»

Kickstarterja v Slovenijo ne bo pred 2018. Lahko stvari pospešita kralj Instagrama in NLB?

Heather Corcoran med pogovorom s slovenskimi podjetniki.

Slo-Tech - »Moji sodelavci iz Brooklyna so zelo nevoščljivi, ker sem v Sloveniji,« je na začetku pogovora poudarila Heather Corcoran, ki je odgovorna za platformo za množično investiranje Kickstarter v Evropi. Z njo smo se srečali včeraj na dogodku v Ljubljani, danes in jutri pa jo lahko ujamete v Mariboru na konferenci Podim.

Slovenija je super, ampak …
Seveda nas je zanimalo, kaj je tako dobrega v Sloveniji? »Imate odlične projekte, kot sta recimo SipaBoards in GoatStory. V bistvu, kakovost slovenskih projektov je na tako visokem nivoju, da vsi v podjetju želimo spoznati kreativne ljudi, ki ustvarjajo tako dobre zgodbe iz tako majhne države. Poleg tega pa imate izjemen lokalni ekosistem in danes sem v Sloveniji predvsem zaradi njegovih članov,« je odgovorila...

9 komentarjev

Slo-Tech napovednik: To so brezplačni dogodki tega tedna 8. - 14. maj

Slo-Tech -
Torek, 9. maj


Kaj:
Posvet o odgovornem razkrivanju varnostnih ranljivosti
Kdaj: od 16h do 18h
Kje: konferenčna dvorana, stavba B, Tehnološki park, Ljubljana
Več o dogodku: V zadnjem času smo priča številnim primerom razkritij ranljivosti informacijskih sistemov, zaradi katerih so izpostavljeni tako osebni kot drugi zaupni podatki, ogorožna pa je lahko tudi kritična infrastruktura države. Ob tem se odpirajo številna vprašanja, o katerih želimo spodbuditi javno razpravo.

Kaj: Slovenia, meet Kickstarter! - SCFM #9
Kdaj: Začetek ob 18. uri
Kje: NLB - Center Inovativnega Podjetništva, Trg republike 2, Ljubljana
Več o dogodku: We`re very happy to announce that for the first time ever, a representative of Kickstarter is coming to Slovenia!...

14 komentarjev

Prihaja internet stvari: Samsung kupil SmartThings

Slo-Tech - Naslednja velika stvar utegne biti internet stvari (internet of things), na kar se pripravlja tudi južnokorejski Samsung. Prav zato so kupili start-up podjetje SmartThings, ki je začelo na Kickstarterju, sedaj pa so dosegli vrednost 200 milijonov dolarjev.

SmartThings je avgusta 2012 začel zbirati sredstva na Kickstarterju za svoj projekt povezave domačih naprav (ne nujno elektronskih) z internetom. Razvijali so napravo, ki delovala kot vmesnik s podporo za bluetooth, Z-wave, Zigbee, ethernet in mobilna omrežja za povezavo "neumnih naprav" z internetom, ter pametno aplikacijo za nadzor teh naprav. Kot primer uporabe so navedli ovratnico za psa, ki...

11 komentarjev

Slovenski startup bo izdeloval Lumu - svetlomer za fotografe

Slo-Tech - Da se ne bi milijon prvič spuščali v osnove fotografije, vsi tisti, ki ste se vsaj napol resno zanimali zanjo veste, da je svetloba ključ. Preveč ali premalo je za fotografijo usodno. Ravno prav je treba osvetliti senzor oz. film. Na podlagi svetlobnih pogojev se nato določijo tri ključne spremenljivke, in sicer čas osvetlitve, odprtost zaslonke in občutljivost (ISO) medija za zajem svetlobe.

Še ne tako dolgo nazaj so fotografi svetlobo merili s posebnimi napravami, svetlomeri.

Ta je odčitala vrednosti svetlobe in pokazala npr. koliko mora biti odprta zaslonka pri želenem času osvetlitve glede na izbran film oz. njegovo občutljivost.

Kasneje so začeli proizvajalci vgrajevati svetlomere v fotokamere...

65 komentarjev