»

Racije v preiskavi nemške strani Kinox.to

Spiegel Online - Nemška policija je minuli teden izvedla več hišnih preiskav, pri katerih so iskali dokaze, ki bi bremenili upravljavce priljubljene spletne strani Kinox.to za brezplačno gledanje filmov na internetu. Osumljencev, ki jih poleg kršitve avtorskih pravic bremenijo tudi požigov in izsiljevanja, niso našli.

Spomnili se boste, da so pred tremi leti v eni največjih akcij v Evropi aretirali 13 ljudi, povezanih s stranjo Kino.to, in kolovodjo obsodili na štiri leta in pol dolgo zaporno kazen. Upravljavci strani so si namreč s svojim početjem pridobili več milijonov nezakonite premoženjske koristi. Kmalu po zaprtju strani kino.to je na spletu vzniknila stran kinox.to, ki je nudila zelo podobne storitve.

Glavna uma za stranjo kinox.to naj bi bila 21- in 25-letni brata iz...

2 komentarja

Štiri in pol leta zapora za nemškega upravitelja kino.to

Racija v Leipzigu ob izključitvi strani Kino.to

vir: Heise
PC Magazine - Z obsodbo kolovodje Dirka B. na 4 leta in 6 mesecev zapora ter plačilo 3.7 milijona evrov denarne kazni je nemško tožilstvo ta teden sklenilo dve in pol leti dolgo preiskavo zoper operaterje portala kino.to. Stran so zasegli junija lani, ob tem pa izvedli več deset hišnih preiskav v Nemčiji, Franciji, Španiji in na Nizozemskem. Malo kasneje so na bančnih računih v Nemčiji in Španiji našli 2.5 milijona evrov nezakonitih prihodkov iz oglaševanja in naročnin na stran. Sledili so sodni postopki in obsodbe. Glavni dizajner strani je decembra lani dobil poltretje leto, programer pa letos aprila štiri. To so sorazmerno visoke kazni, upoštevajoč, da je šefica podobne ameriške operacije...

86 komentarjev

Programerju spletne strani Kino.to štiri leta zapora

Racija v Leipzigu ob izključitvi strani Kino.to

vir: Heise
Heise - Nemška policija je junija lani v sodelovanju z organi pregona na Nizozemskem, v Franciji in Španiji demontirala spletno stran Kino.to, kjer je bilo mogoče dobiti nelegalne kopije priljubljenih filmov in serij. Ker so upravljavci strani s svojim početjem zaslužili več milijonov evrov, se jih je tožilstvo lotilo s težkimi topovi. Enega izmed administratorjev so že lani obsodili na poltretje leto zaporne kazi, letos pa je glavni programer strani dobil skoraj štiri leta zapora.

Sodišče v Leipzigu je namreč 29-letnega programerja, ki je priznal, da je od samega začetka delovanja strani Kino.to poskrbel za celotno "tehnično infrastrukturo" spletne strani, obsodilo na tri leta in deset mesecev...

17 komentarjev

Megaupload nedosegljiv, operaterji aretirani

The Wall Street Journal - Ameriški zvezni preiskovalni urad (FBI) je pravkar potrdil zaprtje priljubljene spletne strani za gostovanje datotek MegaUpload in aretacijo večine vodilnih članov. Obtoženi so načrtnega in obsežnega "spletnega piratstva", povečini piratskih kopij filmov in tv serij, ki se na veliko gostujejo na tem omrežju. Skupaj naj bi sedem članov ti. "Mega zarote" s kršitvami avtorskih pravic in pranjem denarja povzročilo za pol milijarde dolarjev škode in pri tem zaslužilo 175 milijonov dolarjev. Seznam premoženja, ki jim ga mislijo zaseči, obsega 110 točk, med njimi številne bančne račune, račune pri spletnih bankah, avtomobile in umetniška dela.

Domena megaupload.com je sodeč po whois.com še vedno vpisana na honkonško družbo Megaupload Limited,...

159 komentarjev

Eden izmed administratorjev kino.to dobil 2,5 let zaporne kazni

2.5 let zapora za njegov delež pri 2.5 milijona € zaslužka z oglasi.

vir: Heise
Heise - Eden izmed upraviteljev junija zaseženega video portala kino.to, 33-letni oblikovalec spletnih strani, je bil ta teden obsojen na dve in pol leti zaporne kazni. Skupaj s še 12 soobtoženci naj bi s prikazom oglasov pred, med, zraven, levo in desno, idr. od filma zaslužili poltretji milijon evrov, ki so jih preiskovalci našli na njihovih računih. Denar je bil seveda zasežen, sodba pa je že pravnomočna, ker je obsojenec v okviru dogovora s tožilcem priznal krivdo, (verjetno) zašpecal ostale in se odpovedal pritožbi. Soobtožence, med njimi 38-letni Nemca, ki velja za glavno kolovodjo operacije, medtem sojenje še čaka.

Kino.to je le eden (bolj uspešnih) med številnimi portali, ki so vsi narejeni po istem kopitu in s torrentov pobirajo CAM/R5/DVDRIP izdaje svežih filmov, jih nameščajo na "alternativne" ponudnike videogostovanja in potem vodijo povezave / embed kode na svoje portalu. Ponudniki gostovanja jim...

19 komentarjev

Upravljavec strani Kino.to nezakonito pridobil več milijonov evrov

Heise - Pred slabima dvema tednoma smo pisali o aretacijah skrbnikov nemške spletne strani Kino.to, kjer so bile na voljo povezave do filmov na tretje strani, ki so bile v lasti istih oseb. Očitali so jim, da so s tem povzročili več deset milijonov škode filmski industriji in da so si tudi sami pridobili več milijonov protipravne premoženjske koristi. Preiskava kaže, da so imeli prav.

Na bančnih računih v Španiji in Nemčiji so našli več kot 2,5 milijona evrov, ki so pripadali glavnemu upravljavcu strani iz Leipziga. Našli so tudi več luksuznih avtomobilov. Glavni osumljenec se medtem še vedno brani z molkom, so pa začeli priznavati njegovi aretirani sodelavci. Kaže, da je bil cel sistem dobro...

12 komentarjev

Aretiranih 13 upravljavcev strani Kino.to

Racija v Leipzigu ob izključitvi strani Kino.to

vir: Heise
Heise - Včeraj so oblasti v Nemčiji, Franciji, Španiji in na Nizozemskem izvedle racije in aretacije 13 oseb, ki so osumljene sodelovanja pri upravljanju priljubljenega portala Kino.to. V Nemčiji je 250 policistov in davčnih inšpektorjev preiskalo več deset stanovanj, poslovnih prostorov in računalniških centrov v Leipzigu (tam domuje kolovodja), Hamburgu, Bremnu, Nürnbergu, Mindnu, Berlinu in Zwickauu. Imeli so naloge za aretacijo 14 oseb, preiskujejo pa jih skupno 21. Zaplenili so tudi domeno kino.to, odnesli računalniško opremo in z interneta odklopili tam gostujoče strani.

Kino.to je bila popularna stran s povezavami do nelegalnih kopij filmov, ki je imela največ uporabnikov iz nemško...

27 komentarjev

Na beloruski nacionalni televiziji predvajali piratsko kopijo filma

TorrentFreak - Prvi kanal beloruske nacionalke (spletna stran, Twitter) je v tednu pred letošnjimi Oskarji predvajal par v preteklih letih nagrajenih filmov, med drugim Bigelowin The Hurt Locker, ki je lani snel nagrado za najboljši film Avatarju (režiser Avatarja, James Cameron, je btw nekdanji mož gospe Bigelow; opa). A pri TV postaji niso odkupili TV pravic, ampak so se raje odločili predvajati kar kopijo s torrentov, upajoč, da ne bo nihče opazil. Kopija je prišla z zdaj že zaprtega trackerja interfilm.ru; ve pa se zato, ker so pirati v sredo filma vstavili kratko zvočno obvestilo na temo "Ta izvod je bil pripravljen ekskluzivno za intefilm.ru". Eden od gledalcev je sporočilo prepoznal in o vsem skupaj napisal blog post, nakar je zgodba seveda pricurljala v domače in tuje medije.

...

12 komentarjev

Avatar nesporni zmagovalec torrentov leta 2010

TorrentFreak - Ugotovili smo že, da smo v iztekajočem se letu prek protokola torrent z interneta sneli največ filmov. Natančen pregled po filmih pokaže, da je bil nesporni vladar Avatar, ki ga je z medmrežja preneslo dobrih 16 milijonov ljudi. Na drugem mestu je Kick Ass, sledijo pa Izvor (Inception), Zlovešči otok (Shutter Island), Iron Man 2, Spopad titanov (Clash of the Titans), Zelena cona (Green Zone), Sherlock Holmes, Bombna misija (The Hurt Locker) in Salt. Avatar je postavil tudi rekord vseh časov, saj je lanski zmagovalec Zvezdne steze (Star Trek) zbral le slabih 11 milijonov prenosov. Zanimivo je, da so bili med spletnim občinstvom povsem spregledani filmi, kot sta Svet igrač 3 (Toy Story 3)...

45 komentarjev

Voltage Pictures toži pet tisoč uporabnikov torrentov

TG Daily - Producenti filma Bombna misija (izvirni naslov Hurt Locker) Voltage Pictures so na sodišču v Washingtonu vložili tožbo zoper 5000 uporabnikov BitTorrenta, ki so si film pred izidom ilegalno prenesli s spleta. Za zdaj producenti nimajo imen kršiteljev, le njihove IP-naslove, a bodo od ponudnikov dostopa do interneta še ta teden zahtevali razkritje imen. Če jim bo sodišče ugodilo, bodo kršiteljem lahko poslali pisma, v katerih jim bodo ponudili poravnavo s plačilom 1500 dolarjev kazni, v nasprotnem primeru jih bodo tožili. Filma Bombna misija je na splet ušel pol leta pred uradnim ameriškim izidom, kar je po mnenju producentske hiše razlog za slab uspeh v kinematografih, kjer je film zaslužil le 17 milijonov dolarjev.

80 komentarjev