»

Nvidiine konzole Shield Tablet zaradi baterije na vpoklic

Slo-Tech - Nvidia je najavila vpoklic igralne konzole Shield Tablet, ki jo je izdala lani julija. Vpoklicane so konzole, prodane med julijem 2014 in julijem 2015, torej kratko malo ves čas prodaje. Problematična je baterija, ki se lahko pregreje, uniči konzolo in poškoduje uporabnika.

Uporabnike prosijo, naj na konzolo namestijo zadnjo verzijo sistema Android, nato pa v nastavitvah preverijo tip baterije v napravi. Problematičen je tip Y01, medtem ko je B01 brezhiben. Konzole z baterijami Y01 bo Nvidia brezplačno zamenjala - po ocenah naj bi bilo takšnih okrog 100.000. Nvidia igralce še opozarja, da bo nova konzola, ki jo bodo dobilo kot zamenjavo, tovarniško ponastavljena, torej potrebujejo varnostno kopijo.

4 komentarji

HP vpoklicuje napajalne kable zaradi nevarnosti vžiga

Slo-Tech - Hewlett-Packard je sporočil, da so napajalni kabli, ki so jih med leti 2010-2012 prilagali prenosnim računalnikom znamk HP in Compaq, namiznim postajam (docking station) in nekaterim drugim napravam, potencialno nevarni. Zaradi tega so se odločili za vpoklic po celem svetu in brezplačno zamenjavo. Samo v ZDA so prodali več kto pet milijonov naprav s temi kabli, po celem svetu pa še več.

Problematičen je kabel, ki povezuje vtičnico z adapterjem, če so ga prodali med septembrom...

50 komentarjev

Petdesetdolarski kabli za Thunderbolt grožnja uspehu tehnologije

Ars Technica - Ta teden so na prodajne police prišli prvi izdelki s februarja predstavljeno tehnologijo za prenos podatkov Thunderbolt. Prvi izdelki so zunanji RAID-vmesniki Pegasus podjetja Promise, ki se na računalnik priključijo prek Thunderbolta, a kabla nimajo priloženega. Kupiti ga morejo posebej pri Applu in zanj odšteti 50 dolarjev. Uradna razlaga podjetja pravi, da kablov Mini DisplayPort ne moremo uporabiti, ker so posebni kabli za Thunderbolt pametni z vgrajenim firmwarom, da lahko podpirajo hitrosti do 10 Gb/s. Intel je to potrdil.

Pri hitrostih nad 5 Gb/s je namreč priporočljivo uporabljati aktivne kable, ki imajo na konceh čipe za fino kalibracijo, odpravo motenj in izboljšavo razmerja signal/šum. Applov kabel ima dva čipa Gennum GN2033 Thunderbolt...

59 komentarjev

Popravila na podmorskih kablih tečejo

Neowin - Prejšnji teden smo poročali, da so se pretrgali kar trije podmorski telekomunikacijski kabli, ki pod Sredozemskim morjem povezujejo z evropskimi vozlišči Bližnji vzhod in naprej. Tako so takoj po pretrganju v Indiji opazili štirikrat daljši dostopni čas.

Šlo je za kable SEA-ME-WE 3, SEA-ME-WE 4 in FLAG, ki potekajo naprej še globoko na Daljni vzhod. Francoski telekom je na pot poslal ladjo Raymond Croze, ki je hitro našla poškodovane vode. Pomagali so si z daljinsko vodeno podmornico Hector, ki bi prišla še posebej prav v primeru, da bi sidro ladje, ki je kable najverjetneje pretrgalo - uradnega razloga še ni - odneslo nekaj kilometrov iz smeri, kar da se bojda rado dogodi. Za kabel iz sistema FLAG bo poskrbel indijski operater, ki je na pot poslal ladjo Teliri. Kable morajo sedaj z dna dvigniti na površje in izvesti zamenjavo pokvarjenih vlaken. SEA-ME-WE4 bo popravljen do božiča, SEA-ME-WE3 pa do konca leta, obljubljajo Francozi.

10 komentarjev

Tokrat vpoklicuje Nintendo

Gizmodo - Potem ko smo v poletnih mesecih spremljali nemočnega Sonyja, ki je bil glavni krivec za vpoklic več milijonov akumulatorjev prenosnikov, ki so se tu pa tam tako zelo segreli, da se je tu pa tam tudi pokadilo in počilo, je imel pri igralnih konzolah (vsaj zazdaj) nekoliko več sreče kot konkurent Nintendo.

Ta je bil zaradi serijske napake prisiljen vpoklicati 3,2 milijona vrvic za igralne palice konzole Wii, ki v prvotni obliki niso bile dovolj čvrsto pritrjene na palice, zato so se nesrečni uporabniki na nekaterih blogih razpisali o razbitih oknih, arkadah in televizorjih. Nove vrvice bodo na voljo od 21. decembra naprej.

Če ste ponosni lastnik plazemskega ali "tekočekristalnega" TV in konzole Wii, raje počakajte na zamenjavo. Pa tudi sicer ne škodi

28 komentarjev

Odtrgano

Slo-Tech - Kaj vse si ljudje ne izmislijo... Kabel-ključavnica. Jao meni... Novico je posredoval OZZY.
SafetyCable ali varnostni kabel je ideja Norveškega podjetja SafetyCable AS. SafetyCable je, kot že ime nakazuje, kabel, ki služi kot zaščita pred krajo za vaš računalnik ali druge električne naprave. Pri nakupu dobite kabel v majhnem paketu in navodila na eni strani. Saj je samo kabel si rečete a je še več. Namestitev kabla je prav preprosta in logična. En konec kabla vtaknete v vtičnico, drugega pa v računalnik. Ker ima 'cable lock'(ključavnico), ki preprečuje da bi bil kabel na silo izdrt, je potrebno malo več sile, da ga spravite v računalnik. Cable lock je jeklen zaskoček, ki popolnoma onemogoča, da bi bil kabel izpuljen. Če ga pa hočete izpuliti, morate najprej vnesti osebno kodo, nato pa odviti zatič. Vgrajena baterija se bo pri prvi uporabi popolnoma napolnila v 48 urah. Ko kabel vtaknemo v vtičnico, vnesemo največ 6-mestno kodo. Nameščenih ima namreč 6 gumbov in sicer številke od...

8 komentarjev