»

Delavnica obratnega inženiringa Android Reversing

Slo-Tech - Društvo DragonSec SI pripravlja izobraževalno delavnico na temo obratnega inženiringa Android aplikacij oz. Android Reversing, ki bo potekala v treh zaporednih delih.

Delavnica bo potekala 29. februar, 14. marec in 28. marec, oz. vsak drugi četrtek med 17h in 20h, začenši z 29. februarjem. Delavnica bo v predavalnici 22 na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani.

Miha Frangež iz društva DragonSec SI bo podrobno razložil postopek obratnega inženiringa Android aplikacij. Prva delavnica bo osredotočena na analizo omrežnega prometa mobilnih aplikacij, druga na statično analizo Android programov ter zadnja na dinamično analizo programov s pomočjo orodja Frida.

Udeležba dogodka je brezplačna, je pa potrebna prijava na strani dogodka.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na events@dragonsec.si.

6 komentarjev

Brezplačna delavnica Mozilla Webmaker v Sloveniji

Mozilla.org - Si želiš narediti spletno stran, pa ne veš niti kako bi začel? Imaš noro idejo za startup, vendar si popoln začetnik? Če bereš Slo-Tech, je odgovor na obe dve vprašanji najverjetneje ne. Zato se poraja tretje: zakaj sprašujem neumnosti? Potrpi, bralec: do konca novice je samo še 220 besed. In na koncu ti bo vse jasno.

Mozilla je eno izmed redkih podjetij, ki si iskreno prizadeva za odprt, dostopen in brezplačen splet (zato jo boš zaman iskal med poslušnimi sodelavci programa nadzora Prism). Za dosego tega cilja razvija različne tehnološke rešitve (npr. Firefox), vendar so zanj potrebni tudi ustvarjalci, ki pa jih je še vedno bistveno manj kot uporabnikov. Zato se je Mozilla lotila projekta Webmaker, s katerim želi na milijone...

17 komentarjev

Mozilla odpira prostore v Novem mestu

Kiberpipa - Mozilla Spaces so odprta delovna okolja v svetovnih prestolnicah, namenjena hekerjem, programerjem, dizajnerjem, raziskovalcem in drugim sodelavcem Mozille, ki želijo prispevati k svetlejši prihodnosti spleta. In po vzoru Mozilla Spaces zdaj Mozilla odpira prostore tudi v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik v Novem mestu.



Poleg pisarne, v kateri bo slovenska skupnost v bodoče lahko še uspešneje delovala, bo Mozilla v sodelovanju s StartUP Novo mesto ponudila delovno okolje, ki bo v duhu odprtokodnega gibanja odprt za obiskovalce. Seznaniti se bo moč tudi s projekti, ki jih izvajata Mozilla in StartUP Novo mesto.

Otvoritev Mozilla Space v Novem mestu bo potekala v soboto, 14. septembra ob 17. uri. Nastopilo bo plesno društvo Arabeska, prireditev pa se bo zaključila s premiernim predvajanjem v slovenščino podanaslovljenega...

12 komentarjev

Mozilla in Foxconn menda pripravljata tablični računalnik

Reuters - Mozillin Firefox je v namiznem segmentu vodilni brskalnik, kar je donedavna Mozilli omogočalo precejšen vpliv na razvoj spleta. Toda s širitvijo mobilnih naprav z dostopom do interneta se razmerja moči spreminjajo, saj na Applovih napravah Firefoxa ni, na Androidu pa je prva ponujena izbira Chrome. In Mozilla se je znašla v nezavidljivem položaju, ki ga skuša reševati s Firefox OS. Kot so razkrili na MWC v Barceloni februarja letos, so prepričali štiri proizvajalce mobilnih telefonov (Alcatel, ZTE, LG Electronics in Huawei) in osemnajst operaterjev v razvoj izdelkov, ki bodo uporabljali Firefox OS.

Sedaj pa Mozilla cilja še na tablične računalnike. Kot poroča Reuters, se s Foxconnom dogovarjajo o proizvodnji...

16 komentarjev

Mozilla in Samsung razvijata nov pogon za brskalnike na Android/ARM

TheNextWeb - Ključna komponenta v vsakem internetnem brskalniku je pogon, ki skrbi za dekodiranje kode in izris strani. Na namiznih računalnikih je izbira še kar pestra, dasi glavnino obvladujejo Trident (IE), WebKit (Chrome) in Gecko (Firefox), medtem ko je na androidnih napravah izbire manj. Zato ni presenetljivo, da sta Mozilla in Samsung najavila razvoj novega pogona za brskalnike na Androidu na platformi ARM. Mozilla uradno ne trdi, da gre za spopad z navezo Apple/Google na WebKitu, a se to vidi že od daleč.

Namesto tega pa pri Mozilli pravijo takole. Nov pogon z imenom Servo bo "zgrajen na sveže...

28 komentarjev

Mozilla pokazala telefona s Firefox OS

Mozilla.org - Mozilla je najavila svoja prva telefona, ki ju bo poganjal lastni operacijski sistem Firefox OS. Trenutno gre za modela, ki sta namenjena razvijalcem aplikacij, da jih bodo lahko čim bolje prilagodili operacijskemu sistemu Firefox. Ko bodo izšli telefoni s tem sistemom za široke ljudske množice, bodo konkurenca androidnim telefonom v najcenejšem segmentu. Mozilla namreč pravi, da v razredu do 100 dolarjev telefoni z njihovim operacijskim sistemom delujejo precej bolje kakor tisti z Androidom.

Novinca nosita imeni Peak in Keon, Mozilla pa ju predstavlja v sodelovanju s španskima Geeksphonom in TelefA3nico. Peak je bolj oskubljen in ima enojedrni procesor Qualcomm Snapdragon S1 1 GHz, podporo za 3G HSPA, 2G EDGE, Wi-Fi, GPS (a...

45 komentarjev

OpenOffice.org brezplačni tečaj v Kiberpipi

Slo-Tech - V Kiberpipi v torek, 7. novembra, začenjamo z brezplačno delavnico programskega paketa OpenOffice.org v štirih delih.

OpenOffice.org je iz dneva v dan popularnejši in zmogljivejši pisarniški program. V svetu ga uporablja vedno več javnih in zasebnih institucij. V zadnji izdaji (2.0.4) je odpravljenih večina težav, ki so mnoge uporabnike odvračale od rabe prostega, odprtokodnega programskega paketa. Marsikdo misli, da je OpenOffice.org alternativa podobnim komercialnim izdelkom, vendar ko uporabnik spozna zmogljivosti programa, vidi da je lahko ravno obratno.

Na delavnici se boste naučili uporabljati Writer (Dokument z besedilom), kjer bomo uporabili najpogostejša orodja za izdelavo dopisa, diplomske naloge itd. Drugi uporabljen modul bo Calc (Razpredelnica), kjer se bomo poigrali z osnovno statistiko ter izdelali grafikone. Za uspešno izdelavno predstavitve pa bomo uporabili Impress (Predstavitev). Poleg omenjenih programov bomo pogledali tudi, kaj lahko počnemo v orodju Base (Zbirka...

17 komentarjev

Delavnica strojne opreme za zacetnike

Slo-Tech - V sredo 29. marca vas ob 17.00 vabimo v Kiberpipo na strojno delavnico za začetnike, ki jo bo vodil May Doušak.

Kolikokrat ste se vprašali, kaj se skriva v vašem računalniku? Gledali morje žic ter občudovali ventilatorje? Še vedno ne veste, s čim nakrmiti hrčke, ki poganjajo vaš mlinček pod mizo? Na kiberpipini "strojni" delavnici bomo spoznali drobovje računalnika do potankosti in tako se ne boste nikoli več vprašali zakaj LCD ne utripa, ter zakaj monitorjem ne zmanjka barve. Skupaj bomo razstavljali ter si ogledovali komponente, kable, ter celo sami sestavili svoj računalnik.

Pridite, zabavno bo. Število mest je omejeno, zato se je potrebno prijaviti na naslov phoebus@apollonus.net. Delavnica je brezplačna in traja do 21.00.

37 komentarjev

MSŠD - ASP.NET delavnica "reloaded"

Kodirnica - Zaradi velikega interesa za prvo delavnico, smo se odločili, da jo ponovimo in tako ponovno priredimo:
Začetniško delavnico o tehnologiji ASP.NET 1.1. Potekala bo v računalniški učilnici LRI2 na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani v sredo, 11.5. 2005, od 17:00 do 21:00.

V slabih štirih urah si bomo ogledali:
- ustvarjanje začetnega projekta ASP.NET
- uporabo vgrajenih kontrolnikov
- branje in pisanje v podatkovno bazo MSSQL
- uporabo DataGrida
- izdelavo lastnih uporabniških kontrol
- avtentikacijo obrazcev
- …

Za lažje razumevanje snovi je zaželeno predznanje osnov:
- HTML-ja
- objekto orientiranih programskih jezikov
- sintakse SQL

Udeležba je za vse brezplačna, število mest pa žal omejeno, zato pohitite s prijavami na kodirnici.

17 komentarjev