»

Nike obupal nad FuelBandom, odpustil večino ekipe

vir: CNET
CNET - Nikejeva športna zapestnica (pardon, "activity tracker") FuelBand je vse od svoje predstavitve pred dobrima dvema leta dobivala zelo dobre ocene in veljala za eno redkih zgodb o uspehu na trgu nosljivega računalništva (wearable computing). Zato tudi toliko bolj preseneča danes najavljena odločitev podjetja, da se bodo povsem umaknili s tega trga, ter da bodo odpustili (oz. delno prezaposlili) 70 zaposlenih, ki so delali na njej.

Stare zaloge novembra predstavljenega modela SE sicer mislijo prodajati še nekaj časa (cena ostaja 150-160 dolarjev), mu morda dodati še kakšno novo barvo, prav tako naj bi bila popravkov deležni še pripadajoči aplikaciji za iPhone oz. iPad (uradne Android aplikacije niso nikoli izdali).

Kar...

14 komentarjev

Apple se opravičuje kitajskim potrošnikom

Applov izvršni direktor Tim Cook je lani obiskal Kitajsko

The New York Times - Včasih se je to dogajalo sila redko, v zadnjem času pa ni več nezaslišan slučaj, da se Apple - opraviči. Tako so se včeraj opravičili kitajskim potrošnikom, če so ti dobili vtis, da jih Apple obravnava oholo. Odzivi so mešani.

Zgodba se je začela zapletati 15. marca, ko je na svetovni dan potrošnikov kitajska televizija objavila reportažo, kako podjetja na Kitajskem obravnavajo potrošnike. Ob tem so ostro okarali Apple, češ da ponuja prekratko garancijo (kitajska zakonodaja zahteva dvoletno, Apple pa je ponujal le leto dni) in da odira potrošnike na servisu. Zamenjava zadnjega pokrova na iPhonu naj bi tako na Kitajskem stala 90 dolarjev. Po stari navadi se Apple na pripombe sprva ni odzval, a se je na Kitajskem razvnel velik vihar. O Applovih...

5 komentarjev

Je Google zašpecal Microsoft?

Evropski komisar za konkurenco, Joaquín Almunian, želi trgu poslati jasno sporočilo.

vir: The Wall Street Journal
Slo-Tech - Kot smo poročali včeraj dopoldne, je Evropska komisija Microsoftu spisala še en plačilni nalog, tokrat za 561 milijonov evrov (pa brez možnosti polovičke), ker so evropskim kupcem Windows 7 SP1 za več kot leto dni "pozabili" ponuditi izbiro privzetega brskalnika, ter jim preprosto podturili svoj Internet Explorer. Skupni znesek kazni zavoljo favoriziranja IE-ja tako znaša že 2.2 milijardi evrov.

To se sicer sliši veliko, a je treba upoštevati še nekaj okoliščin. Prvič, konkurenčno pravo ne prepoveduje prizadevanja v smer monopola (oz. obvladujoči položaj na upoštevnem trgu, kot se mu dandanes pravi) - saj to je naravno stanje, h kateremu stremijo prav vsa podjetja - ima zelo velike probleme z zlorabo tako pridobljenega...

67 komentarjev

Dropbox preiskuje potencialno krajo e-poštnih naslovov

The Verge - Dva dni nazaj so Dropboxovi evropski uporabniki utrpeli krajši 20-minutni izpad storitve, kmalu po tem pa so na uporabniškem forumu začele deževati pritožbe o nenadnem navalu spama, predvsem od evropskih ponudnikov internetnih igralnic in športnih stavnic. Med pritožniki je veliko uporabnikov, ki pravijo, da za Dropbox uporabljajo poseben, unikaten e-poštni naslov (npr. yahoo! mail alias), ki edini prijema spam in ki ni nikjer drugje v uporabi, namigujoč, da se je nekaj resnega moralo zgoditi prav pri Dropboxu. Resnega v smislu kraje baze uporabniških podatkov.

Upravitelji strani so se, po lanskem valu nenehnih težav (glej spodaj) odzvali še kar hitro. Za začetek pravijo, da je torkov izpad storitve...

5 komentarjev

Google I/O - 1. dan

Nexus Q

Slo-Tech - Te dni v San Franciscu poteka Googlova vsakoletna prireditev I/O (kjer kratica pomeni inovacije v odprtem). Na tej razvijalski konferenci Google predstavi, kaj novega so pripravili in kaj se nam še obeta, zato je dogodek vreden pozornosti. Medtem ko danes popoldne po našem času poteka drugi dan konference (od treh), si poglejmo, kaj je Google pokazal na včerajšnjem uvodu. Ta je bil po pričakovanjih namenjen Androidu.

Prihaja namreč Android 4.1 s kodnim imenom Jelly Bean, ki sicer ne bo prinesel radikalnih novosti, bo pa dobrodošla nadgradnja. Verzija 4.0 (Ice Cream Sandwich) je namreč poenotila verziji za tablice in telefone (Gingerbread in Honeycomb), Jelly Bean pa bo sedaj vse novosti v združeni verziji izpilil. Nadgrajena obvestila (Notifications) ne bodo več...

44 komentarjev

Slušalke

Hardware Zone - Verjetno skoraj vsi na svojem računalu poslušate tudi glasbo. Velika večina vas ima zagotovo vsaj dva zvočnika, mnogoteri pa celo več. To pa ni edini način poslušanja glasbe. Če živite v soseski, ki je zelo netolerantna za hrup, si je potrebno izmisliti nekaj drugega. Za večino primerne le v navezi s "hodečim-človekom" (walkman) ali CD predvajalnikom, so slušalke. Na Hardware Zone so stestirali slušalke združenih podjetij Philips in Nike. Pri njih pa lahko opazimo Philipsovo kvaliteto (zmožne so predvajanja frekvenc od 10 - 24.000 Hz) in Nikeovo izvrstno oblikovanje. Klik!

6 komentarjev