»

Brskanje po Steamu bo podprto s strojnim učenjem

vir: Steam
Steam - Valve je lansiral Steam Labs, razdelek z eksperimentalnimi funkcijami, namenjenimi preizkušanju, preden jih dokončno vpelje v spletno trgovino. Za začetek so med novostmi dva avtomatska generatorja videov in pa napreden svetovalec za iskanje iger.

Da Valve za kulisami počne mnoge reči (zaradi katerih potem nikakor ne more napraviti Half-Lifa 3), že dolgo vemo, sedaj pa so se Gabe in druščina odločili uporabnike spustiti bližje eksperimentom in v naturi nekdanjih Google Labs odprli Steam Labs, kjer lahko sami preizkusimo zanimive ideje, ki so namenjene skorajšnji implementaciji. Trenutno so na voljo za test tri zadeve, ki imajo skupno točko v tem, da vsebino ustvari bolj ali manj napredna avtomatika. Micro Trailers so šestsekundni videi iger, ki jih sistem zgenerira iz daljših na...

6 komentarjev

Nov Steam Play za Linux podpira igre z Windows

Slo-Tech - Steam za Linux obstaja že nekaj let, a smo bili doslej pri izbiri iger precej omejeni, saj so morale biti napisane za Linux. Kot se je špekuliralo v minulih tednih, je Valve temu napravil konec. Odslej bo Steam Play za Linux s prilagojeno verzijo Wina (emulatorja Windows) z imenom Proton omogočal igranje iger za Windows.

Kdor je del programa Steam Client Beta, lahko nov Steam za Linux dobi že sedaj. To z drugimi besedami pomeni, da lahko na Linux poganjamo igre, ki obstajajo le v verziji za Windows, skupaj s podporo za Steamworks in OpenVR. DirectX 11 in 12 za Linux sta narejena na DXVK in Vulkanu, za združljivost z Direct3D pa skrbi vkd3d, kar prinaša več hitrosti in združljivosti....

29 komentarjev

Gamingsi dogodek Gaming brez izgovorov

Gamingsi - Gaming brez izgovorov

Slo-Tech - GAMINGsi V soboto, 14.4.2018 se bo na lokaciji Citypark Ljubljana odvil eden večjih igričarskih dogodkov, ki ga organizira spletna stran Gamingsi.
Pripravili so dva večja turnirja in sicer tekmovanje v igrah Counter-Strike: Global Offensive ter FIFA 18, spodaj pa lahko najdete več informacij o sodelovanju ter samih nagradah.

Counter-Strike: Global Offensive
"Online" kvalifikacije za to tekmovanje so se že zaključile, v finale pa so se uvrstile 4 najboljše ekipe. Te so sledeče:
- IShock
- mamba legendica
- hackbait
- 21Arches (Hrvaška ekipa)
V finalu se bodo pomerili na pred-sestavljenih računalniških konfiguracijah za nagradni sklad, ki sega preko 3000€.

FIFA 18
Potekalo bo tudi tekmovanje v priljubljeni športni igri FIFA 18. Igralo se bo na konzolah PlayStation...

26 komentarjev

Na Steamu že 1500 iger za Linux

Phoronix - Čeprav je Linuxov tržni delež za velikostni razred manjši od Microsoftovega in Applovega, je tudi za Linux dosegljivih čedalje več iger. Na Steamu je število naslovov za Linux preseglo 1500. Za primerjavo: za Windows je na voljo 6500 naslovov, za Mac OS X pa 2300.

Igre za Linux so silovit pospešek dobile predlani, ko je Valve najprej izdal prvo stabilno verzijo Steama za Linux, decembra istega leta pa še operacijski sistem SteamOS, ki temelji prav na Linuxu. Od tedaj število naslovov za Linux vztrajno raste. V 12 mesecih je Steam presegel število 1000, letos pa mesečno za Linux prispe okrog 100 na Steam, in tako smo že pri številu 1500. Na Linuxu najdemo tudi naslove, kot so Counter-Strike: Global Offensive in Middle-earth: Shadow of Mordor.

Srž vseh problemov sicer ostaja nizek tržni delež, saj se za dva odstotka sistemov iger često ne izplača...

39 komentarjev

Na Steam prihaja lokalno oddaljeno igranje

Možnost namestitve oz. oddaljenega igranja Bastiona na Macu

vir: The Verge
The Verge - Ko so pri Valve predstavili SteamOS, so ponosno dejali, da bo na njem delovala prav vsaka igra na Steamu, če bo v hiši na voljo dovolj zmogljiv računalnik, opremljen z Windows. Nabor iger za Linux je namreč bistveno bolj omejen kot za Windows, a so se tej omejitvi nekoliko ognili z možnostjo oddaljenega lokalnega igranja, kjer igra pravzaprav teče na z Windows opremljenem domačem računalniku, prikazuje pa se na računalniku oz. konzoli s SteamOS. To kot kaže ne bo na voljo le za uporabnike SteamOS-a, saj so pri Valve povedali, da že testirajo beta različico, ki bo na voljo tudi za uporabnike običajnih Steamovih odjemalcev. Sprva se kot rečeno osredotočajo na oddaljeno igranje z računalnikov, na katerih teče Windows...

38 komentarjev

Valve izdal SteamOS in predstavil prototip Steam Machine in Steam Controller

Slo-Tech - Valve je danes izdal prvo verzijo svojega operacijskega sistema za igre SteamOS, ki temelji na Linuxu in so ga napovedali že jeseni.

SteamOS bo mogoče s spleta prenesti še danes, pri čemer pa še ne gre za dokončano kamoli spolirano različico. Valve je izdajo pospremil z besedami, da "vsem razen neustrašnim Linuxovim hekerjev priporočajo, da počakajo do izdaje naslednje verzije leta 2014". Z drugimi besedami to pomeni, da je obstoječa verzija potrebuje še nekaj prevajanja kode, da jo lahko namestimo.

Potem pa je tu še tristo srečnežev, ki so se prijavili v preizkusni program in bili izbrani. Ti bodo v naslednjih dneh prejeli Steam Machine, kakor...

44 komentarjev

Valve se pridružuje Fundaciji Linux

linuxfoundation.org - Valve je naslednje v vrsti podjetij, ki se je pridružilo Fundaciji Linux. Včeraj so namreč iz Valva sporočili, da so postali polnopravni člani te organizacije, kar ni presenetljivo, saj Valve že intenzivno dela na Linuxu. S tem Valve pridružuje pisani druščini podjetij, med katerimi so tudi ugledni člani, kot so IBM, Oracle, Samsung, Cisco in Google; je pa Valve prvo igričarsko podjetje v tej skupini.

Steam je na Linux prispel že lani, letos pa se je otresel oznake beta. Hkrati je letos septembra Valve napovedal razvoj SteamOS. Gre za operacijski sistem, ki temelji na Linuxu in je v bistvu nadgradnja načina Big Picture v odjemalcu za Steam. V tem pogledu je videz prilagojen prikazu na televizorju in upravljanju z igralnim ploščkom. Iz...

86 komentarjev

Drugi Valveov korak v dnevne sobe - strojna oprema

Ilustracija popolnoma različnih oblik sistemov s SteamOSom

vir: Valve Software
Valve Software - 48 ur po napovedi, da bodo v kratkem izdali svoj operacijski sistem, SteamOS, so pri Valve povedali še nekaj o strojni opremi, na kateri bo tekel ta igranju iger na televizorju namenjen operacijski sistem. Točnih specifik še niso razkrili, povedali so le, da bo mogoče že v prihodnjem letu izbirati med lepim naborom zaključenih škatlic s SteamOSom, ki bodo delo različnih partnerjev. S tem naj bi vsak uporabnik izbral svojim potrebam zmogljivo (in drago) škatlico. A to ne bo nujno potrebno, saj so priložili še vprašalnik v zvezi s strojno opremo.

Lastnikom obstoječih zmogljivih računalnikov ne bo potrebno kupovati nove škatlice, razen seveda, če si bodo tega želeli. SteamOS...

37 komentarjev

Valve je napovedal SteamOS

Steam Big Picture, na katerem bo verjetno osnovan vmesnik SteamOS

vir: Steam
Steam - Pri Valve so zagnali novo podstran trgovine Steam, ki predstavlja SteamOS. Na njej predstavljajo glavne značilnosti prihajajočega operacijskega sistema, ki je osnovan na jedru Linuxa. Slednje je daleč od presenečenja, saj je Gabe Newel že pred časom odkrito kritiziral Windows 8 in njegovo slabšo podporo igram ter aplikacijam, kot je Steam, vsaj v primerjavi s predhodniki. Takrat se je začela odprta Valvova gonja proti Microsoftu, ki je vključevala izdajo klienta Steam in kar nekaj velikih naslovov, združljivih z Linuxom, SteamOS pa je le še en (pričakovan) korak. A SteamOS naj ne bil le čisti nadomestek operacijskega sistema Windows na namiznih računalnikih, saj skupaj s SteamOS Valve počasi gradi most, ki jih bo popeljal v dnevne sobe.

V lanskem decembru je...

103 komentarji