»

Ne prezrite v Kiberpipi

Slo-Tech - V ponedeljek bomo ekološko pokopavali računalnik. Kaj se zgodi z vašim starim računalnikom, ko kupite novega, zmoglivejšega? Kje konča vaš stari računalnik: kot (nevaren) odpadek, se reciklira ali pristane na odlagališčih v državah tretjega sveta?

V torek sledi Ubuntu.si Ubuntu je v dveh letih svojega obstoja postal ena najpopularnejših GNU/Linux distribucij. Kljub dobrim temeljem pa razvijalci ne sedijo na lovorikah in z vsako novo različico izboljšajo uporabniško izkušnjo... Več na pot.kiberpipa.org.



V sredo pa bomo pogledali primer promocije spletne storitve iTIVI, ki je v slovenske domove prinesla DVD izposojo prek pošte in poskrbela za nekatere zanimive marketinške prijeme. Za...

21 komentarjev

Ponovna združitev Telekoma in SiOL-a?

24 ur - Uprava Telekom Slovenije, d.d. se je odločila za pridruženju hčerinskega podjetja SiOL, ki je v njegovi 100-odstotni lasti. Predsednik uprave Telekoma, Peter Grašek, meni, da je združitev potrebna še pred vstopom v Evropsko Unijo, saj bi na ta način Telekom dobil podobno strukturo, kot jo ima večina konkurence na enotnem evropskem trgu. Združitev naj bi bila potrebna tudi zaradi nove strategije podjetij, ki bo zahtevala visoka finančna sredstav, ta pa ima le Telekom.

Miran Kramberger, direktor SiOL-a, ki mu uprava predlaga, da zasede njen peti stolček, je združitev podprl. V štiričlanski upravi je predlog poleg predsednika sicer podprla le še podpredsednica, Darinka Virant. Združitvi nasprotuje tudi Pavle Gantar, minister za informacijsko družbo, ki meni, da bi morali podjetji še naprej ločeno izvajati svoji dejavnosti, medtem ko bi tudi Telekom začel uvajati IP tehnologijo.

Zeleno luč združitvi mora dati še nadzorni svet, ki bo zasedal prihodnji teden in bo po besedah ministra...

31 komentarjev

Albatron KX400-8X

LAN Addict - Heh, danes je dan novic o Albatronu. No, vseeno podjetje Albatron zadnje čase preseneča s svojimi zelo dobrimi izdelki. Njihovi izdelki so na voljo v "Deluxe" ter "Pro" različicah kar je zelo dobro, saj s tem pridejo na svoj račun tako tisti, ki potrebujemo bolj napredne funkcije kot tudi ostali, ki jih ne potrebujejo.

Na LAN Addict so si ogledali Albatron KX400-8X matično ploščo. Temelji na VIA KT 400 vezju, ter podpira vse AMD Socket A procesorje. Ima tri DDR reže za pomnilniške module, v katere lahko vtaknemo vse do hitrosti 400 Mhz RAMe. Ima 6 PCI rež, eneo CNR, ter eno AGP 8X. Podpira tudi procesorje s 333 Mhz FSB. Plata se zelo dobro navija. Ima polno...

0 komentarjev

TabletPC: Prepogljivi PC

Microsoft - "Kaj je Tablet PC?"

Danes sem malce rutinsko romal po Microsoftovem spletišču ter naletel na ne le zelo zanimiv, ampak takisto zelo poučen odsek namenjen "prihajajočim" Tablet PC-jem, kjer sem izvedel marsikaj novega; skorajda bi lahko rekel, da pred tem nisem vedel, kaj Prepogljivi, Upogljivi oz. PCrepognjenček (primerno skovanko v stilu ŽePCnika™ pričakujte kmalu [>:D]) sploh je (ampak ne čisto tako).

Ogled spletišča ter flash predstavitve močno priporočam -- ne dvomim, da bo po slovenskih domovih naenkrat nemalo začudeno-navdušenih obrazkov. Klik!

6 komentarjev

Plagiator 2: Komodor 2 na 6

Vnunet - Torej, če lahko spravimo spletni strežnik v plastične in trdoglave lego kocke, zakaj ne bi enakega programčka spravili še na stare sive Commodorje 64? Iii, nekaj zanesenjakom je to uspelo. Še več: ne le to, da so morali sami poskrbeti za neobstoječ omrežni adapter, poleg http hudiča (torej, http daemon :]) so v splet pošiljali še "AudioStream" neposredno iz kasetnega predvajala. Kli64k!

1 komentar

ISDN tweakanje

3D SPOTLIGHT - Kar dolgo je že od tega od kar je Telekom začel agresivno oglaševati svoj ISDN paket, ki naj bi koristil tistim, ki so obupali nad pregovorno dobrim analognim linijam, ki so bile mala malica za kolikor tolikor sposoben modem. In glej ga vraga, ISDN se je dodobra razpasel po slovenskih domovih, pa tudi marsikateri zanesenjak se je odločil za enega izmed paketov. Ljudje so živeli srečno in spokojno (odmislimo visoke račune, ki so jih "razveseljevali" vsak konec meseca), dokler niso ugotovili, da bi lahko iztržili več. Če hočete svojo ISDN linijo izkoristiti do konca, potem je rešitev samo tweakanje (če kdo ve kako lepo slovensko sopomenko, naj mi sporoči). Vendar kako? Odgovor boste našli na 3DSpotlight.

3 komentarji