»

GameSpy: GameSpoiler

The Register - Na strani Pivx.com so objavili novico o varnostni luknji v omrežju GameSpy, ki bi ZlobnemuUporabniku omogočila izvedbo DDoS napada na omrežje. Žrtve so igralci praktično vseh trenutno najbolj igranih naslovov (Battlefield 1942 Server, Quake, Quake 2, Q3: Arena & Team Arena, Half-Life, Counter-Strike, Unreal Tournament 2003, Return to Castle Wolfenstein...), napad pa se izrazi v povišanem krvnem pritisku (ping) ter težjem dihanju (večja poraba procesorskega časa).

Program GameSpy je pred časom že bil gostitelj virusa, vendar je bila nevšečnost hitro odpravljena z neokuženo namestitveno datoteko. Popravek za tokratni Lukenj™ je menda že v pripravi, do takrat pa vam svetujemo preventivno deinštalacijo vseh iger.

Hec. [>:D]

0 komentarjev

Primerjava socket-A plošč na Anandtechu

Slo-Tech - Danes je pa naš frudi zelo, zelo priden! Poslal nam je še to novico:
Kljub vedno nižjim cenam P4 procesorjev, RAMBUS rama in prihajajoče SDR/DDR podpore za Intelovega paradnega konja predstavljajo sistemi z AMDjevemi procesorji še vedno daleč najboljše razmerje zmogljivost/cena. In popularnost AMDjevih procesorjev se odraža tudi v množici različnih veznih čipovij za dotične procesorje. Za vse tiste, ki se sprašujete, kateri čipset je trenutno najboljša izbira za vašega novega Athlona/Durona, bo vsekakor zanimivo branje primerjava med AMD 760, SiS 735, Via KT133A in Via KT266, ki so jo opravili 'stručkoti' pri Anandtechu. Veselo branje tu.

2 komentarja

Pentium 4 in Linux

Linux Today - Večina testov novih procesorjev se izvaja le pod Okni, zato so se pri Linuxhardware odločili, da bodo Pentium 4 1.7 Ghz primerjali z Pentium III 1Ghz in Athlonom 1.2Ghz.
Ugotovili so, da je največji problem to, da prevajalnik GCC 3.0 nima vgrajenih dobrih optimizacij za instrukcije SSE2 in druge P4 specifične zadeve, zato se P4 pod Linuxom ni odrezal prav dobro. Njihov zaključek je, da je P4 namenjen le za desktop uporabo, saj na primer pri testu z distributed.net ostane kar daleč za za tekmecema. Priporočajo ga le najhujšim igračkarjem, saj le tam prinaša nekaj pospešitev.
Celoten članek lahko preberete tule

0 komentarjev

Še en test P4

GameSpy - V poplavi testov novega Intelovega paradnega konja, sem na GameSpy naletel na še en zanimiv primerjalni test ... ki pa nam tokrat P4 predstavi bolj iz igračarskega stališča. Še vedno se dotični procesor ne izkaže najbolje glede na ceno in pričakovanja, toda v nekaterih aplikacijah je prav nesramno hitrejši (q3a pokaže skoraj 240fps [:D], tudi 3d Winbench 2000 Processor Test ga postavi na prestol, vse ostalo pa še vedno nakazuje prevlado AMD-ja z njihovim fenomenalnim Athlonom pri 1.2 GHZ). Vse to nakazuje, da ima P4 več kot očitno še velik potencial za prihodnost, trenutno pa je nakup dotičnega artefakta popolnoma neutemeljen. Počakajmo in razsvetljeni bomo (upam [:D]). Celoten test si lahko preberete tule.

4 komentarji