»

Začasno izbrisani Tviti na Facebooku

TechCrunch - S Facebooka so te dni izginile vse objave uporabnikov, ki so jih ti objavili s pomočjo navzkrižnega objavljanja med Twitterjem in Facebookom. To se je zgodilo zaradi na novo vpeljanih API restrikcij za zunanje razvijalce, ki so jih pri Facebooku uvedli iz zasebnostnih razlogov. Posledično so zunanje storitve po novem zelo omejene pri poseganju na zidove Facebookovih uporabnikov in Twitter je zato preprosto izbrisal svojo FB aplikacijo. Kriva pa je - zadnje čase očitno že za čisto vse - afera Cambridege Analytica, saj je omenjeno podjetje prav prek Facebookove API platforme zbralo podatke o 87 milijonih uporabnikov in jih prodajalo naprej.

Izbrisane objave so danes že povrnili.

Spremembe so pri Facebooku precej potihem sicer vpeljali že z začetkom avgusta, pri čemer pa...

1 komentar

TwitPic bo ostal v vicah

Twitter - Spletna storitev TwitPic je bila vse od leta 2008 dobrodošla dopolnitev Twitterja, saj je omogočila deljenje datotek prek Twitterja. Zaradi spora s Twitterjem glede blagovne znamke je strani grozilo zaprtje, s čimer bi šle v pozabo vse slike, a so dosegli dogovor o ohranitvi arhivske verzije strani.

TwitPic je po letu 2011 postal nekoliko manj pomemben, ker je Twitter predstavil lastno platformo za objavo slik, a je vseeno ostal priljubljen pri številnih uporabnikih. TwitPic ni bil uradno povezav s Twitterjem, a je uporabnikom z uporabo servisnih knjižnic API omogočal prijavo z istim uporabniškim imenom in geslom, objavo fotografije, ki je dobila ustrezno kratek naslov, in komentiranje,...

4 komentarji

Instagram odslej tudi za videoposnetke

BBC - Instagram je na novinarski konferenci najavil, da odslej uporabnikom ne bo več omogočal le deljenja slik, temveč tudi kratke videoposnetke. Posnamemo lahko videoposnetke v dolžini od treh do petnajstih sekund, ki jih, podobno kot fotografije, lahko spustimo skozi katerega od 13 filtrov. Uporabniki iPhone-a imajo tudi možnost avtomatične stabilizacije slike (funkcija Cinema), sicer pa je nova aplikacija delujoča tudi na androidnih napravah.

Instragram, ki ga je lani za milijard dolarjev kupil Facebook, bo z novo funkcionalnostjo konkuriral Twitterjevemu Vinu. Slednji takisto ponuja nalaganje videoposnetkov, ki pa so omejeni na šest sekund. V Instagramu pravijo, da je zanje 15 sekund...

28 komentarjev

Instagram izgubil polovico uporabnikov

Slashdot - Decembrske spremembe pogojev uporabe - ki bi omogočale tudi prodajo uporabniških fotografij brez nadomestila - so zgleda precej sklestile Instagramovo uporabniško bazo. V prvem tednu po najavi je (precej glasno) odšla kar četrtina aktivnih uporabnikov. Facebook, ki je lani poleti kupil Instagram ravno zato, ker je folk delil fotografije tam, tj. ne več na njihovi strani, je potem popustil in obljubil, da prodaje oz. sindikacije ne bo. Še potem so se še malo izgovarjali, da je izgubo obiska mogoče pripisati božiču in posledično "drugačnemu dnevnemu ritmu uporabnikov", a če naj sta twitter in facebook nasploh vsaj malo za vzor, bi se moralo število objav takrat kvečjemu povečati.

Januarski podatki podjetja AppStats...

20 komentarjev

Instagram ne bo prodajal slik uporabnikov

Slo-Tech - Instagram je spoznal napako, ki so si jo privoščili z malomarno napisanimi pogoji uporabe, ki bodo začeli veljati 16. januarja prihodnje leto, in bi po prvotni dikciji Facebooku kot lastniku Instagrama dovoljevali prodajo slik uporabnikov tretjim osebam. Objava je na internetu sprožila pravi revolt, zato se je izvršni direktor Kevin Systrom odločil žogico umiriti. Slik uporabnikov, kot zagotavlja, ne bodo prodajali.

Le dober dan po objavi spremenjenih pogojev uporabe je Systrom na svojem blogu objavil spravljivo sporočilo. V njem je poudaril, da so ljudje pravni tekst narobe interpretirali. Zagotovil je, da Instagram nikakor ne bo prodajal uporabniških slik. Kar so želeli v novih pogojih uporabe zaobjeti, je oglaševanje in njegova...

0 komentarjev

Instagram bo delil in prodajal slike uporabnikov

vir: CNet
CNet - Tri mesece po Facebookovem prevzemu Instagrama imajo uporabniki že resen problem. Pred prevzemom je bila glavna bojazen odprtost platforme, saj zna Instagram uporabljati večino socialnih omrežij, uporabniki pa so se bali, da ga bo Facebook zaklenil le na svoje. Toda to ni bil razlog za današnji preplah. Facebook je danes neprijetno presenetil z napovedjo novih pogojev uporabe Instagrama, ki mu omogočajo trajno shranjevanje vseh naloženih slik in njihovo komercialno uporabo brez privoljenja uporabnika in nadomestila.

Novi pogoji uporabe bodo začeli veljati 16. januarja in se jim ni mogoče izogniti. Kdor se ne strinja z njimi, lahko do takrat izbriše svoj račun na Instagramu, kaj drugega...

46 komentarjev

Facebook dokončal prevzem Instagrama

ZDNet - Facebook je uradno končal prevzem Instagrama, ki je bil dogovorjen že aprila. Facebook je tedaj za Instagram ponudil milijardo dolarjev, od tega 300 milijonov dolarjev gotovine, preostanek pa v lastnih delnicah. Vmes je zgodila Facebookova javna ponudba delnic po 38 dolarjev in začetek kotacije, vrednost delnic pa se je v teh dneh zakotalila vse do 17 dolarjev na delnico na začetku tega tedna, ker je bilo dosedanje najgloblje dno. Ker je bil prevzem uradno dokončan konec avgusta po bistveno nižji tržni kapitalizaciji Facebooka, je končni znesek 750 milijonov dolarjev.

Facebook je včeraj zvečer na svojih straneh pozdravil Instagram in vse njegove sodelavce, ki so sedaj postali del družine Facebook....

0 komentarjev

Tumblr, Instagram, LinkedIn zapuščajo Twitter

"My way, or the highway!!"

CNet - Kot smo pisali sredi minulega meseca, je Twitter z novimi pogoji uporabe močno zaostril pogoje za uporabo njihovega API vmesnika, s čimer so jo pošteno zagodli številnim razvijalcem, ki so s svojimi ljubiteljskimi klienti v preteklosti ogromno prispevali k popularizaciji te storitve. A kot kaže, so taiste spremembe razjezile tudi nekatere velike (največje) partnerje, za katere se je bolj ko ne domnevalo, da se bodo uspeli zmeniti za nadaljevanje starega režima.

Newyorkški Tumblr, ki ima trenutno blog o prav vsem mogočem, je pred dnevi izklopil možnost iskanja blogov od prijateljev preko Twitter računa, omejujoč se zgolj na Facebook in Gmail. Kot pravijo,...

2 komentarja

Facebook prevzel Instagram

Facebook - Facebook je včeraj napovedal, da bodo za milijardo dolarjev kupili Instagram. Za podjetje, ki trži omenjeno storitev, bodo odšteli milijardo dolarjev, kar bo največji prevzem v Facebookovi (kratki) zgodovini. Instagram zagotavlja, da jih Facebook ne bo pogoltnil in degradiral na raven ene izmed Facebookovih storitev, ampak da bo aplikacija ostala samostojna in še vedno podpirala tudi ostala socialna omrežja. Mark Zuckerberg iz Facebooka poudarja, da bo Instagram pomembno dopolnil Facebookove možnosti za deljenje datotek na mobilnih platformah.

Instagram sta leta 2010 začela razvijati...

32 komentarjev