»

Win32 vs. Win64

Slashdot - Od prihoda Windows XP x64, ki vsebujejo polno podporo za x86-64 procesorje naprej se postavlja vprašanje, koliko so le-ti dejansko hitrejši od "navadne", torej 32 bitne različice Windows XP operacijskega sistema.

Na to vprašanje poskušajo odgovoriti na ExtremeTech, kjer so vpregli v testen računalnik obe različici Windows Xp in obenem še uporabili dvojedrni procesor Athlon64 X2 4800+. Rezultati ki so jih dobili, so morda malenkost presenetljivi, obenem pa še opozarjajo na nekatere težave Windows XP x64, kot so pomanjkanje gonilnikov in težave z nekatero programsko opremo.

9 komentarjev

WinXP vs Win98SE vs WinME

CNet - Tukaj so pripravili primerjavo med prihajajočim Microsoftovim WinXP, legendarnim Win98SE in hroščatim WinME. Test je sestavljen iz delov. Vsak del ima svoj opis, primerjavo in na koncu zaključek. Na primer: stabilnost jedra, ravnanje z driverji, Internet dostop, multimedija,... Pridejo pa tudi do jasnega zaključka; WinXP na daje VSEGA kar je obljubil, daje pa VELIKO. Torej, tako pravijo na CNET, se ga splača imeti.

3 komentarji

WinXP

CNet - Od izida Beta 2 različice se o prihajajočem operacijskem sistemu iz logov Microsofta, ki naj bi končno združil vsesplošno podprtost (Win9x) ter zanesljivost (Win2k), se o tem OSu govori še več. CNet se je spravil na osnovne zahteve, ki jih ta OS potrebuje za osnovno delovanje. Za minimalno delovanje tako WinXP potrebujejo vsaj 300 MHz procesor s 128 MB pomnilnika, kar je odločno več od 133 MHz ter 64 MB, kolikor jih je potreboval Windows 2000. Saj vem, kaj pravite... Pa 128 MB pomnilnika ima vsak, 300 MHz procesor pa že vsaka tajnica. Vem, ampak to je potreba za osnovno delovanje za kolikor toliko tekoče delo. To sem izkusil tudi na lastni koži, saj sem namestil WinXP build 2428 na računalnik s samo 64 megabajti pomnilnika in reči moram, da stvar dela prav nemarno počasi, medtem ko so Windowsi 2000 na podobnem računalu delali dokaj gladko. Ja, 640 KB NIKAKOR NI zadost za vsacga! Ane, Bill, ane?

2 komentarja

Opis WinXP in OfficeXP

Jaz - No, da ne bomo vedno prebirali tuje ekskluzivne opise raznih novitet, si lahko na tem naslovu preberete zelo temeljit in obširen opis novih WinXP in OfficeXP v slovenščini. Seveda ne gre za definitiven opis, saj je zasnovan na testnih različicah, toda moram priznati, da se je avtor zelo potrudil in poskrbel za obilje informacij. Priporočam ogled!

1 komentar

Novi VIA gonilniki

VIA Hardware - Dobra novica za vse lastnike WinME operacijskega sistema. VIA je izdala popravljeno verzijo svojega AGP gonilnika, 4.03e. Novi gonilnik menda odpravlja težave, ki so jih imeli WinME lastniki z inštalacijo in uporabo 4.03d gonilnikov. Za zdaj še ni poročil o resničnosti zgornje trditve, če pa vas mika, da bi sami preverili, pa gonilnike dobite tukaj

0 komentarjev