» »

Instagram ne bo prodajal slik uporabnikov

Instagram ne bo prodajal slik uporabnikov

Slo-Tech - Instagram je spoznal napako, ki so si jo privoščili z malomarno napisanimi pogoji uporabe, ki bodo začeli veljati 16. januarja prihodnje leto, in bi po prvotni dikciji Facebooku kot lastniku Instagrama dovoljevali prodajo slik uporabnikov tretjim osebam. Objava je na internetu sprožila pravi revolt, zato se je izvršni direktor Kevin Systrom odločil žogico umiriti. Slik uporabnikov, kot zagotavlja, ne bodo prodajali.

Le dober dan po objavi spremenjenih pogojev uporabe je Systrom na svojem blogu objavil spravljivo sporočilo. V njem je poudaril, da so ljudje pravni tekst narobe interpretirali. Zagotovil je, da Instagram nikakor ne bo prodajal uporabniških slik. Kar so želeli v novih pogojih uporabe zaobjeti, je oglaševanje in njegova monetizacija. Na primer, če bi želelo neko podjetje oglaševati na Instagramu, bi se nam prikazalo, kateri izmed naših prijateljev (oziroma ljudi, ki jim sledimo), sledijo tudi temu podjetju. Na ta način bi Instagram uporabil objavljeno vsebino teh ljudi, in sicer njihovo sledenje, za večjo vidnost oglaševanja. Vsekakor je to daleč od prodaje slik.

Nadalje Systrom poudarja, da so lastniki naloženih fotografij še vedno uporabniki Instagrama in da se tod ni nič spremenilo. Prav tako ni sprememb na področju zasebnosti, saj še vedno sami določamo, kdo vidi naše fotografije. Če ne njihova vidnost nastavljena na zasebno, potem jih lahko vidijo le naši prijatelji in niti Instagram jih ne bo delil dalje.

Systrom je torej celotno sporočilo oblikoval tako, da se je uporabnikov zahvalil za povratno informacijo in napovedal spremembo pogojev. Ves čas je tudi trdil, da je šlo le za neposrečen zapis in napačno interpretacijo, da pa Instagram nikoli ni imel v načrtu prodajati slike. Težko je verjeti, da si podjetje z več milijardami dolarjev ne more privoščiti dovolj sposobnih pravnikov, ki bi tak tekst ali napisali nedvoumno. Druga možnost je, da je Instagram pač poizkusil, ali bodo uspeli po tihem spraviti skozi takšno spremembo. Ker so se uporabniki uprli, ker naj bi jih cel kup izbrisal profile in ker je celo National Geographic začasno prenehal nalagati novo vsebino, so spremembe umaknili.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Instagram bo delil in prodajal slike uporabnikov

Oddelek: Novice / Zasebnost
4612212 (9369) BaToCarx
»

Facebook prevzel Instagram

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
3212057 (9869) gruntfürmich
»

Instagram prihaja na Android

Oddelek: Novice / Android
3310678 (7671) svenica
»

Instagram 2.0

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
126756 (5728) Jaka83

Več podobnih tem