»

Creepy Camera Man

Pravijo mu 'Creepy Camera Man', tisti bolj prijazni pa "Surveillance Camera Man'.

vir: GeekWire
GeekWire - Takšen ali drugačen nadzor vsega, kar počnemo, postaja bolj in bolj realen, oseba za kamero (običajno javni uslužbenec) pa se pri tem brani zavaja, da ta nadzor nujno potrebuje za svoje delo, ter da itak ne gre za nič posebej vsiljivega.

Še neimenovani prebivalec zvezne države Washington se je odločil obrniti ploščo. S kamero v roki se je sprehajal po javnih krajih, kjer je videonadzor že prisoten, ter zelo zelo očitno (brez vsakršnega skrivanja) snemal tam prisotne ljudi. Na vprašanje, kaj točno počne, je odkrito pojasnil, da "pač snema video". Ko so ga vprašali, zakaj, ali kdo je, je molčal; ko so se pritoževali, je bodisi mirno snemal dalje bodisi jih opozoril, da so itak na videonadzorovanem območju.

Takšno početje je v...

130 komentarjev

Slovenski študentje na iGEM zopet zlati

Slo-Tech - Tudi letos se je med 6 in 8 novembrom na MIT tekmovanju iGEM, kjer se borijo študentske raziskovalne skupine iz vsega sveta, potegovala ekipa slovenskih študentov pod vodstvom prof. Romane Jerale. Slovenska ekipa je, kot pravijo, revolucionirala sintetično biologijo.

Pred nekaj trenutki so na tviterju zapisali, da zlata palica izmed 128 drugih ekip zopet pripada slovenskim študentom. Kaj točno so slovenski študenti počeli si lahko ogledate v videu:

29 komentarjev

Google Instant prihaja na Android

Google Instant na mobilnih telefonih z Androidom

vir: engadget
engadget - Nekateri srečni uporabniki mobilnih telefonov z Androidom iz ZDA poročajo, da med iskanjem po Googlu rezultate vidijo takoj, že med pisanjem iskalnega niza, kar se seveda sklada z obnašanjem Google Instant Search iz polnih brskalnikov z osebnih računalnikov. Srečneži so seveda prejeli obvestilo, da gre za preizkušanje beta različice Google Instant, namenjene za mobilne naprave. Med srečneži so zaenkrat izključno lastniki nekaterih mobilnikov iz Verizonove serije Droid, poimensko prvotnega Motorolinega Droida in nekoliko novejšega, večjega brata Droid X ter HTC-jevega Droid Incredible. Poleg iskanja na Googlu, podprtega v Firefox 3, Internet Explorer 8, Safari 5 na Macih in Chrome 5 (ter seveda novejših različicah teh brskalnikov), v kratkem lahko pričakujemo instantno nalaganje spletnih strani, kamor spada tudi iskanje v različnih...

18 komentarjev

Flash na iPadu

Flash na iPadu

vir: engadget
engadget - Pred dnevi so se na spletu pojavile prve novice, da Flash teče tudi na iPadu. Seveda je šlo za nekoliko prirejen iPad (jailbreakan) ter podporo domače izdelave. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da uradne podpore iz vrst Appla še ni ter je verjetno nikoli ne bo. Kakorkoli že, po demonstraciji, da je to mogoče, lahko podporo Flashu na iPadu dobite tudi sami, seveda če vam ta v tovarniški obliki ne omogoča dovolj funkcij in ste se odločili za jailbreak.

Frash, kot se imenuje projekt, zaenkrat še ne podpira predvajanja videoposnetkov, a podpira igranje v Flashu izdelanih iger in animacij, torej boste lahko na spletnih straneh uživali v prelepih migetajočih in utripajočih oglasih. Podpora videoposnetkom naj bi sicer...

13 komentarjev

Office 2010 beta javna

Microsoft - Microsoft je najnovejšo različico svojega pisarniškega paketa Office, ki bo izšla v prvi polovici prihodnjega leta, javnosti v pokušino brezplačno ponudil v obliki beta različice Office 2010 Professional. Novosti je, poleg ponovno nekoliko spremenjenega izgleda vmesnika in ikon, kar nekaj, npr. integracija socialnih omrežij v Outlook (Windows Live ter zaenkrat LinkedIn, razvojni paket za vključke bo sledil prihodnje leto), ogled PowerPoint predstavitev s pomočjo brskalnika, urejanje dokumenta z več lokacij hkrati ter razširjenost prek več različnih platform, tako na računalnikih kot na pametnih mobilnikih.



Prihodnje leto bo izšla tudi mobilna različica Office 2010 za Windows Mobile 6.5, ki je zaenkrat še v delu, podobno pa velja tudi...

55 komentarjev