»

Milenijci niso tako drugačni, le revnejši so

Slo-Tech - Generacija milenijcev, kakor označujejo ljudi, rojene v drugi polovici 80. let in v 90. letih, je pogosto označena kot precej manj zainteresirana za materialne dobrine kakor starejše generacije. Veliko jih nima avtomobilov, namesto dobrin naj bi raje zapravljali za doživetja in potovanja, predvsem pa kumulativno trošijo manj, kot so njihovi predniki pri enaki starosti. Ameriško gospodarstvo to še posebej občuti. Toda v novi raziskavi ameriške centralne banke FED so odkrili, da milenijci karakterno niso tako zelo drugačni od svojih staršev - le revnejši so.

Christopher Kurz, Geng Li in Daniel J. Vine so v študiji ugotovili, da imajo milenijci (v raziskavi definirani kot ljudje,...

177 komentarjev

Za letošnje emmyje tretjina nominacij Netflixu, Huluju in Amazonu

Los Angeles Times - Še točno dva meseca nas ločita od podelitve ameriških nagrad za televizijske serije emmy, a nominiranci so znani že sedaj, s tem pa tudi spremembe, ki se dogajajo v svetu digitalnih vsebin. Nekoč so bili časi, ko smo nadaljevanke in nanizanke gledali na televiziji, novejše filme v kinematografih, stare filme pa na televiziji. Potem je prišel internet in nič več ne bo, kot je bilo. Tako je letos kar tretjina nominiranih serij za emmyje plod tehnoloških velikanov in ne klasičnih studiev. Netflix je tako zbral več nominacij kakor ABC, CBS in Fox skupaj.

Če torej pogledamo razčlembo po producentih, je na prvem mestu HBO s 111 nominacijami, sledi pa Netflix z 91. Potem se zvrstijo NBC, FX, ABC, CBS in Fox, lestvico pa zaključujeta Hulu z 18 in Amazon s 16 nominacijami. To pa ni plod...

12 komentarjev

Youtube TV vendarle ugledal luč sveta

The Verge - Googlov Youtube od danes naprej (zaenkrat le v petih ameriških mestih) ponuja več kot 40 kanalov z novičarskimi, športnimi in zabavnimi vsebinami za 35 dolarjev na mesec v storitvi poimenovani YouTube TV. Ta je sicer še daleč od popolnosti, a ima potencial, da navduši celotne nove generacije gledalcev za plačevanje televizijskih vsebin.

Youtubov podpredsednik za vsebinska partnerstva Kelly Merryman je ob splavitvi YTV tako dejal, da je “veliko milenijcev, ki nikoli ne gledajo kabelske televizije. Da pa imaj radi televizijsko vsebino, a jih ne prepriča način distribucije.” In rešitev je seveda YouTube TV. Ta uporabnikom nudi dostop do televizijske vsebine na vseh napravah, kjerkoli in kadarkoli. Da bo Youtube TV uspeh, vsaj tako meni Google, pa zagotavlja tudi armada dosedanjih uporabnikov spletne platforme. Teh naj bi bilo že za več kot milijardo. Posledično, tudi če Google s televizijo prepriča le par odstotkov dosedanjih uporabnikov, so številke še vedno milijonske.

Googlovi...

3 komentarji

Sony se s PlayStation Vue podaja v svet televizijskih storitev

Polygon - Sony se je odločil pomešati štrene velikim in je v četrtek napovedal novo storitev za predvajanje videovsebin (online streaming video) PlayStation Vue, ki bo v beta verziji na voljo še ta mesec. V glavnem bo šlo za možnost spremljanja televizijskih programov prek PlayStationa 3 in 4 (kasneje tudi na drugih napravah), za začetek kakopak omejeno na dele ZDA.

Ameriški trg so kar dobro pokrili, saj bodo vključevali Viacomove programe, Fox, NBC, Scripps, CBS in Discovery, čeprav manjkajo programi ESPN-Disney (ESPN, ABC ...) in Time Warnerja (Cartoon Network, CNN ...). Zaradi tega bo Vue ta hip težko postal prava zamenjava za kabelsko televizijo, čeprav bo ponujal okrog 75 kanalov, med njimi tudi sicer plačljive. Prav tako še ni jasno, kolikšna bo cena.

Sony je...

2 komentarja

Google pripravlja prenovo YouTuba

The Wall Street Journal - Google pripravlja korenito prenovo YouTuba, poroča The Wall Street Journal. Zaradi naraščajoče konkurence v obliki strani za spremljanje televizijskih vsebin (recimo Netflix in Hulu), ki že izpodjedajo primat klasične televizije in v nejevoljo potiskajo televizijske hiše, bo Google na YouTubu večji poudarek dal "kanalom". Kakšen ducat ali dva jih bomo po prenovi našli na straneh in vsak bo prinašal nekaj ur profesionalnih vsebin na teden. Dodatni kanali bodo nastali iz zbirke najžlahtnejših posnetkov, ki so že na strani.

V prenovi naj bi samo za naročilo novih vsebin potrošili 100 milijonov dolarjev. Pri tem Google cilja na...

12 komentarjev

Google prihaja v dnevne sobe z Google TV

Vsi načini upravljanja Logitechovega predvajalnika

vir: engadget
engadget - O Googlovem pohodu na male (velike?) zaslone se je govorilo že dolgo, na konferenci I/O pa so namere potrdili. Razlogi so očitni, saj je televizijski oglaševalski trg samo v ZDA vreden 70 milijard dolarjev. Google jasno živi od oglasov, ki jih prikazuje ne le na spletnih straneh, temveč še na mobilnih telefonih in kmalu očitno tudi v dnevnih sobah, kar naredi trg s 4 milijardami uporabnikov toliko bolj zanimiv. Uradni razlogi za predstavitev Google TV so seveda drugačni (manj zlobni).

Pri Googlu menijo, da je za ogled videoposnetkov najprimernejši največji zaslon v hiši. Velika...

22 komentarjev

Google in Dish združujeta internet s televizijo

The Wall Street Journal - Google in drugi največji ameriški operater satelitske televizije Dish preizkušata novo storitev, poroča The Wall Street Journal, ki bo iskanje po spletu integrirala z iskanjem po TV-kanalih. Ta teče na TV set-top boxih (STB) z nameščenim Androidom.

Google in Dish želita uporabnikom ponuditi lažje iskanje in odkrivanje TV oddaj in vsebin z interneta, kjer je na prvem mestu seveda YouTube. STB bo dobavljal Dish, Google pa bo nanj namestil Android z Google TV. Tako želijo pobrisati ločnico med internetom in televizijo.

Podjetji sta v preteklosti že sodelovali. Pred dvema letoma sta zasnovali avtomatski sistem za nakup, prodajo, dostavo in merjenje televizijskih oglasov na satelitski televiziji. Google je tedaj dobil dostop do dela Dishevega oglasnega inventarja, medtem ko je Dish dobil realnejšo oceno števila gledalcev in spletno poročanje svojim oglaševalcem. To pot je eksperiment omejen na zelo majhen vzorec ljudi in ga lahko vsak trenutek ustavijo, podjetji pa uradnih komentarjev...

5 komentarjev