»

Uradne cene za Visto so zares tu

vir: Reuters
Reuters - Microsoft je sedaj tudi uradno objavil cene za Visto. Cene v ameriških dolarjih so torej:
- 199/99 za Home Basic;
- 239/159 za Home Premium;
- 299/199 za Business;
- 399/259 za Ultimate.
Prva cena je za polno verzijo, druga za nadgradnjo.



Glede na "pobegle" kanadske cene, sta se "podražili" le Business in Ultimate različica za 30, oziroma 50 dolarjev. Začetek prodaje naj bi ostal nespremenjen: za večje kupce že novembra letos, manjši od januarja naslednjega leta.

Release Candidate 1 pa naj bi bil dostopen vsaj 5 milijonom uporabnikom. Manjše skupine strank so ga že prejele.

24 komentarjev

Windows Vista bo izšla v sedmih različicah

Slashdot - Naslednji operacijski sistem, ki ga namerava izdati redmondski velikan, bo izšel v sedmih različicah, ugotavlja Arstehnica. Poglejmo si jih:
  • Starter Edition bo najrevnejša edicija, v kateri boste lahko hkrati poganjali le tri aplikacije, podpirala pa bo le najosnovnejše povezovanje v omrežja s protokolom TCP/IP;
  • Home Basic Edition bo primerljiva z današnjo inačico Home Windows XP;
  • Home Premium Edition bo za razliko podpirala še večino večpredstavnostih možnosti, kamor štejemo različne standarde za DVD, HDTV in tudi famozni Windows DRM - na kratko povedano, šlo bo za ekvivalent Windows XP Professional, namenjen domači uporabi;
  • Windows Vista Professional bo namenjena uporabi v podjetjih, tako da ne bo podpirala vse šare, ki jo bodo domače različice;
  • Windows Vista Small Business Edition in
  • Windows Vista Enterprise Edition bosta prav tako usmerjeni na poslovno tržišče, le da boste podpirali še nekaj dodatnih zmožnosti;
  • Windows Vista Ultimate Edition pa bo véliki finale, čeprav ime spominja...

94 komentarjev

Microsoft in EU dogovorila ime

News.com - Kot poroča CNET News.com, sta se Microsoft in EU dogovorila o novem imenu, ki ga je EU zahtevala za različico operacijskega sistema Windows, ki ne bo imel vključenega predvajalnika Windows Media Player.

Ime, za katerega je Microsoft sprva hotel da bi bilo Windows XP Reduced Media Edition, so sedaj po dogovoru spremenili v Windows XP Home Edition N oz. Windows XP Professional Edition N. Poleg teh imen so bili v igri še imena Windows XP Not Incorporating Windows Media Player, Windows XP/N in Windows XP/B.

394 komentarjev

Zgodovina grafike

HHP - Vas še zanima pri kakšnem taktu je tekel stari dobri Voodoo in ostali old timerji v primerjavi z vsemi karticami od takrat dalje? Potem bo tale tabela ravno pravšnja za pregled vseh specifikacij, ki so jih premorale stare in jih premorejo nove grafične kartice. Tu si lahko ogledamo hitrosti izrisa, pasovno širino pomnilnika, vrsto le-tega in dodatne lastnosti kartic. Tako v tabeli najdemo vse od prvega konkretnega 3D pospeševalca 3DFX-ovega Voodooja 2, in prav tako vse najnovejše. Niso pozabili niti na Parhelio, Xabra in ostale malo manj poznane.

7 komentarjev

Amazon bo prodajal tudi PC-je

The Register - Iz Amazon.com-a so oznanili, da bodo začeli prodajati tudi osebne računalnike. Za to potezo so se odločili, da bi končno zlezli iz rdečih številk ob koncu tega leta.
Osebne računalnike bodo začeli prodajati jeseni, čeprav natančnega datuma niso izdali. Znano še tudi ni, natančno katere proizvode in od katerih proizvajalcev bodo prodajali. Produkte pa bodo kupcem poslali direktno prodajalci.

0 komentarjev

Poslovenjeni WinXP in OfficeXP

Slo-Tech - Andrej, nas M$ guru, me je danes prijetno razveselil z enim e-mailom. Posredujem vam ga v celoti:

Oj, mogoče te bo zanimalo tole:

Microsoft je v ponedeljek, 7.5.2001 na 6. NT konferenci v Portorožu najavil slovensko različico sistema Windows XP. Dan pred tem so iz korporacije dobili odobreno prošnjo za lokalizacijo Windows XP Professional. Enkrat po izzidu angleške različice, bo lokalizacija na voljo preko posebnega MUI (Multilingual User Interface) paketa. MUI je v bistvu CD, ki vsebuje lokalizacijske datoteke, ki ga že sedaj poznamo iz Windows 2000 in nam omogoča, da uporabniki delajo v različnih jezikih. To pomeni, da lahko en uporabnik uporablja nemško okolje (nemški meniji, pomoč, itd.), nek drug uporabnik pa arabske nastavitve (vključno s Start gumbom na desni strani :)). Hkrati z objavo slovenskega Windows XP, so objavili tudi slovensko različico Office XP Professional, ki bo vsebovala vse poslovenjene programe - vključno z bazo Access in PowerPoint-om. Vsekakor je treba...

16 komentarjev

MS Windows XP Beta 2

ActiveWin - Microsoft je končno po manjši zamudi včeraj izdal Beta 2 verzijo svojega operacijskega sistema windows XP, build 2462a. Beta 2 verzija bo zadnja beta verzija Windows XP, in ima vse glavne načrtovane funkcije že vgrajene. Od sedaj naprej se bodo posvetili popravljanju hroščkov in podrobnostim.
Windows XP bo na voljo v dveh izdajah - Home (za domače uporabnike) in Professional (za poslovno uporabo). Windows XP Home nima nekaterih orodij, ki so vključeni v Windows XP Professional; vseeno pa tudi Windows XP Home prinaša dobrodošlo večjo stabilnost sistema, saj temeljita obe izdaji na Windows 2000 tehnologiji.
Več informacij o tem težko pričakovanem novem operacijskem sistemu si lahko preberete tudi na uradni strani Microsoft Windows XP, ki je bila pred kratkim tudi temeljito prenovljena, tako da vsebuje več informacij.

7 komentarjev