»

Gmail dobil funkcijo razveljavi pošiljanje

vir: Google
CNet - Google je objavil, da je v spletni odjemalec za dostop do poštnega predala na Gmailu vgradil funkcijo, ki jo bodo najbolj pozdravili temperamentnejši narodi. Da bi nam prihranili zadrego pri prenaglem pošiljanju sporočil, katerih vsebino ali pa neprave prejemnike obžalujemo milisekunde po stisku gumba pošlji, so v okviru eksperimentalnih funkcij Google Labs dodali možnost Undo Send. Tako lahko uporabniki v petih sekundah po pošiljanju e-sporočila svoje dejanje razveljavijo brez posledic za zdravje, odnose ali transakcijski račun.

Gmail je sicer že doslej vseboval nekaj funkcij, ki so uporabnika varovale pred samim seboj. Tako je, recimo, Google opozoril, če je bila v tekstu sporočila beseda attached, sporočilo pa ni imelo priloge. Google Aps (Gmail za podjetja) je denimo z oranžno barvo posvetlil prejemnike sporočila, ki niso znotraj podjetja, da ne bi slučajno poslali zaupnih informacij v svet. Lani pa je...

19 komentarjev

Windows bodo dobili črno skrinjico

ZDNet - Kot poroča ZDNet, je Microsoft najavil, da bo v naslednjo verzijo operacijskega sistema Windows vgradil programski ekvivalent črne skrnjice, kakršno najdemo na letalih. Orodje, ki bo zgrajeno na osnovi obstoječega sistema Dr.Watson, bo v primeru napake posnelo vse programe v delovnem pomnilniku, odprte dokumente ipd., da bi lažje ugotovili, kaj je šlo narobe. Greg Sullivan iz Microsofta je zagotovil, da bo orodje uporabniku prikazalo, kateri podatki so vsebovani v poročilu in dalo možnost, da nekatere odstrani ali pa sporočila o napaki sploh ne pošlje. Vse seveda popolnoma anonimno. Pri Microsoftu so poudarili, da je to začetek poti proti dobi, ko bodo lahko vsakemu uporabniku točno povedali, zakaj se je napaka zgodila in bodisi z nasvetom ali popravkom preprečili ponovitve.

74 komentarjev

Iz vašega pomnilnika v Microsoftov žep

ZDNet - Microsoft uporabnike Officea XP ter Internet Explorerja 5 opozarja, da je pri pošiljanju podatkov o sesutju programa možnost, da se pošlje tudi trenutno urejevani dokument. Natančneje: pri pošiljanju vloge se pošlje tudi trenutna slika pomnilnika, ki pa lahko delno ali v celoti vsebuje kakšen dokument. Kakorkoli, podatki so na kanalu zašifrirani ter 'razumljivi' le Microsoftu. Klik!

3 komentarji

Modem data compression

Digit Life - Tokrat so se na Digit-Life razpisali o modemskemu kompresiranju podatkov. Čeprav so vsi članki na Digit Lifu namenjeni bolj računalniškim znalcem, bodo ta članek gotovo razumeli tudi malce manj računalniško podkovani ljudje. Za kaj sploh gre pri kompresiranju podatkov? Kompresiranje podatkov pri modemu poteka na podoben način kot pri kompresiranju datotek v ZIP, ARJ, ... Modem pri pošiljanju podatkov preveri kaj se da skompresirati in kaj ne. Seveda je odveč pričakovati, da se bodo vse vrste datotek kompresirale enako učinkovito. Ko kompresirani podatki pridejo do drugega modema, jih ta odpakira in pošlje osrednjemu procesorju v obdelavo. Zakaj uporabljati kompresijo? Odgovor je preprost: da pošljemo čim več podatkov. Vsaj iz lastnih izkušenj lahko povem, da sem kompresijo podatkov najbolje opazoval pri običajnem deskanju po internetu; v internet sem bil povezan s hitrostjo 28800 bit/s, kar znese približno 3,6 Kbyte/s, stran pa se mi je nalagala s hitrostjo 4 Kbyte/s. Zakaj? Zaradi...

0 komentarjev

Nov scarabaeus v Outlooku in Outlook Express

ZDNet - Microsoft je včeraj obvestil javnost, da so odkrili še en scarabaeus (lat. hrošč) v Outlooku. Problem se je pojavil v vCardu, neke vrste elektronski posetnici, kjer vam lahko lahko kakšen hudoben škrat v obliki uporabnika računalnika pravilno skodira programcek, ga postavi v polje "Rojstni dan", ter vam pošlje v obliki priponke na vaš e-mail.
Ko odprete vCard z Outlookom 2000 ali 97, ali z Outlookom Express 5.01 ali 5.5, bo koda vsaj zrušila program Outlook, lahko pa bo tudi zagnala kakršenkoli program, kot je npr. kakšen trojanski konj.
vCard se ne more zagnati kar avtomatično; tako da samo odpiranje e-mail-a ne bo povzročilo ničesar. Edina nevarnost tako leži v zaganjanju vCarda kot priponke ali v premikanju vCard-a v mapo Stiki/Contacts.
Microsoft priporoča, da uporabniki Outlooka in Outlooka Express dol-povlečejo patch. Popravek bo tudi vključen v Service Pack-u 2 za Internet Explorer 5.01 in 5.5, ter v Windows 2000 SP2.

Več o tem pa tukajle....

0 komentarjev

Prijava

Jaz - Vsi uporabniki, ki vam prijava do sedaj ni uspela, prosim poskusite ponovno. Prijavni postopek je rahlo poenostavljen (več stvari se naredi samodejno - na primer koda se pošlje samo), vendar še vedno zahteva aktivacijo accounta.[:D]

0 komentarjev