike, prvotno namenjene konzolam, imamo igralci na osebnih računalnikih še vedno nekatere bisere, kjer razvijalci svoje pogone dejansko dodelajo in omogočijo gladko igranje na širokem spektru konfiguracij. Mednje spadata npr. Valve (s svojim Source pogonom) ter Epic Games, ki stoji za Unreal Engine, trenutno v različici 3. Fleksibilnost slednjega dobro pokaže dejstvo, da je razvijalcem pogon uspelo v delovanje spraviti celo na iPhone 3GS in iPod Touch 3. generacije.



Pogon, ki za delovanje zahteva OpenGL ES 2.0, je zaenkrat zgolj tehnološka demonstracija, ki uporablja nekoliko predelano mapo iz Unreal Tournament. Ubijanje enega sovražnika, ki se nato...

13 komentarjev