»

LG-jev lebdeči zvočnik

LG - LG je napovedal nov izdelek, ki dokazuje, da prihodnost resnično ne mara kablov. Po Applovih brezžičnih slušalkah je tu brezžični lebdeči zvočnik. LG Levitating Portable Speaker PJ9, kot se uradno imenuje, bodo uradno predstavili na sejmu CES 2017, ki bo potekal v Las Vegasu od 5. do 8. januarja.

To sicer ni prvi lebdeči zvočnik, je pa zagotovo med lepšimi in uporabnejšimi. Lebdeči del je v resnici brezžični zvočnik, ki po standardu Bluetooth komunicira s polnilno postajo pod seboj. Prav tako se prek Bluetootha povezuje tudi z virom vsebine, a čisto brez žic vseeno ne bo šlo, saj morate vsaj polnilno postajo povezati z električno napeljavo. Zvočnik potem z magneti lebdi nekoliko nad polnilno postajo, baterije pa mu...

32 komentarjev

Tesla odpira patentni portfelj

Slo-Tech - V noriji sodnih postopkov zaradi kršitev patentov in modelov, ki smo ji priča predvsem čez Lužo, čeprav tudi Evropa ni imuna nanje, je pravo nasprotje novica iz proizvajalca električnih vozil Tesla Motors. Odločili so se, da bodo vse svoje patente odprli in dali na razpolago vsakomur.

Izvršni direktor Tesla Motors Elon Musk je v blogu zapisal, da ne bodo sprožili sodnih postopkov proti nikomur, ki bo uporabljal znanje ali tehnologijo, pokrito v patentih njegovega podjetja. Dodal je, da ne verjame več, da so patenti ključ za tehnološko prednost. Ko je delal v svojem prvem podjetju Zip2 je bil mnenja, da so patenti potrebni in koristni, a je sčasoma ugotovil, da se je situacija izrodila. Tesla Motors je patenta kopičila...

84 komentarjev

Nexus 5 je prispel

Android Central - Ugibanj, kdaj bo Google predstavil novo generacijo mobilnega telefona iz družine Nexus je konec. Z današnjim dnem je namreč javnosti uradno predstavljen Nexus 5, 5. predstavnik linije Nexus in obenem prvi, ki ima 5-palčni zaslon (ime Nexus 5 bi torej lahko obdržali še nekaj generacij). Skupaj z njim je predstavljen še Android 4.4 KitKat, nismo pa bili deležni predstavitve druge generacije Nexus 10, katerega slike so že pobegnile na splet. Predstavitev mobilnika je bila sicer relativno tiha, saj Google sploh ni pripravil prireditve.

Vsem, ki so sledili govoricam,

65 komentarjev

Estonija načrtuje nacionalno mrežo polnilnih postaj za električne avtomobile

Mitsubishi MiEV

vir: PhysOrg.com
PhysOrg.com - Po poročanju Estonskih oblasti, bodo do leta 2012 zgradili mrežo polnilnih postaj za električne avtomobile. Sredstva bodo zagotovili s prodajo 10 milijonov emisijskih kreditnih točk CO2 Japonskemu podjetju Mitsubishi.

Država bo lokalnim oblastem namenila približno 500 avtomobilov Mitsubishi i-MiEV, v načrutih pa je tuda podpora nakupa električnega vozila za posameznike. Tako pričakujejo, da bo do konca leta 2012 na cestah približno 1000 električnih avtomobilov.

Postaviti imajo namen 250 polnilnih postaj, kjer bo mogoče avto napolniti do 80% v 30 minutah.

59 komentarjev

Pes, ki zna prinesti e-časopis

How, how :)

Slashdot - Sony je predstavil novo leglo robotskih kužkov AIBO. Rod ERS-7 je veliko pametnejši od svojih prednikov, in si kot prvi lahko izoblikuje značaj tekom svojega življenja. Da bi ta prišel kar najbolj do izraza, mu gobček krasi nov LED-zaslon višje ločljivosti, ki omogoča prikaz obsežnejšega nabora čustev. Njega stvaritelji se zavedajo, da se povodcem čas izteka, zato nova ščeneta priklepamo na njihovo uto kar z WLAN vmesnikom.



Če si nekoliko bolj natančno ogledamo, kaj nam prinaša kombinacija 64-bitnega 576 MHz RICS procesorja (me zanima, do koliko bi se ga dalo naviti, in kakšen...

16 komentarjev