»

Amazonov Fire OS v dveh dneh izgubil in dobil šifriranje

The Verge - Amazon je izbral verjetno enega najslabših možnih trenutkov za spreminjanje svoje politike glede šifriranja podatkov v operacijskem sistemu Fire OS. Medtem ko v ZDA poteka razvpit boj med FBI-jem in Applom, v katerem prvi želi oslabitev varnostnega sistema v iPhonu, kar bi olajšalo razbijanje šifriranja s surovo silo, je Amazon s posodobitvijo programske opreme v svojem Fire OS onemogočil šifriranje. In si čez dva dni po silovitem odzivu premislil.

Amazonove naprave, ki jih poganja Fire OS, torej Kindle Fire, Fire Phone, Fire HD in Fire TV Stick, imajo možnost šifriranja podatkov, ki je resda privzeto izključena, a jo kljub temu številni uporabniki uporabljajo. Posodobitev...

3 komentarji

Amazon obupal nad Fire Phonom

GeekWire - Ko je Amazon lani po večletnem razvoju predstavil svoj pametni telefon Fire Phone, so verjeli, da so z njim zadeli v polno. Izdelki zgornjega srednjega razreda z ugodno ceno s prodajo v lastni trgovini so preverjena taktika, a Fire Phone je katastrofalno pogorel in Amazon je moral kmalu odpisati 170 milijonov dolarjev. Po dobrem letu dni je Amazon odpustil številne inženirje, ki so delali na razvoju tega telefona, in ga nehal prodajati.

Amazon ima v Silicijevi dolini raziskovalni center s 3000 zaposlenimi, od koder so iz laboratorija 126, ki se je ukvarjal z razvojem Fire Phona, odpustili več deset inženirjev. Okleščene verzije telefona kljub drugačnim napovedim in načrtom ne bo, razvoj tabličnega računalnik z velikim...

11 komentarjev

Amazon predstavil WorkMail

Amazon - Amazon je v sklopu svojih Amazon Web Services danes predstavil WorkMail, ki podjetjem ponuja enostavne storitve za elektronsko pošto in koledar. Gre za neposredno konkurenco Gmailu in Google Calendarju oziroma Microsoftovemu Exchangeu.

Ena izmed pomembnih odlik WorkMaila je šifriranje, saj so vsi podatki med prenosom šifrirani. Storitev omogoča elektronsko pošto, urejanje in sinhronizacijo koledarjev med sodelujočimi, pripenjanje opravil, urejanje seznamov in imenikov ter še nekaj malenkosti.

WorkMail bo podjetja stal štiri dolarje na uporabnika (ali šest dolarjev v kompletu z WorkMail in WorkDocs ter 200 GB prostora) in vsakemu ponuja 50 GB prostora za elektronsko pošto. Hkrati se WorkMail globoko integrira v ostale Amazonove storitve, denimo v podatkovno shrambo Zocalo (WorkDocs, torej konkurenca Dropboxu...

14 komentarjev

Amazon predstavil še telefon - Fire Phone

Bezos z novim telefonom.

vir: Ars Technica
Ars Technica - Jeff Bezos je včeraj predstavil Amazonov prvi mobilni telefon. T.i. "Fire Phone" bo imel dokaj povprečne specifikacije: 4.7-palčni, zelo svetel IPS LCD zaslon (1280x720px, 315ppi, 570cd/m2), prekrit z GorillaGlass 3 steklom, štirijedrni 2.2GHz Qualcomm Snapdragon 800 SoC (isti kot iz sveže različice Fire tablice) z Adreno 330 GPU-jem, 2GB RAMA, 32 ali 64GB prostora, 13Mp kamero (bi naj bi bila seveda boljša kot na S5/iPhonu 6), stereo zvočnike, "tangle-free" slušalke in 2400mAh baterijo. Gor bo tekla njihova modificirana različica Androida (Fire OS 3.5), kot smo je že vajeni z Fire tablic - temu primerno z Amazonovo lastno aplikacijsko trgovino in zato brez nekaterih ključnih Googlovih aplikacij.

Aduti naj bi namreč bili...

28 komentarjev

Amazon pripravlja pametni telefon s 3D sliko

Slo-Tech - Obeta se nam nov igralec na trgu pametnih telefonov, če verjamemo Wall Street Journalu. Po dobrih izkušnjah s tablicami in e-bralniki, se med pametne telefone podaja Amazon. Novinca naj bi predstavili junija, naprodaj pa bo od septembra, trdijo viri blizu podjetja. Telefon so že videli nekateri razvijalci v San Franciscu in Seattlu, datum izida pa ravno sovpada s tradicionalno predstavitvijo novih Applovih iPhonov.

Ker je konkurenca na tem trgu izjemno ostra, bo moral Amazon pripraviti nekaj novega. To naj bi bila tehnologija 3D-prikaza slike, ki bo omogočila trorazsežni prikaz slike brez uporabe posebnih očal. To bodo izvedli tako, da bo imel štiri sprednje kamere, ki bodo sledile očesni mrežnici uporabnika. Telefon bo potem predvajal hologramu podobno sliko,...

7 komentarjev

Amazon pripravlja svoj pametni telefon?

TG Daily - Na spletu so se pojavila ugibanja, da Amazon pripravlja svoj pametni telefon. Neimenovani viri blizu podjetja trdijo, da je razvoj pravzaprav že pri koncu in da je Amazon sklenil pogodbo s kitajskim proizvodnim gigantom Foxconnom o izdelavi pametnih telefonov. "Kindle Phone", kot mu za zdaj pravijo, naj bi bil po nekaterih navedbah nared vsak hip in na voljo že do letošnje božične nakupovalne sezone. Vprašanje, ki si ga zastavlja domala ves internet, je preprosto - mar trditve držijo in ali se bo model Amazonu izšel.

Kindle Fire je bil za Amazon zadetek v polno. Prodajna cena je...

6 komentarjev

Novi Kindli

Jeff Beszos je v enourni predstavitvi pokazal tri nove kidnle, en tablet in brskalniško tehnologijo Silk.

Slo-Tech - V New Yorku, v manjšem tonskem studijo na 37. zahodni ulici, se je pravkar zaključila Amazonova predstavitev novih Kindlov. Jeff Bezos je po kratkem povzetku sedanjih prodajnih uspehov predstavil 3 nove modele Kindla - Touch ($99), Touch 3G ($145) dolarjev, poceni različico za 79 dolarjev in potem končno še Amazonov tablet - Kindle Fire za $199.

Kindle Touch 3G naj bi postal najbolj prodajani Kindle ("We plan to sell many millions of those""). Ponuja izboljšani in na dotik občuteljiv e-ink zaslon ter 3G povezljivost, brez potrebe po pogodbi z mobilnim operaterjem. Tako kot za tretjino cenejši Touch bo na voljo novembra, prednaročila pa so se že začela. Še cenejši $79 kindle, brez...

111 komentarjev

Amazon predstavil spletno trgovino z aplikacijami za OS X

CNet - Čeprav se Amazon ravno toži z Applom o upravičenosti uporabe imena App store za svojo spletno trgovino z aplikacijami za androidne telefone, ga to ni oviralo, da ne bi zagnali svoje konkurenčne spletne trgovine še z aplikacijami za mace. Včeraj so tako predstavili sekciji Mac Software Downloads in Mac Games Downloads, koder lahko uporabniki Macov kupijo aplikacije ali igre za svoje računalnike in jih prenesejo s spleta. Z njima želi Amazon konkurirati pet mesecev stari Mac App Store, pri čemer kakršnekoli sumljive in pravno neprimerne podobnosti med njima ni.

Med storitvama je nekaj razlik. Amazonova podpira tak Mac OS X 10.5 kot tudi 10.6, medtem ko Applova le najnovejšo verzijo. Ima pa Apple večjo bero, saj...

2 komentarja

Angry Birds Rio bodo sprva za Android na voljo le na Amazon Appstore

Slo-Tech - Naslednja izdaja izredno popularne igre Angry Birds bo nosila ime Rio ter bo na Androidu ob izidu ekskluzivno na voljo le v Amazonovi trgovini aplikacij Appstore. Slednjega naj bi Amazon odprl še ta mesec, po zadnjih podatkih celo zelo kmalu, vseeno pa novica namiguje, da bi z manjšo zamudo Angry Birds Rio lahko prispeli tudi v običajno trgovino, Android Market. Sama igra je nastala v sodelovanju s filmskim studiom 20th Century Fox, ki stoji za celovečerno risanko Rio, v kateri so glavni junaki seveda ptiči. V igri jim bodo jezni ptiči finskega razvijalca Rovio očitno priskočili na pomoč.
Ogledate si lahko napovednika tako za risanko, ki v kinematografih izide 15. aprila, kakor za igro, ki kakor rečeno izide že kmalu.

10 komentarjev