»

Motorola se bo razdelila 4. januarja

Motorola Droid - prvi mobilni telefon z Android 2.0 in mobilnik, ki je Motorolo vrnil med žive

vir: engadget
engadget - Že dolgo (od leta 2008) je znano, da se bo podjetje Motorola razdelilo v dve podjetji, kar se bo dokončno zgodilo 4. januarja prihodnje leto. Pravzaprav se bo od podjetja Motorola Inc. zgolj odcepil Motorola Mobility Holdings, ki bo tudi uradno znan pod imenom Motorola Mobility, medtem ko bo preostanek Motorole poznan pod imenom Motorola Solutions. Prvo podjetje bo še naprej skrbelo za mobilne telefone in televizijske set-top-boxe, medtem ko bo Motorola Solutions prav tako še naprej skrbela za svoj del, kamor npr. spadajo modemi in radijski sprejemniki, pogosto v uporabi pri vojakih in policajih. Čeprav je bilo podjetje do sedaj združeno, je znotraj...

0 komentarjev

EA in Adobe odpuščata

bit-tech.net - Vodilni možje enih najpomembnejših razvijalskih studiev na svojem področju, Adobe in Electronic Arts, so očitno preslišali novice, da se recesija končuje. Napovedali so namreč, da bodo še vedno odpuščali. Adobe bo število zaposlenih zmanjšal za 9%, kar pomeni, da bo brez dela ostalo približno 650 zaposlenih. Že v lanskem decembru so napovedali, da bodo zaradi nekoliko manjše popularnosti Creative Suite 4 od pričakovane primorani odpustiti okrog 600 delavcev, a je napovedan val odpuščanja že drugi letos. V tem valu so na varnem vsaj zaposleni v spletni analitični družbi Omniture, ki jo je Adobe kupil v septembru za 1,8 milijarde dolarjev. V času prevzema je bilo v njej zaposlenih 1200 ljudi, ki so že doživeli 9% zmanjšanje delovne sile. Zaslužek Adobea je v tretjem fiskalnem četrtletju zaradi slabše prodaje upadel za 29%.

Electronic Arts, eden največjih razvijalcev iger za računalnike in konzole, bo odpustil skoraj trikrat več ljudi, kot Adobe (približno 1500), obenem pa so ukinili...

8 komentarjev

Recesija je tu

CNet - Ameriški statistiki so se oktobra končno nehali sprenevedati in objavili, da se je v tretjem četrtletju ameriško gospodarstvo na letni ravni skrčilo za 0,3 odstotka, ter prvič uradno spregovorili besedo recesija. Začetek ekonomskega upočasnjevanja je negativno vplival tudi na računalniško-informacijska podjetja.

Sun je obelodanil izgubo v višini 1,67 milijarde dolarjev v tretjem četrtletju. Omenimo, da so prihodki od prodaje znašali 1,76, prihodki od nudenja storitev pa 1,23 milijarde dolarjev. Predstavniki mirijo javnost in investitorje z zagotovili, da ima podjetje še vedno 3,1 milijarde likvidnega kapitala in da ni potrebe po brezglavem odprodajanju premoženja. Krivec za slab položaj je seveda kreditni krč, zaradi katerega naj bi njihovi partnerji manj kupovali.

Odpuščal bo tudi Symantec s 17.500 zaposlenimi, ki namerava s tem stroške oklestiti za 4,5 odstotka. Natančnih informacij koga in kje bodo postavili na cesto, niso razkrili, so pa dejali, da se ne bodo omejili na en...

39 komentarjev

Comdex tokrat zadnjič?

SFGate - Zaradi zmanjšanega obiska in nasploh posledic recesije v industriji informacijske tehnologije, grozi dokončno zaprtje in bankot tudi podjetju Key3Media Group Inc., ki organizira prireditev Comdex.

V podjetju razmišljajo o prodaji, združitvi ali kakšni drugi transakciji, ki bi podjetje rešila dolgov ter drugih finančnih obveznosti. Zmanjšanju dohodkov so botrovala tudi nekatera velika podjetja, ki so prireditve prirejala v svojem imenu v bližnjih hotelih ter se tako izognila plačilu razstavnega prostora.

Podjetje Key3Media je tako v tretjem četrtletju letošnjega leta utrpelo za 315.7 milijonov dolarjev izgube, kar je skoraj stokrat več kot v tretjem četrtletju prejšnjega leta. Uprava trdi, da je prestrukturiranje nujno oz. da je bankrot zelo verjeten. Klik!

1 komentar

Odpuščanja delavcev

X-Bit Labs - Jah, tudi ta najbolj osovražena poteza (vsaj s strani delojemalcev) se je zgodila. Tokrat AMDju. AMD je sledil politiki podjetij, kot so Intel, IBM, Motorola z napovedjo, da namerava odpustiti približno 15% delovne sile v svojih tovarnah. AMD bo tako do konca drugega četrtletja prihodnjega leta ukinil 2.000 delovnih mest in posledično vrgel toliko ljudi na cesto. AMD pravi, da je ta poteza nujna za zagotovitev pozitvnega poslovanja ter dolgoročnega preživetja podjetja. Klik!

0 komentarjev

Alcatel odpušča

The Register - Alcatel je danes oznanil, da bo do konca prihodnjega leta odpustil 23.000 delavcev, saj je podjetje v procesu prestrukturiranja. Tako bo ob koncu leta 2003 zaposlenih "le" še 60.000 delavcev, medtem ko jih je bilo ob koncu lanskega leta zaposenih še 99.000. Najava prihaja po opozorilu, da bo prihodek podjetja še naprej padal, po prestrukturiranju pa naj bi se vrnili v pozitivne vode nekje v naslednjem letu. Klik!

1 komentar

Intel bo odpuščal delavce

The inquirer - Da v Intelu nekaj ni bilo na svojem mestu, smo lahko sklepali po Intelovi nezmožnosti, da bi zagotovil zadostno količino naborov i845 in procesorjev Pentium4. Kasneje pa je počilo, saj se je izkazalo, da bo četrta četrtina za Intela vse prej, kot idealna. Sledili so še slabši poslovni rezultati, ki so najverjetneje posledica vedno nižjih cen procesorjev. In kaj sledi slabim poslovnim rezultatom? Odpuščanje, kaj pa. Da bi si Intel zagotovil kolikor toliko zadovoljive poslovne rezultate, so se vodilni odločili, da zmanjšajo število delavcev. Kje bodo odpuščali in koliko delavcev bo dobilo v roke svojo delovno knjižico, še ni znano.

2 komentarja

Odpuščanja v IT. Ne prvič, verjetno niti zadnjič.

Vnunet - Zakaj se mi zdi, da se večina mojih novic nanaša na množična odpuščanja v IT? Kakorkoli - dandanašnji managementi vseh bolj opažanih podjetij, ki imajo izgubo (ter posledično odpuščajo trume delavcev), svoje težave povezujejo s ključnimi besedami 'restrukturiranje', 'recesija' in '11. september' (no, ta je aktualen šele v zadnjem času ).

Na enako noto žvižgajo tudi pri Motoroli; že tako okrnjeno delovno silo (-32.000 v zadnjem letu) bodo zmanjšali za še dodatnih 7.000. Razlogi naj bi bili v zmanjšanju dohodkov na $7.4 MRD oz. zmanjšanje sedem centov na delnico v tretjem četrtletju. Klik!

0 komentarjev

HP bo odpustil 3000 delavcev

Sharky Extreme - Hmm... tole pa ne kaže dobro. Hewlett Packard je napovedal odpust 3000 delavcev, kar znese približno 3,5% njihove celotne delovne sile. Razlog za odpuščanje je, tako kot drugod, zmanjšanje dobička in slabe napovedi poslovanja. Kljub temu predsednica HPja meni, da jo bo HP odnesel bolje kot druge družbe na področju računalništva, ker kar 56% izdelkov prodajo na drugih trgih in ne na ameriškem.

8 komentarjev