»

Apple iPhone 3GS za 99 dolarjev?

X-Bit Labs - Na spletu so se pojavile govorice, da Apple pripravlja oskubljeno verzijo svojega iPhona, ki bo bistveno cenejši od obstoječih. Novi iPhone 3GS z 8 GB pomnilnika naj bi stal 99 dolarjev z dvoletno naročnino, kolikor stane tudi starejši iPhone 3G podobnih karakteristik. Čeprav so te vesti neuradne in nepotrjene, so dokaj logične. Apple je z intenzivnimi rabati počasi spraznil skladišča svojih iPhonov 3G, sedaj pa jim bodo začeli ostajati neprodani iPhoni 3GS. Te bi veljalo ponuditi tudi kupcem, ki si drage verzije (199 dolarjev za 16 GB in 299 dolarjev za 32 GB) ne morejo privoščiti, in zanje je cenejša različica kot naročena.

Mimogrede pa še poglejmo, kako bodo ameriške banke začele izkoriščati funkcije iPhonov. Banka USAA namreč načrtuje nadgradnjo aplikacije za iPhone, ki bo omogočila unovčevanje čekov kar preko telefona. Prejemnik bo ček (ameriški plačilni sistem še vedno v veliki meri temelji na čekih, medtem ko Evropejci uporabljajo nakazila med transakcijskimi računi)...

31 komentarjev

Palm Pre naprodaj

Čakajoči na Palm Pre

vir: engadget
engadget - Kot so napovedali, so v začetku junija Palmovci začeli deliti prve primerke Palm Pre. Prvi srečneži so si ga lahko priskrbeli včeraj zvečer, ko so jih v nekaj trgovinah po ZDA lahko kupili samo izbranci z vabili. Po neuradnih podatkih naj bi bilo v teh trgovinah po približno 80 primerkov naprav, ki so stale 199 dolarjev. Palm je imel odprtih deset trgovin, po vsej državi pa so poslali vsega tisoč vabil. Navadni smrtniki bojda sledijo kmalu.



Pomembnejše vprašaje je, kaj Palmove napravice ponujajo. Kot ugotavljajo na PC World, kar nekaj, a ima pred seboj še dolgo pot. Palmov App Catalog je konkurenca Applovemu App Storu, ki sicer nima tako veliko aplikacij kot Applov, a se konstantno...

32 komentarjev

Wal-Mart bo začel prodajati iPhone

ComputerWorld - Pojavljajo se govorice, da bo Wal-Mart še pred božičem ali tik za njim začel prodajati Applove iPhone, ki pa jih na sedežu podjetja uradno nočejo potrditi niti zanikati. Zaposleni v Wal-Martu pa medtem pravijo, da so bili na izobraževanjih in da bodo zagoto začeli prodajati iPhone, najkasneje tik pred koncem leta.

So pa toliko bolj zgovorni razni analitiki in poznavalci, ki včasih zadenejo, včasih pa tudi ne. Ezra Gottheil iz Technology Business Research pravi, da če bo Apple res ponudil iPhone v Wal-Martu, to ničesar ne spremeni, še najmanj pa ruši Applovo podobo luksuznih izdelkov. Navsezadnje, dodaja, tudi iPode je moč kupiti na istem mestu. Apple trenutno prodaja osemgigabajtni model za 199 in šestnajstgigabajtnega za 299 dolarjev, prejšnji teden pa so se pojavila namigovanja o štirigigabajtnem za 99 dolarjev. Gottheil pravi, da je kaj takega povsem možno, ne pričakuje pa odklenjenih telefonov, in namigne na dvoletno vezavo pri AT&T, ki zdaj omogoča subvencioniran nakup iPhona...

0 komentarjev

Kdaj bo dovolj?

Slashdot - Pravilno sestavljeni MP3ji in WMAji lahko povzročijo, da se na v WinXP ali v Winampu izvrši poljubna Zlobna Koda™ V WinAmpu gre to preko ID3 tagov sestavljenih tako, da naredijo buffer overflow. Ko MP3 odprete, se požene karkoli pač sestavljalec zlobnega MP3ja hoče.

Ampak exploit za WinXP je še hujši. MP3ja (ali WMAja) vam sploh ni treba poslušati. Že če pogledate v mapo/imenik v katerem je zlobni MP3, se vam zažene virus. Stvar naj bi delovala tudi, če samo surfate po spletnih straneh, saj Explorer samodejno naloži MP3 info in vas o tem nič ne vpraša... K sreči so popravki že na voljo. Klik!

8 komentarjev

DELL ne bo več prodajal Itanium procesorjev

AnandTech - DELL je prekinil s prodajo svojih Itanium sistemov. Ta korak DELLa je velika izguba za Intel, saj je sedaj le ta ostal brez prodajalca za svoje 64 bitne čipe. Po dolgih letih čakanja se je v tem letu Itanium končno pojavil, vendar pa ni požel pretiranega uspeha, saj je bila prodaja procesorjev zelo majhna. Bolj natančno, v tem letu je bilo razposlanih okoli 1700 Itanium domačih sistemov in 2600 strežnikov različnim OEM partnerjem po celem svetu. 2601 strežnikov je bilo razposlanih v tretjem četrtletju. Izmed teh, je bilo prodanih manj kot 500. Kljub tem številkam pa je Intel zadovoljen s prodajo in pričakuje porast prodaje v naslednjem letu.

0 komentarjev

Microsoft začel pošiljati WinXP OEM partnerjem

The-Ctrl-Alt-Del - Jolando nam sporoča, da so WinXP na poti k sestavljalcem računalnikov :

Danes, v petek 24. avgusta je Microsoft začel pošiljati Windows XP OEM partnerjem, kot so Gateway, Compaq, Dell in Sony. Končna številka builda je 2600. Home Edition bo v Ameriki stala 99 dolarjev (nadgradnja) in 199 dolarjev (cela različica). Professional Edition bo stala 199 dolarjev (nadgradnja) in 299 dolarjev (cela različica). Poleg izdaje WinXP, pa je bila danes tudi izbrana sodnica, ki bo sodelovala v sodbi proti Microsoftu - to je Colleen Catelli.

8 komentarjev

WinXP zastonj, spet

vir: Guru 3D
Guru 3D - Microsoft je spet, kot pri WinXP Beta verziji, nekaj srečnežem povedal za naslov strežnika, kjer so si lahko zstonj naložili Win XP RC1. Vsi drugi bomo morali plašati od $10 do $20. Jasno ni znan naslov strežnika. Mogoče sčasoma? Ampak takrat bomo v vsakem primeru WinXP imeli že vsi.

09:07 Glede na to, da mi je zadeva postala zanimiva, sem se nadaljno pozanimal. Po drugi verziji, ki je tu, gre za napako in NE lepo potezo Microsofta. Da bi si lahko naložili ta file se morate...

12 komentarjev