»

Uporaba pomnilnika na grafični kartici

Slashdot - Ste slučajno uporabnik Linuxa? Ga obvladate? Se vam je po pomoti v vašem računalniku znašla grafična kartica, ki ima precej pomnilnika, za katerega pa se vam sanja ne, v kakšne namene bi ga uporabili? Če ste na vsa tri vprašanja odgovorili pritrdilno in slučajno čakate na nov izziv, ki bo samo še potrdil, da Linux obvladate kot nobeden drug, bo tale članek idealen za vas. Govori namreč o tem, kako del pomnilnika na grafični kartici preoblikovati v nekakšen zelo hiter navidezni disk, ki ga lahko uporabljate za swap, ali še kaj bolj uporabnega. Precej zanimiv članek, ki se ga splača prebrati.

5 komentarjev

DSLAM v vsako slovensko vas

MSNBC - No ja, mogoče malo pretiravam, vendar se tudi kaj takega lahko zgodi. Farmerji v Coloradu, naveličani hitrih prenosov z modemom (29kbit/s) in nesodelovanja firme Qwest (tamkajšnji Telekom); so se odločili da je treba glede tega nekaj ukreniti. Kupili so si svoj DSLAM ($12,000), ga postavili v bližnji hlev; se pogodili s prej omenjeno firmo za vodnike in stvar je začela delati. Trenutno imajo 12 naročnikov (od 40 hiš oziroma vikendov). Še njihova stran.

1 komentar

Plavajoči digitalni fotoaparat

Ars Technica - Zgodba govori o digitalni kameri, ki je bila za vedno spremenjena potem, ko je padla lastniku v bližnji ribnik. Potem, ko je lastnik izbezal 800 ameriških dolarjev vrednega Nikona Coolpix 900, je Farrell Eaves prezivel nekaj naslednjih dni ob sušenju le-te. Potem, ko je preizkusil vse mogoče metode (sušenje na zraku, pihanje, sušenje v pecici, privezal jo je tudi na vetrobransko steklo avtomobila,...) in je bil prepričan, da se je ne da več posušiti, jo je seveda prižgal. Nekatere slike, ki jih je dobil, izgledajo kot delo pravega umetnika.

0 komentarjev

Ramsinki

Overclocking opolis - Dobrega navitja svoje grafične kartice ne boste opravili brez pritrditve posebnih hladilnih reber na RAM čipe grafične kartice, ki so tako ali tako vedno prevroči. Problem je le v tem, da se v spletnih trgovinah valja kar lepo število teh izdelkov, ki se ločijo po kakovosti. Na tej strani so si ogledali Tweakmonsterjeva hladilna rebra za RAM, ki so izdelana kvalitetno, so spolirana (slin, slin, modifikatorji ;)), ne oksidirajo in so enostavna za namestitev.

6 komentarjev

Računalniško ohišje na koleščkih

JSI Hardware - Računalničarji smo že tako ali tako bolj lene sorte, zato vsako nepotrebno opravilo pomeni za nas nepotreben napor. No, malce pretiravam, vendar pa je res, da je tale članek namenjen ljudem, ki so že davno staknili kronični računalniški lenitis ali pa so zaradi zasedenosti izgubili prožno hrbtenico. Govori namreč o posebni modifikaciji ohišja - pritrjevanju koles. Če boste opravili ta postopek, potem se vam sploh ne bo več treba prenašati računalnika, saj ga boste enostavno privezali na vrvico in ga odpeljali po tleh. Seveda pa problem nastane, ko naletimo na prve stopnice .

2 komentarja

Modifikacije ohišja n-tič

več strani - Modifikacije, modifikacije, modifikacije,... Ni jim videti konca. Ljudje še vedno radi ustvarjajo in kar tekmujejo med sabo, kdo bo naredil svoje ohišje bolj navdušujoče. Vse kaže na to, da se z raznoraznimi modifikacijami razvija nov del sodobne umetnosti. No, ker so modifikacije v novicah danes že kar malo zapostavljene, sem izbrskal dve strani, ki vam bosta dali nove ideje:

  • Ta modifikacija bo zanimala predvsem modifikatorje, ki veliko hodijo na LAN partyje. Ponavadi taki ljudje potrebujejo lahko ohišje z ročajem in še kakšen okrasek (v našem primeru nekakšno "okno"), ki omogoča pogled v notranjost računalnika (v kateri se blešči najnovejši GeForce 3 hehe). Skratka zanimivo branje.
  • Ta modifikacija pa bo prišla prav v vročih poletnih dneh. Govori namreč o vgradnji ventilatorja na ohišje. O tem je bilo na Slo-techu povedanega že veliko, vendar, ker že govorimo o modificiranju ohišja, sem v novico vključil tudi članek o vgradnji ventilatorja.
...

2 komentarja