»

Dve leti Slo-Techa!

Slo-Tech - Ja, ko človek pogleda nazaj, kar ne more verjeti, da je od ustanovitve Slo-Techa minilo že dve leti. Luni, človek, kateremu gredo hvale za to neverjetno dejanje, ki je marsikomu spremenilo življenje, je pred dvema letoma odprl Slo-Tech na naslovu slo-tech.robas.si. Ostalo, lahko rečem, je zgodovina. Ne nameravam pisati spet dolge novice, le zahvalil se bom vsem, ki so naredili to stran tako kot je danes. Luniju za to, da je leto in pol sedel za računalom ter pil kri za Slo-Tech, Pajotu za to, da je, ko je stran gostovala na starem strežniku, vsakič, ko je prišlo do izpada, pa tudi če ob dveh zjutraj, sedel v avto ter popravil situacijo. Nato Primožu za njegove neverjetne skripte ter programerske sposobnosti, alien-wju za članke ter teste (in občasne novice), Tomiju ter TinkiPinki za odstranjevanje neželenih ljudi iz foruma, LPPju za sprotno lektoriranje naših zmazkov, DrSergioDJu za izjemno dobre DVD recenzije, Senitelu za strokovne članke o grafičnih tehnologijah. Slycer, Mate,...

25 komentarjev

Kako narediti Tech Site? *g*

The Tech Zone - Malo bosa, ja, na eno od tech strani dati poročilo druge tech strani o tem, kako se tech strani sploh dela. Ironično, a smiselno. Torej - devetstranski, zelo obsežen, članek, ki vas dobesedno popelje čez vse procese delanja svojega izuma, na katerem boste sami testirali trdino - od registracije domene, vpisovanja v iskalnike, oglaševanja, pridobivanja materiala, ipd. Ko sem bral članek, sem se zazrl tako v daljno kot ne tako daljno preteklost Slo-Techa in ugotovil - da nam sploh ni šlo tako slabo . Še naprej nas berite.

2 komentarja

Velika familija

Slo-Tech - Danes, na ta zgodovinski dan, je Slo-tech dobil svojega 2000-ega člana! Ja, od danes naprej nas je 2000 in ta številka še kar raste in raste... Dragi slo-techerji odprite šampanjec kajti biti v tako veliki familiji pa ni kar tako. Hvala očiju luni-ji in mami Sergio-tu. Pa teti Primoz-u in stricu Pajotu, pa bratcu slycerju in OZZY-ju in dedku Thomasu in bratrancu Senitel-u in... in... in... Hvala pa tudi vam, draga 2000 glava familija, da ste tu in da sodelujete na največji slovenski tech strani. Živel Slo-tech!!!

7 komentarjev

Dvesto tisoč

Jaz - Od šestega novembra leta Gospodovega dva tisoč, je na našo stran (po definiciji polurnega IP bloka) zašlo že, reci in piši, dvesto tisoč (in kusur, bi rekel luni) ljudi. Mater ej, temu se pa reče dosežek in pol. Obisk samo še raste in raste, zato je prav, da si vzamem moment za samohvalo ter celoviti pregled delovanja te strani čez leto (in kusur) delovanja. Torej, luni (Goran Anders) je 26.12.1999 začel z majhnim projetkom, imenovanim Slo-Tech. Pod URLjem slo-tech.robas.si se je skrivala obetavna stran, ki je bila vsak dan osvežena z novimi informacijami iz sveta računalništva. Gor so bili tudi razni testi in triki, ki sem jih vse natiskal. Tako se je tudi začela moja pot modificiranja ter navijanja, a o tem kdaj drugič. Stran je začela svoje obratovanje na strežniku podjetja Robas. Kmalu za ustanovitvijo sem se strani pridružil tudi jaz, prvo kot vztrajen forumaš, kasneje pa kot "izterjevalec, tester, prepričevalec" ter lunijev VD, ko je "službeno odsoten". Junija smo se...

60 komentarjev

Članek o pomnilniku

Jaz - Na domači strani podjetja Mlacom si lahko preberete zelo informativen članek o sistemskem pomnilniku. Torej, kaj je RAM, kako deluje, kaj je ECC RAM, kakšna jerazlika med CAS 3 in CAS2 in podobno... Vse je dobro razloženo, tako da branje resnično priporočam glede na to, da se taka in podobna vprašanja nenehno ponavljajo na našem Forumu. Zelo pohvalna poteza in upajmo, da bodo Mlacomovci spackali še kaj podobnega. Ali pa tudi ne, ker bi potem Slo-Tech dobil konkurenco (ok, saj vem, da je konkurenca dobra, samo... ).

8 komentarjev