»

Izboljšan sistema boja proti piratstvu Windows 7

Slashdot - Microsoft je napovedal trd boj zoper tatove njihove programske opreme, še zlasti zadnjega operacijskega sistema Windows 7. Kmalu bodo namreč za prenos pripravili Windows Activation Technologies (WAT), ki je nadgradnja že obstoječega sistema WGA iz Windows XP za lovljenje piratov. Nekaj so se v Redmondu iz sicer zavržene tožbe le naučili, tako da bosta prenos in namestitev posodobitve prostovoljna. Kdor se bo zanju odločil, pa ga ne bo pričakalo kaj bistveno novega.

Nov WAT bo prepoznal in onemogočil približno 70 različnih vrst ukan za aktivacijo nelicenčne kopije Windows 7. Tem bo nato nagajal s črnim ozadjem in neprestanim opominjanjem. Prav tako se bo WAT vsake tri mesece povezal z Microsoftovimi strežniki in preveril, ali so na seznamu prepovedanih bližnjic do aktivacije kakšne nove metode. Tako bo možnost, da je nelegalen sistem, ki je bil prej zaradi zvitega trika označen kot legalen, nenadoma pravilno označen kot nelegalen. Microsoft sicer zagotavlja, da se v postopku ne...

193 komentarjev

MSI FX 5600 z 256 MB pomnilnika

X-Bit Labs - Eden največjih partnerjev nVidie - MSI (Microstar International) - bo začel s prodajo grafične kartice GeForce FX 5600 z 256 MB pomnilnika. Tako naj bi bila to prva ("uporabna") grafična kartica za končnega uporanika s tako količino pomnilnika. MSI bo izdal dve različici FX 5600 - eno s 128 MB (FX5600-VTDR128) in FX5600-TD256 z 256 MB pomnilnika. 10. maja naj bi stekla prodaja na Japonskem. In še cena: $225 za grafično kartico z 256 MB in $205 za tisto s 128 MB. Klik!

1 komentar

Kingston HyperX PC3500 DDR RAM

Extreme Overclocking - Zahteve po pomnilniku se večajo. Programi potrebujejo vedno večje kapacitete prenosa podatkov in kapacitete pomnilnika samega. Polega tega pa je z dobrim navitjem pomnilnika veliko pripomoremo tudi k hitrosti celotnega sistema. Prav temu bo dobro služil Kingston HyperX PC3500, ki so ga stestirali na Extreme Overclocking. Kapaciteti, ki sta na voljo sta običajnih 256 MB in 512 MB na ploščico, tiktakata pa pri 434 MHz. Tako kot večina boljših DDRjev ima tudi ta aluminijasti hladilnik. Klik!

0 komentarjev

0.10 mikronski pomnilniki še letos

X-Bit Labs - Izdelovalec pomnilnikov, podjetje Hynix Semiconductor, je danes potrdilo, da so razvili 512 Mb DDR SDRAM čipe, zgrajene v 0.10 mikronski tehnologiji. Uporabljali jih bodo pri izdelavi PC2100, PC2700 ter DDR400 pomnilnikov. Masovna proizvodnja 512 MB modulov se bo pričela še letos, 256 MB ter gigabajtne module pa bodo začeli proizvajati v prvi polovici prihodnjega leta. Ostale informacije ter originalna novica na tem naslovu.

0 komentarjev

128 MB grafične kartice

Digit Life - Zelo daleč nazaj, so bile grafične kartice z enim megabajtom pomnilnika. Ta se je potem vedno povečeval in sedaj smo prilezli do nekje 64 MB pomnilnika. Nekaterim podjetjem pa to še ni bilo zadosti in hoteli so več. Tako so nastale kartice s 128 MB pomnilnika. Test 3 takih kartic so se lotili pri Digit-lifeu in ugotovili, da več ni nujno boljše, saj recimo Radeon 7500 sparjen s 128 MB SDR(!) pomnilnika deluje slabše kot ista kartica s samo 64 MB SDR pomnilnika. Tudi Geforce 2 Titanium se s 128 MB DDR pomnilnika ne obnese prav nič bolje od tistega z 64 MB DDR pomnilnika, zatorej, zapomnite si, pri pomnilniko dosti bolj kot velikost pomembna hitrost! Če koga še vedno nisem prepričal, naj se prepriča sam.

6 komentarjev

Idealna količina pomnilnika v WinXP

The inquirer - Medtem, ko se nekateri izmed vas že mastite z najnovejšo piratsko verzijo trenutno najbolj vročega operacijskega sistema Windows XP, se na internetu še vedno pojavljajo razni razgovori o tem, koliko pomnilnika bomo potrebovali za kar najboljše delovanje XP-jev. Microsoft sicer zagotavlja, da bo sistem dovolj dobro deloval na 128 MB pomnilnika, nekatera podjetja, ki izdelujejo pomnilnik pa pravijo, da naj bi bil minimum 256 MB. Hočete še moj komentar? Glede na to, da je tako SDRAM, kot tudi DDR SDRAM trenutno prav nesramno poceni, naj bo 256 MB nek minimum.

5 komentarjev

Poceni DDR pomnilnik

OC Workbench - Crucial, oddelek Micron Tehnologies, ima na prodajnih e-policah PC1600 DDR pomnilnik po zelo ugodnih cenah, ki se gibljejo od 33 dolarjev (cca. 8000 tolarjev) za 64 MB pa do 97 dolarjev (cca. 25000 tolarjev) za 256 MB. Cene so očitno zelo nizke in so le malo dražje od navadnega SDRAMa. Sicer ne vem, če Crucial pošilja komponente tudi v Slovenijo, je pa to zagotovo zelo dober znak, ki kaže na (veliko) pocenitev DDR pomnilnika tudi pri nas.

1 komentar

WinXP

CNet - Od izida Beta 2 različice se o prihajajočem operacijskem sistemu iz logov Microsofta, ki naj bi končno združil vsesplošno podprtost (Win9x) ter zanesljivost (Win2k), se o tem OSu govori še več. CNet se je spravil na osnovne zahteve, ki jih ta OS potrebuje za osnovno delovanje. Za minimalno delovanje tako WinXP potrebujejo vsaj 300 MHz procesor s 128 MB pomnilnika, kar je odločno več od 133 MHz ter 64 MB, kolikor jih je potreboval Windows 2000. Saj vem, kaj pravite... Pa 128 MB pomnilnika ima vsak, 300 MHz procesor pa že vsaka tajnica. Vem, ampak to je potreba za osnovno delovanje za kolikor toliko tekoče delo. To sem izkusil tudi na lastni koži, saj sem namestil WinXP build 2428 na računalnik s samo 64 megabajti pomnilnika in reči moram, da stvar dela prav nemarno počasi, medtem ko so Windowsi 2000 na podobnem računalu delali dokaj gladko. Ja, 640 KB NIKAKOR NI zadost za vsacga! Ane, Bill, ane?

2 komentarja