»

Microsoft ne dopušča brezplačne dodatne vsebine

The inquirer - Ustvarjalci igre, ki trenutno prodaja Xbox 360, Gears of War, so znani po svojem pozitivnem odnosu do skupnosti. Epic games so v preteklosti izdali obilico dodatkov za svoje uspešnice (recimo paketi map za predstavnike serije Unreal Tournament), pa tudi svoj odličen grafični pogon so pripravljeni z ostalimi razvijalci deliti pod občutno blažjimi pogoji, kot to počne večina ostalih studiev. A tokrat jim je njihove dobronamerne poteze preprečil Microsoft.

Fantje iz Epica so pripravili 6 novih večigralskih map za Gears Of War, a ko so jih želeli distribuirati igralcem preko spletne storitve Xbox Live, so naleteli na rdečo luč iz Redmonda. Microsoft je namreč postavil stroge pogoje glede tovrstnega početja, in ti določajo, da se večina dodatne vsebine ponuja v zameno za plačilo. Več o zlobnih kapitalistih v izvorni novici.

25 komentarjev

Pipin odprti termin: OpenGL

Slo-Tech - V torek 17. januarja vas vabimo na Pipin odprti termin (v Kiberpipo), kjer bo Ivan Leben predaval o OpenGL.

V predavanju bodo predstavljene osnove programiranja grafike s knjižnico OpenGL. Na začetku bo prikazan sam princip povezave med programom in grafično kartico ter potek obravnave vhodnih podatkov na čipu kartice (verteksi, lastnosti verteksov, projekcija, povezovanje v oblike, rasterizacija).

Sledila bo intializacija grafičnega pogona z GLUT knjižnico, nato pa delo z OpenGl API-jem: osnovni elementi (point, line, triangle, quad, polygon) ter njihovi sestavni deli - verteksi (barva, lokacija). Za zaključek si bomo pogledali še delo z animacijami.

7 komentarjev

Grafični pogon v Windows Vista ne bo sestavni del jedra

OSNews - Na OSnews poročajo, da jim je Microsoftov infrastrukturni arhitekt Giovanni Marchetti prišepnil, da jedro prhajajočega operacijskega sistema Windows Vista ne bo vsebovalo grafičnega pogona s kodnim imenom Avalon, ali pač. Slednji bo gnan ločeno, izven jedra. Pravi, da so se za to potezo odločili, ker naj bi pri prejšnjih različicah oken grafični strežnik večkrat poskrbel za sesutje sistema. Tako gonilniki ne bodo več šarili po jedru, kar jim bo onemogočilo zrušitev celotnega sistema. Ta poteza bo tako Windows približala operacijskim sistemom Unix, ki imajo grafični strežnik ločen že od vsega začetka.

Uporabniki smo lahko le veseli, saj bo tako možno spisati tudi kak konkurenčni grafični vmesnik, kot jih poznamo že pri Linuxu.

78 komentarjev

Kako uspeti v Tribes 2

Dan's DATA - Jah, kaj naj rečem? Včeraj spet nisem utegnil nič spisati, vendar ne zaradi lenobe, ampak iz povsem resnega razloga - pričela se je šola, ki pa je bolj pomembna od nekaj novic več. Ravno zaradi tega lahko v prihodnje pričakujete kar precejšen količinski upad od mene. Dnevno bom poizkušal držati normo (3 novice), med vikendi pa si bom zagotovo vzel več časa. Jah, kaj moremo, slej ko prej pride neka obveznost, zaradi katere se moramo za kratek čas posloviti od svojih priljubljenih opravil, kot so pisanje novic.
Da ne bom samo jamral in da vam bom malo popestril vaš prosti čas, sem se odločil, da za vse on-line igričarje (ki jih na Slo-Techu ni malo) poiščem kak priročnik, s katerim si boste lahko izboljšali svojo taktiko. Tale se nanaša na Tribes 2, ki pri nas gotovo ni ravno razširjena, vendar se bo gotovo našel kak osebek, ki ga bo prebral. Spisali pa ga niso igričarji, ampak hardware legenda Dan, ki priznava, da se tudi v prostem času rad malce poigra. Veste, včasih si je treba...

0 komentarjev

Razprodaja

Guru 3D - V12 Engine je ime grafičnemu pogonu, ki poganja Tribes 2. In je naprodaj. Za smešno nizko ceno. Dynamix's, lastniki in ustvarjalci pogona, so propadli. Zato tudi prodajajo svoj grafični pogon. Za koliko? Za pičlih $100! To je enkratna priložnost za vse delam-igre-sam mojstre, da odkupite več kot soliden grafični pogon in naredite svojo uspešnico (zgledujte se po naših južnih sosedih, ki so naredili Serious Sama!). Spodaj: kako izgleda V12 Engine na mojem računalniku (screenshot morate povečati do maksimima, drugače zgleda grda voxel grafika.)

5 komentarjev

Tribes 2

Slashdot - Na Linuksih sicer ne teče pretirano veliko iger, a mala firmica Loki games se vztrajno trudi, da bi tudi Linuxačem prinesla čimveč zabave. Zadnja stvar, ki so jo spacali in sportali (skupaj z Dynamixom) je Tribes 2. Review si lahko preberete na MaximumLinux.org. Menda lahko Tribes 2 postane multiplayerski prvenec leta, sicer pa imajo vedno zadnjo besedo igralci...

2 komentarja