»

Nativno branje PDF-dokumentov v brskalniku s pdf.js

CNet - Branje PDF-dokumentov, ki so vedno pogosteje med zadetki iskalnikov po spletu, v brskalnikih ni noben problem, a moramo imeti za to nameščen Adobov dodatek Reader. V brskalniku prek njega odprti dokumenti se vedejo precej drugače kot spletne strani, saj za navigacijo ne moremo več uporabljati klasičnih brskalniških gumbov ipd. Zato so junija v Mozilli predstavili razvoj vtičnika za nativni prikaz PDF-dokumentov v Firefoxu. V ta namen bo uporabljal tehnologije iz prihjajočega standarda HTML5. Sedaj je pdf.js, kot se imenuje, dosegel pomembno verzijo 0.2.

Najnovejša verzija pdf.js namreč prvikrat odpre in brez artefaktov prikaže testni dokument v popolnosti, kakor to stori...

17 komentarjev

Skrivanje zlonamernih PDF dokumentov v "nedolžne" PDF dokumente

Vključen PDF v osnovnem PDF-ju

Slo-Tech - Felipe Manzano, neodvisni varnostni raziskovalec iz Argentine je pred kratkim na svojem blogu objavil prispevek o vključevanju zlonamernih datotek v PDF dokumente.

Kot namreč določa PDF specifikacija, je v PDF dokumente mogoče vključevati različne datoteke. Manzano pa v svojem prispevku piše o tem, kako v nedolžen PDF dokument vključiti in skriti zlonamerni PDF dokument.

Z nekaj preprostimi triki je mogoče tudi doseči, da se ta vključeni PDF ne prikaže kot priponka, pač pa se samodejno odpre takoj, ko...

29 komentarjev

Firefox vrača udarec

Slo-Tech - V sredo 3. novembra ob 19.00, le nekaj dni pred uradnim izzidom Firefox 1.0 bo Matjaž Horvat v Kiberpipi predstavil zmožnosti najnovejše različice (na enem od neuradnih predbuildov).

Si sploh upate predstavljati svet, v katerem je vojna boljša izbira kot mir? Če ne, potem izvolite nadaljevati svoje življenje z Internet Explorerjem, virusi, glavoboli in zgago. Če pa si tak svet lahko predstavljate, morate vsekakor spoznati nov spletni brskalnik Firefox, ki je zakuhal drugo svetovno vojno brskalnikov.

Zdaj zdaj bo izšel Firefox 1.0, ki bo odprl odločilno fronto. Izkrcala se bo celotna specialna enota, v kateri se še posebej učinkovito borijo zavračanje reklamnih oken, brskanje z zavihki, poudarek na varnosti in zasebnosti, vgrajeno iskanje in živi zaznamki. Tudi vi se lahko pridružite najmanj šestim milijonom pehotnikov, ki tvegajo svoje življenje za dobrobit spleta. Se vidimo v Kiberpipi!


Prisotni bodo tudi drugi prevajalci Mozille, po predavanju seveda sledijo čaj, mandarine in...

58 komentarjev

ElcomSoft vrača udarec

ZDNet - Podjetje, ki je naredilo program za kopiranje Adobe-ovih eBook datotek, ameriškemu pravosodju vrača udarec: 'Digital Millennium Copyright Act' je ameriška stvaritev, torej naj velja za tamkajšnja podjetja ter tržišče, ostale države pa naj lepo pusti pri miru. Tu pa se z njimi celo strinjam. Klik! Kaj porečejo (študentje) pravniki?

3 komentarji