»

Lik-Sang.com zapira svoja vrata?

GamesIndustry.biz - Če gre verjeti novici na xbox-scene, in objavi na domači strani Lik-Sang.com, je omenjena spletna trgovina, ki je prodajala igralne konzole in dodatke za njih, prenehala poslovati. Razlog za to naj bi bile tožbe podjetij Sony Computer Entertainment Europe Limited in Sony Computer Entertainment Inc. Sony je namreč na sodišču v Londonu dobil tožbo proti omenjeni spletni trgovini, ker je le-ta prodajala izdelke, namenjene azijskemu trgu, drugod po svetu. Sony trdi da ti izdelki "ne ustrezajo strogim standardom EU" in da "ne omogočajo predvajanj vsebin (DVD in BluRay) izdanih za evropsko tržišče".

Lik'Sang odgovarja, da so imeli vsi prodani izdelki oznake o ustreznosti tudi za evropski trg, prodajali pa so jih skupaj z originalnim Sonyjevim 100V-240V AC adapterjem, ki prav tako nosi oznako ustreznosti za evropsko tržišče.

Pri Lik-Sangu zagotavljajo, da bodo poskrbeli za vse dosedanje kupce (kar se tiče garancije in popravil), vsem, ki pa so oddali naročilo in niso prejeli naročenih...

6 komentarjev

KDE na GameCube

Slashdot - Nekateri ljudje si močno prizadevajo spraviti Linux na vsakršno napravo, vključno s toasterji in mikrovalovkami.

Ena skupina takih ljudi se je odločila, da bo začela projekt ' GameCube Linux'. Do sedaj niso dosegli precej velikega uspeha, so pa pokazali prve slike delujočega KDE okolja. Ni jim popolnoma uspelo, saj se njihov rezultat rahlo razlikuje od željenega.

Tukaj pa je še povezava do orginalnega framebufferja.

Zdaj pa prevajat jedro na mojih supergah!

7 komentarjev

Popotovanje v drobovje Gamecubea

Enscape - Kupite si novo tehnično igračko, jo vzamete iz škatle in ravno ko jo hočete priklopiti na elektriko, vas zamika želja po raziskovanju. Zanima vas, kaj se skriva pod sicer nedolžnim pokrovom napravice. A ko se lotite, ohišje noče in noče popustiti, začnete si puliti lase in pomislite celo o uničenju.

Tu vam lahko pomaga prijazen vodič, ki vas ne bo stal živcev in vas bo popeljal v drobovje Gamecubea. Največji problem pri odpiranju "lupne" ni eden, temveč so štirje (vijaki namreč), za katere potrebujemo posebno orodje, da jih odvijačimo. A z malo iznajdljivosti lahko premagate tudi to in se v notranjosti lotite različnih modifikacij.

5 komentarjev

ATi podpisal pogodbo za XBox 2

X-Bit Labs - Že nekaj časa smo pričakovali podpis pogodbe med kanadskim grafičnim gigantom ATi-jem ter Microsoftom. Pred nekaj dnevi pa se je ta dogodek zgodil in tako bo nastal Xbox 2 v sodelovanju med ATi-jem ter Microsoftom. Pri Microsoftu napovedujejo, da bo šlo za konzolo, ki bo dobro nasledila predhodnika. ATi trenutno dobavlja grafične procesorje za Nintendo GameCube, vendar pa ni nobenih novih informacij o tem, da bi ATi pripravljal kaj novega za Xbox. Ostale zanimive informacije.

5 komentarjev

Odigitalen Hong Kong

Newsbytes - Medtem, ko na slahsdotu pišejo o naši oh in sploh informirani, informatizirani, online in nasploh omreženi vladi, pa nas Hong Kongovci prehitevajo po odstavnem pasu. Reci inu piši, leta 2003 bodo začeli uvajati osebno izkaznico, temelječo na 'smart card'. Kot možnost pa se bodo na njej nahajali tudi drugi podatki: knjižnična izkaznica, vozniška, elektronska denarnica... Klik! Me prav zanima, kdaj bom Ljubelj prestopil na tak način, kakršen se uporablja pri kontroliranju kart na smučiščih?

7 komentarjev

Milijoni konzol v Čezlužje

The Register - Microsoft in Nintendo sta objavila več podatkov o številu plasiranih enot svojih konzol na trg Severne Amerike: Microsoft je znova odposlal več kot milijon enot, do konca leta pa jih namerava 1 do 1,5 milijona; Nintendo bo poslal 1,3 milijona GameCube-ov, po vsem svetu pa jih namerava prodati kar 4,5 milijona, kar je 12,5 procenta več, kot je bilo predhodno načrtovano.

0 komentarjev

X-box

Vnunet - Izid X-box-a bo na Japonskem očitno zamudil. Krivdo bi posredno lahko naprtili Nintendu, saj se Microsoft po svojih besedah 'osredotoča na zagotavljanje dovoljšnega števila enot v Severni Ameriki'. Znano? - Seveda, enake namene ima Nintendo s svojim GameCube-om, ki bo izšel le nekaj dni za Microsoftovo konzolo. Skratka, X-box na Japonskem 22. februarja 2002. Klik!

Medtem pa MS na Madžarskem pospešeno gradi novo proizvodnjo linijo, namenjeno izdelavi konzol za evropski trg. Število enot ter datum izida bosta znana oktobra. Klik!

0 komentarjev

XBox vs Playstation2 vs GameCube

XBox - Sodeč po strani http://www.xbox.com/, so se napovedane specifikacije XBoxa malce spremenile. Grafični čip bo tako deloval pri 250 namesto 300MHz (kar pomeni efektivno 125 M poligonov na sekundo namesto 150), DVD enota pa ne bo serijsko vgrajevana, temveč bo opcija. Zakaj so se odločili za takšno oslabitev konzole zdaj še ni jasno, prav zanima pa me, kako se bo lahko primerjala z drugimi ultra naprednimi konzolami. Tukaj je še mala razpredelnica za primerjavo:

  Xbox Sony PlayStation 2 Nintendo GameCube
CPU 733 MHz 294.912 MHz 405MHz Power PC
GPU 250Mhz NV2A 147.456MHz 202.5 MHz "Flipper"
RAM 64 MB 32 MB 43 MB
Prepustnost pomnilnika 6.4 GB/s 3.2 GB/s 3.2 GB/s
Poligonov/s 125 M/s 66 M/s 6-12 M/s?
Izzid jesen 2001 oktober 2000 oktober 2001

4 komentarji