»

Youtube TV vendarle ugledal luč sveta

The Verge - Googlov Youtube od danes naprej (zaenkrat le v petih ameriških mestih) ponuja več kot 40 kanalov z novičarskimi, športnimi in zabavnimi vsebinami za 35 dolarjev na mesec v storitvi poimenovani YouTube TV. Ta je sicer še daleč od popolnosti, a ima potencial, da navduši celotne nove generacije gledalcev za plačevanje televizijskih vsebin.

Youtubov podpredsednik za vsebinska partnerstva Kelly Merryman je ob splavitvi YTV tako dejal, da je “veliko milenijcev, ki nikoli ne gledajo kabelske televizije. Da pa imaj radi televizijsko vsebino, a jih ne prepriča način distribucije.” In rešitev je seveda YouTube TV. Ta uporabnikom nudi dostop do televizijske vsebine na vseh napravah, kjerkoli in kadarkoli. Da bo Youtube TV uspeh, vsaj tako meni Google, pa zagotavlja tudi armada dosedanjih uporabnikov spletne platforme. Teh naj bi bilo že za več kot milijardo. Posledično, tudi če Google s televizijo prepriča le par odstotkov dosedanjih uporabnikov, so številke še vedno milijonske.

Googlovi...

3 komentarji

Sony se s PlayStation Vue podaja v svet televizijskih storitev

Polygon - Sony se je odločil pomešati štrene velikim in je v četrtek napovedal novo storitev za predvajanje videovsebin (online streaming video) PlayStation Vue, ki bo v beta verziji na voljo še ta mesec. V glavnem bo šlo za možnost spremljanja televizijskih programov prek PlayStationa 3 in 4 (kasneje tudi na drugih napravah), za začetek kakopak omejeno na dele ZDA.

Ameriški trg so kar dobro pokrili, saj bodo vključevali Viacomove programe, Fox, NBC, Scripps, CBS in Discovery, čeprav manjkajo programi ESPN-Disney (ESPN, ABC ...) in Time Warnerja (Cartoon Network, CNN ...). Zaradi tega bo Vue ta hip težko postal prava zamenjava za kabelsko televizijo, čeprav bo ponujal okrog 75 kanalov, med njimi tudi sicer plačljive. Prav tako še ni jasno, kolikšna bo cena.

Sony je...

2 komentarja

CES 2014: Sonyjev PlayStation Now za igranje iger kjerkoli

Slo-Tech - Sony je prepričan, da prihodnost igranja iger niso konzole, temveč igranje iger kjerkoli in kadarkoli. Na CES-u so predstavili storitev PlayStation Now, ki bo omogočila igranje iger v oblaku.

Uporabniki bodo igro dejansko igrali v oblaku, medtem ko bo njihov vmesnik konzola (PlayStation 3, 4 ali Vita), pametni telefon, tablični računalnik ali kar pametni televizor iz Sonyja. Na CES-u so obiskovalci lahko preizkusili, kako je na ta način mogoče igrati The Last of Us.

Storitev bodo najprej dobili v ZDA, kjer bo poleti z njo mogoče uporabljati PlayStation 3 in 4, podpora za Vito pa pride pozneje. V vseh primerih bo na začetku mogoče igrati le naslove za PlayStation 3, četudi jih bomo igrali na drugih napravah. Sony obljublja, da bo večina novih televizorjev serije Sony Bravia podpirala PlayStation Now že letos. Na koncu, v neki nedoločeni časovni točki, bo storitev...

8 komentarjev

Napad na uporabniške račune v Sonyjevih spletnih storitvah

vir: CNet
PhysOrg.com - Sony je potrdil, da so v preteklih dneh napadalci pridobili dostop do približno 93.000 spletnih računov uporabnikov storitev PlayStation Network, Sony Entertainment Network in Sony Online Entertainment. Prizadete račune so že blokirali, uporabnike pa pozvali k spremembi gesel. V tokratnem napadu niso izpostavljene številke kreditnih kartic, zato ni pričakovati večje škode. Kljub temu je Sony povedal, da bodo vso povzročeno škodo na računih uporabnikom povrnili, čeprav so si ti tokrat krivi sami.

Za napad pa to pot za razliko od pomladanskih napadov ne gre kriviti Sonyja. Napadalci niso napadli neposredno Sonyjevih strežnikov, ampak so uspeli kompromitirati podatkovno bazo nekega drugega podjetja, ki ga Sony ni želel imenovati. S tako...

7 komentarjev

Sonyjev PSN bo polno delujoč do konca tedna

Le kakšne bodo dolgoročne posledice napada za Sony?

vir: Ars Technica
ComputerWorld - Sony je napovedal, da bo do konca tedna popolnoma obnovil vse svoje storitve PlayStation Network, ki so bile zaradi napada in vdora v sistem PSN več kot mesec dni nedostopne. Počasi se obnavlja tudi Qriocity, saj se Music Unlimited na Qriocity prav tako vrača. Izvzete so zgolj storitve na Japonskem, v Južni Koreji in Hongkongu, kjer jih še nekaj časa ne bo.

Sony je PSN in ostale storitve izključil 20. aprila, dan po ugotovitvi, da so bili žrtev dovršenega napada. Situacija se je pričela normalizirati 15. maja, ko so PSN začeli ponovno vzpostavljati v Ameriki in Evropi, konec preteklega tedna pa še v večini azijskih držav. V prvi fazi so imeli uporabniki dostop le do nekaterih funkcionalnosti, in sicer igranja, upravljanja računov in klepeta s prijatelji. Sedaj bodo dodali še PlayStation Store in...

17 komentarjev

PSN se vrača šele 31. maja?

Koliko igralcev bo PS3 zamenjalo z Xboxom?

vir: Ars Technica
Ars Technica - Neuresničene napovedi o povratku PSN na splet za pretekli vikend in na srečo neuresničene napovedi o tretjem napadu na Sony in njihove storitve so mimo, z novim tednom pa smo dobili nove napovedi, povezane s PlayStation Network. Tega je Sony s spleta odklopil že daljnega 20. aprila. Sprva nismo prejemali točnih napovedi, kdaj se bo storitev vrnila, dokler niso začeli govoriti o 3. maju kot možnem datumu za povratek. Zaradi drugega vala napadov, usmerjenih na Sony Online Entertainment, so te napovedi umaknili in pričakovano vrnitev storitev na splet prestavili na pretekli vikend. Najnovejše napovedi govorijo, da se PSN in druge storitve v polni kapaciteti vračajo najkasneje do 31. maja, vsaj takšno željo ima Sony. Če bo temu res tako, bodo lastniki konzol PlayStation 3 brez možnosti medmrežnega...

31 komentarjev

Sony predstavil Music Unlimited Qriocity

X-Bit Labs - Sony je zagnal novo storitev Qriocity (da si ne zlomite jezika, prebere se kakor curiosity) s polnim imenom MUQ (Music Unlimited powered by Qriocity). Gre za oblačno storitev, ki uporabnikom omogoča dostop do glasbe prek spleta. Trenutno ponuja šest milijonov naslovov, v prihodnosti pa se bo še širila. Uporabniki lahko poleg osebnih računalnikov za dostop uporabijo tudi Sonyjeve naprave z internetno povezljivostjo: Bravia TV, predvajalnike Blu-ray, PlayStation 3, kasneje pa tudi androidne pametne telefone in druge naprave.

Za zdaj je MUQ na voljo v Veliki Britaniji in na Irskem, medtem ko bodo prihodnje leto dodali še Avstralijo, Francijo, Kanado,...

7 komentarjev