»

AOpen AK79G Max

AOpen AK79G Max

vir: Hardware Zone
Hardware Zone - Na Hardware Zone so se odločili spisati članek o matični plošči AOpen AK79G Max. Plošča temelji na NVIDIA nForce2 vezju in je namenjena AMD-jevim procesorjem. Na njej najdemo integrirano grafično kartico GeForce4 MX ter 6-kanalni zvok, 6 USB 2.0, 3 DDR reže za pomnilnik, 2 IEEE1394a vrata ter še cel kup drugih priključkov. Velja pa še omeniti, da se plošča zelo dobro navije. Za večje podrobnosti si preberite celoten članek ter poglejte rezultate testov, v...

0 komentarjev

Nov BIOS za Elite K7S5A

Slo-Tech - Koci je bil zopet priden. Hvala!

Za vse tiste, ki ste imeli probleme z ECS-ovimi ploščami, predvsem Elite K7S5A (z LAN ali brez), šlo je predvsem za to, da nekateri novejši Athlonovi procesorji, niso delali na taktu 133/133, prihaja razveseljiva novica. ECS je namreč izdal nov BIOS, ki te težave odpravi, hkrati pa nudi tudi podporo 2000 in več gigaherčnim Athlonom. Novi BIOS si lahko snamete tukaj!

6 komentarjev

Opis nove MSI K7N420 Pro nForce matične plošče

Ace's Hardware - Na Ace's Hardware so objavili opis nove MSI K7N420 Pro nForce matične plošče. V sklepu pravzaprav pravijo, da je plošča zelo dobra. Plošča ima odlične zmogljivosti, saj ima skupno kar 10% vodstvo pred močnim rivalom kot je KT266A čipovje, kar je zelo pohvalno, še posebej glede na to, da je to Nvidiin prvi poskus pri izdelovanju čipovja za matične plošče, medtem ko je KT266A Viina druga generacija čipovja na DDR SDRAM Athlon čipsetu. Čeprav bo treba za ceno še malo počakati, je treba priznati, da ima nForce kar veliko vrednost. Pri Ace's hardware pravijo tudi, da bodo na strani kmalu objavili še obsežnejši opis plošče, saj bodo pogledali kako se plošča obnese pri raznih aplikacijah.

1 komentar

ECS K7S5A

Slo-Tech - Obljubljeno je bilo, da bo naslednji novi vnos v sekciji "Še se kadi" test in tako se je zgodilo. ECS K7S5A je osnovna plošča, ki temelji na novem, vročem SiSovem naboru, ki za nižjo ceno ponuja zelo veliko. Tako lahko za 25.000 SIT kupite ploščo ter s prihrankom za dražjo ploščo nabavite procesor in pomnilnik. Se splača, kajne? Preberite test!

2 komentarja

ECS v svetu grafičnih kartic

X-Bit Labs - Izgleda, da se ECS ni zadovoljil samo s prvim mestom med proizvajalci matičnih plošč, ampak si hoče zagotoviti čim večji tržni delež tudi na področju grafičnih kartic. Tako je izdal dve grafični kartici, ki bosta namenjeni predvsem low-cost tržišču.
Prva grafična kartica se imenuje AG305-32 in bazira na čipu SiS305, ki deluje s frekvenco 125 MHz. Opremljena je z 32 MB sinhronega (125 MHz) SDRAM pomnilnika in podpira AGP 4x. Kartica naj bi delovala tudi z i845 in i850 matičnimi ploščami, ki podpirajo 1.5V AGP 2.0, vendar zgolj teoretično, saj gotovo nobeden izmed lastnikov Pentium4 procesorjev ni tako nor, da bi v svojo ploščo vtaknil kartico s takimi zmogljivostmi (SIS-ovi grafični čipi so že od nekdaj "sloveli" po zelo slabi računski moči).
Druga grafična kartica bo bazirala na bolj modernem SiS315, ki deluje s frekvenco 166 MHz in se lahko kosa s šibkejšimi GeForce 2 MX grafičnimi čipi. Kartica bo opremljena s 64MB sinhronega SDRAM pomnilnika, kot opcijo pa ECS ponuja tudi...

0 komentarjev

ECS K7S5A SiS 735 matična plošča

Amdmb.com - SIS735 je vsekakor še vedno precej vroč nabor, ki ni kar tako požel toliko zanimanja. Marsikateri uporabnik se je že prav kislo nasmehnil, ko je videl, da se SIS trudi na novemu naboru za najnovejše AMD-jeve procesorje, vendar pa se je ta kisle nasmešek ob izdaji tega nabora razširil v prešeren nasmeh, saj je SIS735 presegel pričakovanja. SIS tako spet gre na pot stare slave, ki jo je dosegel v času procesorjev 486. Da bi videli, kako se SIS735 lahko kosa s konkurenco, si morate ogledati test na strani Amdmb.com, kjer pravijo, da je bila ECS K7S5A matična plošča ravno zaradi velikih pričakovanj najbolj testirana matična plošča za Tyanovim rešitvam. Živel SIS in da bi nas še kdaj založili s kakšnim dobrim naborom.

1 komentar

Prva

OC Workbench - Pred nekaj tedni smo objavili novico o prihajajočem SiS735 čipovju, ki da obeta veliko. No, sedaj je tu. Prva plošča, ki bazira na njem je ECS Elitegroup K7S5A. Ima dve DDR in dve SDRAM reži, vgrajeno mrežno in zvočno kartico in črn PCB. Ima tudi 5 PCI, eno AGP in eno AMR režo.
Tukaj imate test te plošče. Njihova ugotovitev je, da je plošča zelo dobra in hitra ter da izpolni vsa pričakovanja.

0 komentarjev

Nove MSI-jke

X-Bit Labs - Ta bo spet ena dolga novica. MSI je danes objavil svoj načrt za idelavo matičnih plošč v tem poletju. Spodaj naštete bodo šle v izdelavo in NE v prodajo!

Pentuim 4
  • MS-6504
    i850 čipovje, socket478 ležišče, 4 plastni PCB, 4 RIMM reže, ena AGP Pro reža, pet PCI rež in ena CNR reža. Plošča bo imela tudi vgrajeno zvočno kartico (Creative CT5880). Kot je v navadi za MSI bo plošča podpirala PC2PC in D-LED monitorček.
  • 845 Pro2-R (MS-6528)
    i845 čipovje, socket478 ležišče, podpora za do 3GB PC133 SDRAM, 4 DIMM reže, ena AGP 4x reža, šest PCI rež in ena CNR reža. Vgrajen šest-kanalni zvok od C-Medie. Kot dodatno opcijo se bo dalo dobiti tudi ploščo z Promisovim RAID kontrolerjem. Tudi ta plošča bo podpirala PC2PC.
  • 845 Pro3-R (MS-6398)
    Izboljašana verzija zgornje plošče na Brookdale čipu. Tokrat s podporo DDR pomnilniku. Tri DDR DIMM reže, ki podpirajo do 2GB DDR SDRAM-a. Vse specifikacije so enake 845 Pro2-R (MS-6528). Čeprav se bo masovna produkcija plošče začela že letos poleti bo na tržišče,...

3 komentarji

SiS735 plošče prihajajo...

X-Bit Labs - V SiS735 vezno čipovje polaga upe kar veliko potencialnih kupcev AMDjevih procesorjev. Čipovje dejansko ima nekaj zanimivih rešitev, poleg tega pa obljublja precej boljše performanse, kot dosedanja DDR vezna čipovja. No, ali je tako, bomo ugotovili kaj kmalu. Elitegroup je namreč najavil prvo matično ploščo, ki je zasnovana okoli SiS735. Gre za K7S5A2 model, ki bo najprej navdušil s kombinacijo DDR/SDR pomnilniških rež (plošča podpira ali 1GB PC1600/2100 DDR RAMa, ali 1GB PC100/133 SDR RAMa), poleg tega pa je opremljen tudi s 5 PCI, 1 AGP 4x, 1 AMR režami, ter 6 USB priključki. Seveda ne manjka niti integrirani AC 97 zvok, Elitegroup pa je s svojo Magic Setting tehnologijo poskrbel tudi za nas overclockerje (nastavljanje množilnika, zunanje frekvence, voltaž iz BIOSa). Na žalost v Sloveniji ni Elitegroup plošč, toda ne dvomim, da bo tudi kakšen izmed prisotnih izdelovalcev kmalu ponudil kakšno SiS735 ploščo. Komaj čakam......

0 komentarjev

Crucial DDR SDRAM 2100

ChillBlast - Test teh modulov lahko najdete tukaj. Njihova ugotovitev je, da gre za zelo kvaliteten RAM, ki se tudi dobro navija. Kot veste oznaka 2100 pomeni, da gre za prepustnost 2100, ne pa za hitrost. Pri tej oznaki je ta 133MHz DDR. Stabilno jim je uspelo modul spraviti do 145MHz, kar je kar precejšen dosežek. Modul je dobil oceno 9/10. Poglejte.

3 komentarji

Test Gigabyte 60XE i815EP platke

Tweak Town - Tweak Town je dobil v roke osnovno ploščo največjega proizvajalca motherboardov na svetu, Gigabytea. Platka temelji na Intelovem (malo bolj) obetavnem čipovju i815EP. Kaj je EP, porečete? Eh, isto kot i815, samo da ima en velik plus - inženirji so se končno zavedli ter odstranili grafični čip iz plošče. Torej, en čip poln hroščev manj je en velik plus za ploščo več . MB res zgleda impresivno, saj ima 6 PCI rež, eno AGP ter eno CNR režo, kar je za moje pojme pesek v oči. Test si le oglejte, saj mislim da ta plošča obeta veliko. Klik!

0 komentarjev

Nova SiSova DDR čipovja

X-Bit Labs - Tajvanski proizvajalec veznih čipovij SiS je najavil dve novi DDR čipovji, SiS 635 in SiS 735. Čipovji sta v bistvu popolnoma identični, edina razlika je v podpori drugih platform: 635ka je namenenja Intelovim procesorjem, 735 pa AMDjčkom. Obe čipovji podpirata 3 DIMM reže (do 1.5GB PC1600/PC2100 DDR SDRAMa), AGP 4x, do 6 PCI naprav, dva ATA100 kanala, USB, AC'97 zvok, AMR/ACR/CNR reže in tako naprej. Na voljo naj bi bili v začetku naslednjega leta.SiS je prav tako najavil novi 2D/3D grafični pospeševalec z vgrajeno T&L enoto. Podpiral bo do 128MB DDR pomnilnika, AGP 4x, Direct3D in OpenGL. Na voljo naj bi bil že ta mesec, vendar pa ga kar odpišite. Kljub obetavnim specifikacijam se nikakor ne more meriti s "pravimi" 3D karticami, saj je namenjen low-end sistemom.

0 komentarjev