»

Na Pwn2Own padla večina programske opreme

Slo-Tech - Končala se je letošnja izvedba vsakoletnega hekerskega tekmovanja Pwn2Own, na kateri prijavljene skupine in posamezniki poizkušajo demonstrirati izrabo ranljivosti v programski opremi, ki je na razpolago. Pwn2Own vsako leto poteka v Vancouvru, letos pa je zaradi pandemija koronavirusa postal virtualno tekmovanje. Ni pa se spremenil razplet, saj se je ponovno izkazalo, da je večina priljubljene programske opreme ranljiva. Razen enega poizkusa so uspeli vsi ostali.

Skupili so jo Applov Safari na MacOS, operacijski sistem Windows, Ubuntu Desktop, Oraclov VirtualBox in Adobe Reader na Windows. Uspešni tekmovalci so prejeli tudi nagrade, in sicer prvi dan 180.000 dolarjev in drugi dan še polovico toliko.

Tekmovanje je potekalo po ustaljenih pravilih. Razpisana je bila programska oprema, ki so jo ponudili proizvajalci in zagotovili tudi nagrade. Tekmovalci so se prijavili konkretno za posamezen izdelek in ga potem na tekmovanju morali tudi resnično napasti. Katero ranljivost so izrabili, so smeli razkriti le proizvajalcem, ki imajo sedaj 90 dni časa za pripravo popravkov, šele nato bo luknje javno znane.

7 komentarjev

Microsoft povečuje nagrade za odkrite hrošče

Slo-Tech - Microsoft, ki ima že sedaj enega večjih in radodarnejših programov za nagrajevanje odkritih in prijavljenih hroščev, povečuje nagradni sklad. Lani so iz tega naslova izplačali več kot dva milijona dolarjev, sedaj pa povečujejo nagrade in pospešujejo izplačila.

Od letos bodo v okviru programa Windows Insider Preview nagrade znašale do 50.000 dolarjev, medtem ko so bile doslej omejene na 15.000 dolarjev. Podobno velja za Microsoft Cloud Bounty, kjer bo namesto...

2 komentarja

Na Pwn2Own padla večina programske opreme

Trend Micro - V Vancouvru se je končalo vsakoletno hekersko tekmovanje Pwn2Own, na katerem so največji svetovni strokovnjaki tri dni iskali ranljivosti v moderni programski opremi: od navideznih strojev do brskalnikov in poslovnih okolij. Letošnji nagradi sklad je bil rekorden, podobno pa so bili rekordni tudi rezultati tekmovalcev.

Že prvi dan so organizatorji razdelili 233.000 dolarjev za pet uspešnih vdorov in enega deloma uspešnega. Ekipa 360 Security je uporabila prekoračitev kopice v jpeg2000, da je v Windows prek Adobe Readerja izvedla oddaljeno kodo. Samuel Groß in Niklas Baumstark sta na macu v Safariju uspela izkoristiti nekaj hroščev in dobiti višje privilegije v macOS. Deloma je bila luknja že zakrpana, a sta vseeno uspelo na touch bar zapisati sporočilo. Ekipa...

22 komentarjev

Drugi dan Pwn2Own 2015 stoodstoten uspeh

Slo-Tech - V petek je bil v Vancouvru drugi dan tekmovanja Pwn2Own in tudi to pot so tekmovalci vdrli v vse izdelke na preizkušnji. Junak dneva je bil Jung Hoon Lee, ki je pod vzdevkom lokihardt zlomil zadnjo stabilno in najnovejšo beta verzijo brskalnika Chrome. Prek brskalnika mu je uspelo priti do dveh gonilnikov v jedru Windows, kar mu je omogočilo prevzem popolnega nadzora nad sistemom. V dveh minutah je dobil 110.000 dolarjev, kar je najvišja nagrada v zgodovini Pwn2Own. Seveda pa je treba vedeti, da trajajo priprave na tekmovanje več mesecev in da tekmovalci tja pridejo z že izdelanimi kosi kode za njim poznane ranljivosti, tako da si je ta znesek v resnici prislužil z večmesečnim delom (in večletnim izobraževanjem).

Že pred tem je Lee...

4 komentarji

Prvi dan Pwn2Own padle vse tarče

threatpost - Danes se je v sklopu konference CanSecWest v Vancouvru začelo vsakoletno tekmovanje v vdiranju v brskalnike in operacijske sisteme Pwn2Own. Prvi dan so si tekmovalci prislužili 317.500 dolarjev, ko so zlomili Adobe Reader in Flash, Windows, Internet Explorer 11 in Firefox. Jutri bo na sporedu drugi dan tekmovanja.

Najprej sta ekipi Team509 in KeenTeam razbili Adobe Flash. KeenTeam je Flash razbila že tudi lani. Obe sta letos izrabili isto ranljivost, in sicer sta s prekoračitvijo kopice (heap overflow) izvedli nepooblaščeno kodo ter z eskalacijo privilegijev pridobili dostop do jedra Windows. Prejeli sta 85.000 dolarjev (60.000 za Flash in 25.000 za Windows). Nicolas Joly, ki je svoj čas delal za VUPEN, je prav tako uspešno zlomil...

34 komentarjev

Po drugem dnevu na Pwn2Own vzdržal le Windows Phone

Slo-Tech - Drugi dan tekmovanja v vdiranju v prenosne telefone Mobile Pwn2Own, ki je potekalo v japonskem Tokiu, sta bila na tnalu telefona z Windows Phone in Androidom. Izkušena tekmovalca sta bila to pot manj uspešna, kot je bila konkurenca prvi dan. Tedaj so padli vsi telefoni, sedaj pa je bil vdor le delen.

Nico Joly, ki ga poznamo kot člana varnostne skupine VUPEN iz Francije, katera vsako leto tekmuje na tekmovanjih Pwn2Own, se je lotil Nokiine Lumie 1520, ki jo poganja Windows Phone. Vsi uspešni napadalci so poleg naprave, ki so jo uspeli nadvladati, domov odnesli še od 50.000-75.000 dolarjev; najvišjih nagrad za vdor prek sporočil ali...

14 komentarjev

Prvi dan Pwn2Own 2013 zlomljeni Chrome, Firefox, IE10 in Java

ComputerWorld - V Vancouvru poteka že sedmi Pwn2Own, kakor se imenuje vsakoletno tekmovanje v iskanju ranljivosti in njihovi uporabi za vdor v priljubljene operacijske sisteme, brskalnike in mobilne naprave. Letos se ponovno vrača Google, ki je lani sponzorstvo odpovedal, ker spremenjena pravila niso zahtevala razkritja uporabljenih ranljivosti proizvajalcu. Letos je spet vse po starem, saj morajo tekmovalci razkriti vse detajle o ranljivosti, da si prislužijo nagrado (tehnično gledano jim ZDI ranljivost odkupi). Nagradni sklad ni skromen in znaša dobrega pol milijona dolarjev.

Prvi dan tekmovanja so že padle največje zvezde. Francosko podjetje VUPEN, ki je vodilno v iskanju in žal tudi trgovanju...

13 komentarjev

Letošnji Pwn2Own z višjimi nagradami in povratkom Googla

Lanski zmagovalci so bili iz francoskega VUPEN-a

vir: ComputerWorld
ComputerWorld - Vsakoletno tekmovanje hekerjev Pwn2Own, kjer se v Vancouvru zberejo najboljši iskalci ranljivosti ter napadajo priljubljene brskalnike in operacijske sisteme, bo letos nagradni sklad dvignilo za petkrat, so sporočili prireditelji. Pwn2Own bo letos potekal od 6. do 8. marca na konferenci CanSecWest v Vancouvru pod pokroviteljstvom HP TippingPointa. Nagradni sklad se je dvignil na 560.000 dolarjev.

Glavna nagrada v višini 100.000 gre tistemu, ki bo prvi kompromitiral Chrome na Windows 7 ali Internet Explorer 10 na Windows 8. Uspešen napad na IE9 bo vreden 75.000 dolarjev, Flash in Adobe Reader vsak po 70.000 dolarjev, Safari 65.000 dolarjev, Firefox 60.000 dolarjev in Java 20.000...

10 komentarjev

Google skupno ponuja milijon dolarjev za ranljivosti v Chromu

Google bo delil tudi chromebooke

vir: Chromium Blog
Chromium Blog - Približuje se letošnji dogodek CanSecWest, ki vsako leto marca poteka v kanadskem Vancouvru in v okviru katerega se odvije tudi hekersko tekmovanje Pwn2Own. Na njem se pomerijo ekipe strokovnjakov iz celega sveta in poizkusijo izkoristiti ranljivosti v brskalnikih in mobilnih telefonih, zmagovalci pa so bogato nagrajeni. Letošnji CanSecWest se bo začel danes teden in bo trajal tri dni. Program bo podoben kot lani, le da se je Google odločil, da ne bo več sodeloval, ampak bo razpisal lastno tekmovanje.

Razlog je sprememba pravil na Pwn2Own, ki od letos od tekmovalcev ne zahteva več, da razkrijejo vse hrošče in...

12 komentarjev