»

Vohunjenje s pametnim vibratorjem proizvajalca stalo štiri milijone dolarjev

Slo-Tech - Kanadsko podjetje Standard Innovation Corp, ki je izdelalo pametni vibrator s krmiljenjem prek aplikacije na pametnem telefonu, se je v skupinski tožbi zaradi kršenja zasebnosti poravnalo. Tožnikom bo izplačalo 3,75 milijona dolarjev odškodnine, ker je aplikacija vohunila za njihovim spolnim življenjem.

Spomnimo, da je lani razburila zgodba, da pametni vibratorji We-Vibe zbirajo kopico osebnih podatkov in jih posredujejo proizvajalcu. Merili in pošiljali so podatke, kot so temperatura ali stopnja vibriranja, kar je bilo v pogojih uporabe precej prikrito omenjeno. Dodaten problem je bila pomanjkljiva varnost aplikacije, ki jo je bilo mogoče shekati in vibrator oddaljeno krmiliti.

Zaradi tega si je Standard Innovation Corp hitro nakopal...

22 komentarjev

Proizvajalec spletnega vibratorja tožen zaradi zbiranja podatkov

Slo-Tech - Na internet se dandanes povezujejo že vse vrste naprav, četudi za to ni nobenega pravega razloga. Kanadsko podjetje Standard Innovation Corp je že predlani predstavilo vibrator We-Vibe, ki omogoča krmiljenje prek aplikacije za pametni telefon in ima možnost oddaljenega nadzora, kar naj bi uporabljali fizično ločeni pari. Kar je na internetu, je mogoče shekati, po možnosti pa še proizvajalcu pošilja podatke o uporabniku. Nič drugače ni z vibratorji.

Da je mogoče njihovo napravo We-Vibe 4 Plus shekati in ga krmiliti, sta na letošnji konferenci Defcon pokazala novozelandska predstavnika. To hujših preglavic verjetno ne bi povzročalo, če se temu ne bi...

25 komentarjev

Nexus 6 skupaj držijo vijaki

Sezam, odpri se!

vir: iFixit
iFixit - Na zunanjosti Nexus 6 ne opazimo ničesar, kar bi nakazovalo pot v notranjost telefona, a to serijskih razsatvljalcev naprav pri iFixit ni ustavilo. Izkaže se, da je zadnja bela oz. polnočno-vijoličasta stranica precej na rahlo nalepljena na okvir, kjer se na drug strani nahaja tuljava za brezžično polnjenje in baterija. Odstranitev zadnjega pokrovčka obenem razkrije kar dvanajst vijakov Torx T3, ki sicer niso povsem standardni, a so vsaj vsi med seboj enaki. Telefon, ki je ne samo na zunaj, temveč tudi znotraj praktično identičen letošnjemu Moto X, je prejel 7 točk od desetih za popravljivost.

Točke je Nexus 6 pridobival za relativno lahko odpiranje, ki telefona ne poškoduje, ter...

27 komentarjev

Skupinska tožba zoper Google zaradi nakupov v igrah, popravek Play Stora

CNet - Tudi Google si je nakopal skupinsko tožbo zaradi polurnega okna, ko je bilo po vnosu gesla na Androidu mogoče neomejeno kupovati virtualne dobrine v igrah, kar so otroci nekaterih staršev spremenili v visoke račune. Lani se je s tožbo zaradi enake prakse boril Apple, ki se je letos poravnal z oškodovanimi starši, sedaj pa je na vrsti Google.

Problem so igre na pametnih telefonih, ki zahtevajo nakup virtualnih dobrin, ki stanejo povsem realne dolarje ali evre. Ob nakupu je treba vnesti geslo, potem pa je nekaj časa mogoče nakupe opravljati brez vnosa gesla. Pri Applu je bilo to okno dolgo 15 minut, pri Googlu pa celo pol ure. Ker Google ob prvem vpisu gesla ni opozoril, da to pomeni odprto nakupovanje v naslednjih 30 minutah, so bili starši nemalo presenečeni, ko so začeli dobivati...

42 komentarjev

USB dildo

Prenosni užitek

vir: The inquirer
The inquirer - Pod imenom Matrix Vibe, bi si marsikdo predstavljal kakšno dance, trance ali techno glasbeno vižo, a zares to ime za muziko ni. Naravnost povedano je to USB vibrator za ženske (morda tudi za nekatere moške). Da, dildo, umetni tresoči se falus, igrača za izvabljanje ženskih (in moških) krikov naslade itd. Vklopi se ga v prosto USB režo in že vibrira. Seveda pa lahko izbirate med desetimi različnimi hitrostmi, glede na tip vrhunca, ki ga želite doseči. A USB je samo za napajanje, torej se lahko krmiljenju preko računalnika odpovemo - nič tresenja po ritmu glasbe ali "ForceFeedbacka" v novem Larryju ali Luli. 30 funtov.

32 komentarjev

Zobarca, plombo, pa še mobitel, prosim...

ABC News - Heh, to je pa eden od izumov, ki bi spadal v ZZZ. Tukaj si lahko preberete, kako bo najnovejši izum britanskih izumiteljev vplival na naše življenje: Ker so čipi dandanes narejeni v tako majhni velikosti, ni vrag, da ne bi mogli enega vgraditi kar v zob. Zadeva je sestavljena iz majhnega vibratorja, ki opozori na klice, iz oddajnika ter sprejemnika ter iz majhnega zvočnika, ki z resonanco posreduje zvok po glavi v naše uho. James Bond, skrij se [:D]! Kako vraga ga bom pa polnil?

11 komentarjev