»

Applovi prenosniki se pregrevajo, problem rešuje programski popravek

Slo-Tech - Ko je Apple minuli teden izdal osvežene verzije svojih prenosnikov MacBook Pro, ki imajo tudi hitrejše procesorje, je ogromno pozornosti požel videoposnetek Davida Leeja, v katerem razkriva ekstremno pregrevanje procesorjev. V novem macbooku pro, ki ima odklenjen Intelov procesor Core i9 8950HK z osnovno frekvenco 2,9 GHz, ta ob intenzivni uporabi hitro pade, ker se vklopi zaščita pred pregrevanjem. Za procesor, ki ima možnost Turbo in je namenjen navijanju, je to zelo nenavadna toplotna občutljivost.

David Lee je pokazal, da letošnji macbook pro kljub hitrejšemu procesorju za pripravo enega videoposnetka porabi 39 minut, medtem ko lanski model to zmore v 35 minutah. Da gre resnično za problem s temperaturo, je pokazal,...

67 komentarjev

LG-jev novi monitor 5K ne deluje poleg brezžičnega usmerjevalnika

9to5Mc - Nov LG-jev monitor UltraFine 5K, ki ga prodaja tudi Apple v svoji trgovini in celo priporoča za uporabnike MacBook Pro, ima precej nenavadno hibo. Če ga postavimo dovolj blizu brezžičnega usmerjevalnika, začne slika utripati, ob nadaljnjem približevanju pa monitor popolnoma počrni. Pomaga šele, če usmerjevalnik odnesemo dovolj stran. Ker gre za 1300 dolarjev vreden monitor, je pomanjkljiva hud spodrsljaj.

V LG-ju so napako potrdili, a dejali, da gre samo za konkreten model, medtem ko so vsi ostali izdelki brezhibni. Toda nekateri uporabniki so celo ugotovili, da monitor kvarno vpliva tudi na MacBook Pro, ki je priključen nanj. Če se brezžični usmerjevalnik preveč približa kompoziciji, zmrzne tudi Macbook Pro.

Kaj točno je narobe, še ni znano. Lahko pa ugibamo, da očitno...

22 komentarjev

Apple novosti: 12-palčni MacBook, Apple Watch in kopica drugih izboljšav

Slo-Tech - Natanko pol leta po Applovem zadnjem dogodku je podjetje iz Cupertina pripravilo nov medijski spektakel. V San Franciscu so ob 18.00 uri po srednjeevropskem času v nabiti dvorani pokazali številne novosti, med katerimi je bila glavnina pozornosti usmerjena k pametni uri in novim, še tanjšim prenosnikom. Dogodek je na licu mesta spremljalo okrog 3000 novinarjev.

Izvršni direktor ni kaj dosti okolišil in je takoj skočil k številkam. V kratkem videoposnetku je Apple pokazal novo trgovino na Kitajskem, kjer se je število njihovih prodajaln povzpelo na 21, želijo pa to število do konca prihodnjega leta podvojiti. Skupno ima Apple že 453 prodajaln v 16 državah, med katerimi Slovenije ni. Mimogrede, lani je Applove uradne prodajalne obiskalo 120 milijonov strank.

...

390 komentarjev

Apple priznal težave iPada z internetom

Slashdot - Takoj po pompoznem izidu iPada so se na spletu pojavili zapisi, da ima nova jabolčna napravica težave z internetno povezljivostjo. Povezave z Wi-Fi ni bilo moč vzpostaviti ali pa se je prekinjala. Apple je včeraj potrdil, da težava obstoji, da se je zavedajo in da iščejo rešitev.

Problem se pojavi, ko je iPad povezan z brezžičnim omrežjem Wi-Fi in se uporabnik nekoliko odmakne od vira signala. Medtem ko iPhone in MacBook kažeta še vedno skoraj polno jakost signala, iPad izgubi povezavo in je ne more ponovno vzpostaviti. Apple priporoča, da se uporabnik približa usmerjevalniku oz. vroči točki (hotspot) in da preveri, ali je usmerjevalnik sploh vključen.

Druga težava, ki prav tako pesti Applovo povezljivost z brezžičnimi omrežji, nastopi po zbuditvi iPada iz stanja pripravljenosti. Takrat se iPad noče vnovič povezati z omrežjem, še zlasti kadar na dvopasovnih (dualband, 2,4 GHz in 5 GHz) usmerjevalnik uporabljajo enako ime omrežja za obe omrežji in različne varnostne nastavitve za...

60 komentarjev

Applova prodaja boljša kot lani

ComputerWorld - Prodaja Applovih Macov je pretekli mesec poskočila za 43 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani, so sporočili iz podjetja za analize trga NPD Group. Rezultati niso zelo presenetljivi, saj je prav lani Apple negodoval, da jim njihova prodaja prvikrat v šestih letih nekoliko nazadovala. Prav tako bo Apple zabeležil veliko rast za celotno prvo četrtletje letošnjega leta.

V prvem kvartalu predlani so v ZDA prodali 2,3 milijona Macov, lani 2,2 milijona, letos pa bodo z nespremenjenim tempom zlezli do treh milijonov. Preobrat je prinesla prenova MacBooka Pro lani, ki se je zgodila junija. Najbolj uspešno se tako prodajata MacBook za 999 dolarjev in MacBook Pro za 1199 dolarjev. Zanimivo je, da se je povprečna cena prodanega Maca v zadnjih dveh letih znižala s 1500 na 1300 dolarjev, a ne na račun pocenitev, temveč ker so uporabniki izbirali cenejše modele. O kakšni gospodarski krizi pa v Cupertinu ni več govora.

5 komentarjev

Apple predstavil posodobljene MacBook-e in MacBook Pro-je

jabuk.si - Po nedavni precej tihi predstavitvi iPhone-ov in iPod Touchev z razširjenim pomnilnikom je Apple danes predstavil še posodobljene MacBook-e in MacBook Pro-je. Novosti se nanašajo predvsem na novejše Intel C2D Penryn procesorje, razširjene trde diske in spominske module.



MacBook je od sedaj na voljo z 2,1 in 2,4GHz Intelovim Penryn procesorjem, pri zmogljivejši beli in črni različici pa tudi z 2GB spomina serijsko in razširjenim trdim diskom na 160 oziroma 250 GB s 5400 vrtljaji v minuti.



Tudi MacBook Pro ima po novem novejše Intel C2D procesorje z do 2,6 GHz in 6 MB deljenega L2 predpomnilnika. Pomembna posodobitev so tudi nove grafične kartice NVIDIA GeForce 8600M GT z do 512 MB video pomnilnika in večji trdi diski z 200 oziroma 250 GB prostora. MacBook Pro je odslej na voljo tudi z naprednim multitouch trackpadom, ki...

21 komentarjev