»

Nov članek: Intervju s HD Moore-om

Avtor: Vissago

Slo-Tech - Edi Strosar je tokrat za vas intervjuval HD Moorea.



Ime HD Moore je najbrž poznano vsakomur, ki mu informacijska varnost ni ravno deveta vas. HD je namreč avtor številnih projektov (www.digitaloffense.net) med katerimi je tudi ogrodje Metasploit, ki je nedavno prešlo v last družbe Rapid7. Svoje izkušnje s procesom tranzicije je slikovito opisal na letošnji Black Hat DC konferenci v predstavitvi z naslovom: "Metasploit and Money".

3 komentarji

Hladilnik ramov s peltierjem

vir: Hexus
Hexus - Peltier (več o njem lahko preberite v našem članku) sicer ne spada med najnovejše pogruntavščine na področju hlajenja računalniških komponent, poleg tega je zaradi svojega delovanja in potrebe po odvajanju toplote postal vse manj prisoten v repertoarju računalniških navdušencev. Kljub temu so se na spletni strani Hexus.net dokopali do slik Corsairovega hladilnika za pomnilniške module, ki poleg ogromnega vodnega bloka skriva v sebi tudi omenjen peltier.

Poslanstvo hladilnika je povsem jasno: na račun nižjih temperatur doseči višje frekvence in posledično boljše rezultate. Zaenkrat še ni informacij ne o imenu novega hladilnika, ne o (morebitni) uradni predstavitvi. Več o tem si lahko preberete na Hexus.net

19 komentarjev

Nov članek: Posodobitev BIOS-a od a do ž

Slo-Tech - Proizvajalci računalniških komponent, v želji za čim večjimi prihodki iz prodaje, na trg redno pošiljajo nedokončane izdelke. Povedano velja tudi za proizvajalce matičnih plošč, na katerih uporabniki in proizvajalci šele za tem, ko se plošče že prodajajo, odkrijejo neljube žužke v strojno-programski opremi (BIOS). Bolj nemarnim proizvajalcem je vseeno za podporo uporabnikov (tako pokaže izračun), plošče priznanih znamk, običajno tudi višjega cenovnega razreda, pa so deležne večkratnih posodobitev BIOS-a.

Torej, na spletu je na voljo nova različica BIOS-a. Posodobiti ali ne? Dela že sedaj vse tako kot mora? Želim izkoristiti nove možnosti-nastavitve, ki jih obljubljajo? Preberite si nov članek, v katerem boste izvedeli vse o posodabljanju BIOS-a, avtorja Friderika Backa.

25 komentarjev

Nov članek!

spajkanje

Slo-Tech -

Simon Belak, bolj znan kot Owca na naši spletni strani [:D], se je potrudil in spisal članek, v katerem je opisal voltmod VDD-ja na EpoX 8RDA+ matični plošči. Z modifikacijo, ki mu je odlično uspela, je pridobil nekaj dragocenih desetink volta, kar mu je omogočilo, da je iz pomnilnika iztisnil še tiste zadnje megaherce moči. Za povrhu še to; postopek sploh ni težak. Če je v vas vsaj malo navijalca, si članek le preberite.

15 komentarjev

Nov članek! Deda Zmrz svetuje

Slo-Tech - Tako, kot nek povzetek dogajanja čez celotno leto 2002, smo za vas spisali članek, ki se ukvarja s tem, kakšen računalnik kupiti, če ste se ga odločili sestavljati po komponentah. Če še niste dobili novoletnega darila ter želite Dedku Mrazu pisati, kaj naj vam kupi, ter si močno želite novega računalnika, kar hitro kliknite na članek ter si preberite, kaj si zaželeti. Branje je, kot ponavadi, obvezno ter nujno. Klik!

12 komentarjev

EPOC - nova tehnologija pakiranja pomnilnika

PC Stats - Kingston je danes že precej poznano in uveljavljeno podjetje, ki proizvaja pomnilnik DDR SDRAM in RDRAM. Poznani so tudi po izdelavi čipov BGA, ki jih srečavamo na pomnilniških modulih in grafičnih karticah, še malce bolj znani pa utegnejo postati zaradi novega načina pakiranja pomnilnika EPOC ali Elevated Package Over CSP (Chip Scale Package). Ta tehnologija pakiranja je bila razvita predvsem za pomnilniške module velikih kapacitet. In zakaj pri vsem tem gre? Hja, ker so 1 GB moduli, ki vsebujejo 16 čipov zelo dragi se proizvajalci poslužujejo raznih trikov. Eden izmed takih je ta, da pomnilniške čipe manjših kapacitet cinijo enega nad drugim. To pa...

1 komentar

Nov članek

Slo-Tech - Ker našim bralcem (hvala bogu) idej za nove modifikacije nikoli ne zmanjka, je tokrat Marjan napisal, kako je namestil na računalnik sprednjo stranico iz češnjevega lesa. Zelo zanimivo, z veliko fotografskega materiala. Branje obvezno! To me spomni - če ima kdorkoli kakršnokoli idejo za modifikacijo, ki je zanimiva in že bila izvedena ter dokumentirana, naj, ako mu je želja, napiše članek. Prispevke naših bralcev vedno radi objavljamo.

8 komentarjev

Ko neka zadeva dvigne prah...

GotApex - ...potem o njej poročajo domala vsi. V prejšnji novici ste lahko prebrali o Poseidonu, kompletu za vodno hlajenje, ki bo dosegljiv v maloprodaji. Got Apex je tudi "ekskluzivno" poročal o tem, s to razliko, da zadeva na sliki zgleda malodane drugačno. Upam se trditi, da je sistem na tej strani dosti bolj atraktiven, saj poleg GPU z vodo hladi tudi pomnilniške module. O tem bomo še dosti slišali...

0 komentarjev

Spreminjanje VIO voltaže na GF2 MX

Slo-Tech - Gpodob (hm vse, ki pošiljate novice na naš nabiralnik bi prosil, da se podpišete, tako da vemo komu se moramo zahvaliti) nam je posredoval zanimivo povezavo na to azijsko stran. Gre za nekakšen projekt navijanja Herculesovega GF2 MX, ki se je, kot je v navadi pri Azijcih, sprevrgel ve besno modificiranje. Avtor je na ubogega MXa najprej namestil ogromne hladilnike, potem pa se je spravil dejansko lotati in modificirati vezje kartice. Rezultat tega naj bi bil večja napetost na procesorju, kar je omogočilo njegov neverjetni rezultat: 260/230MHz! Aja, kartico je na koncu projekta tudi uničil . Sam sicer iz članka nisem uspel razbrati veliko, toda mogoče boste nekateri bolj vztrajni.

1 komentar