»

Motorola uradno oznanila vrnitev telefona Razr - s prepogljivim zaslonom

The Verge - Po mnogih namigih in pobegih informacij so pri Motoroli naposled razgrnili vse podrobnosti oživitve legendarne serije telefonov Razr. Novinec bo poklopni telefon klasične zasnove z upogljivim zaslonom in Androidom ter z zasoljeno ceno poldrugega tisočaka dolarjev.

Motorolinih telefonov Razr s sredine prejšnjega desetletja se bržkone večina še dobro spominja, saj so postali sinonim za klasičen poklopen žepni dizajn. S preko sto milijoni prodanih kosov so bili tudi med najuspešnejšimi, a naposled jih je povozil iPhone, ko je zaštartal dobo sodobnih pametnih telefonov. Z zatonom Razrjev je šlo na slabše tudi njihovi firmi in ta danes obratuje kot podružnica Lenova. Od tam je že v začetku leta ušla informacija, da poteka projekt oživitve znamke Razr, in sicer z napravo za zajetnih 1500 dolarjev ter s prepogljivim ekranom. Od takrat so podatki o novem telefonu ušli še večkrat, tako da uradna najava izpred dni ni več presenečenje.

Oživljena Motorola Razr je zares telefon z upogljivim...

56 komentarjev

Najdlje zdrži HTC 10, najhitreje se upeha iPhone 7

Slo-Tech - Proizvajalci v specifikacije pametnih telefonov vestno vpisujejo kapaciteto baterij, a je ta podatek približno tako koristen kot prostornina rezervoarja za gorivo v avtomobilu. Bistveno je, kam bomo s tem prišli. Britanska potrošniška organizacija Which? se je zato lotila preizkusa, kjer so si nasproti stali HTC 10, LG G5, Samsung Galaxy S7 in Apple iPhone 7. Zanimalo jih je, koliko minut pogovora in koliko minut brskanja po internetu zmorejo. Daleč najdlje je zdržal HTC 10, medtem ko je bil iPhone 7 občutno slabši od androidne konkurence.

Baterije v vseh telefoni so najprej popolnoma...

73 komentarjev

Apple je spet ravno dovolj izboljšal iPhone

Slo-Tech - Predstavljen je iPhone 7, kot pričakovano brez izhoda za slušalke in z nekateri drugimi novostmi, na pogled pa zelo podoben prejšnjim dvem. Apple tokrat po dveh letih ni zamenjal dizajna, samo malo ga je dodelan in vsaj ena barva je popolnoma nova. Plastični trakovi, ki prepuščajo antenski signal so pomaknjeni proti robu ohišja, prehodi med steklom na sprednji strani in aluminijem pa so bolj...

418 komentarjev

V sredo dan D za blackberryje

X10

vir: Daily Mail
Daily Mail - Kanadski RIM bo to sredo predstavil prve, tokrat dražje modele telefonov z novim operacijskim sistemom BlackBerry OS 10. Videli bomo dva modela - celozaslonskega Z10 v stilu iPhona oz. Androidov, ter X10, z malo manjšim zaslonom a polno tipkovnico. Cenejši modeli pridejo potem v začetku pomladi.

Z10 naj bi tako ponujal 4.2'' zaslon resolucije 1280x768 pikslov, 2GB delovnega spomina, 16 oz. 32GB trajnega spomina, dvojedrni procesor, 8-megapikselno kamero, microSD razširitveno režo in ostale...

38 komentarjev

Natisnite si svoje ohišje za nokio

Slo-Tech - Nokia je resno vzela svojo situacijo, zato se na vse načine trudi pridobiti več uporabnikov svojih mobilnih telefonov. To se počne z marketingom ravno toliko kakor s tehnološko dovršenostjo. In kaj bi bilo letos bolj privlačno in vroče kot 3D-tiskanje? Tiskalniki za trorazsežno tiskanje resda še niso na vsaki pisalni mizi, a videli smo že nekaj zelo zanimivih aplikacij - navsezadnje si lahko natisnete tudi puško in magazin. Nokiin pristop je precej manj militanten.

Javno so izdali specifikacije za ohišje za svoje telefone Lumia 820, ki so izšli lani. Lumia že tovarniško stavi na nečimrnost, saj je na voljo v kopici barv, ima pa...

58 komentarjev

Nokia predstavila Lumio 620

engadget - Nokia je predstavila svoj tretji pametni telefon, ki ga poganja Microsoftov operacijski sistem Windows Phone 8. Po Lumii 920 in 820 so izdali Lumio 620, ki cilja na kupce z nekoliko plitvejšimi denarnicami.

Lumia 620 in zaslon z dolžino diagonale 3,8 palca (ločljivost 800 x 480), dvojedrni procesor Snapdragon S4 Plus s frekvenco 1 GHz, 512 MB pomnilnika in kapaciteto 8 GB. Vgrajena kamera s petimi megapiksli omogoča snemanje videoposnetkov v ločljivosti 720p, medtem ko druga (sprednja) kamera omogoča le VGA. Za povezljivost je poskrbljeno z WiFi, WCDMA 3G, NFC (brezkontaktno plačevanje) in Bluetoothom 3.0.

Poglejmo še pragmatične karakteristike, od katerih bo odvisen uspeh naprave. Stal bo 250 dolarjev (ali evrov...

39 komentarjev

Nove nokie: Lumia 820 in 920

Jo Harlow, z Lumio 920 v roki.

vir: CNet
CNet - Slabo leto po predstavitvi "prvih pravih Windows Phone telefonov" oktobra lani sta Nokia in Microsoft družno predstavila naslednika - cenejšo Lumio 820 ter dražjo 920. Dogodka sta hkrati potekala v New Yorku (podpredsednica Jo Harlow in Microsoftovec Joe Belfiore) in Helsinkih (CEO Elop).

Skoraj vso pozornost je odnesel dražji, 920 model. Harlowova mu pravi "najbolj inovativen pametni telefon na svetu", pri čemer bržkone malo (po marketinško pač) pretirava. Fizično je enak prehodnemu modelu 900: je iste velikosti in pride v istem polikarbonatnem ohišju, tokrat sicer v rumeni, rdeči, svetlomodri, vijolični oz. treh odtenkih sivine. Zaslon je 4.5-palčni "Nokia PureMotion HD Plus display",...

302 komentarja

Moody's znižal Nokiino boniteto

Predstavitev Nokia Lumie 900 v ZDA

vir: Moody's
Moody's - Ameriška bonitetna agencija Moody's je znižala bonitetno oceno finskega proizvajalca mobilnih telefonov Nokie do zadnje ravni pred oznako neprimerno za vlagatelje, s čimer se bo zadolževanje za Nokio bržkone podražilo. Razlog za to odločitev je velik upad prodaje v zadnjem četrtletju, čeprav Nokia še vedno redno izpolnjuje obveznosti in neposredne nevarnosti za insolventnost ni.

Nokiina...

67 komentarjev

Nove nokie: Lumia 710 in 800, Asha 200, 201, 300 in 303

Lumia 800.

vir: engadget
engadget - Nokia je na sejmu Nokia World predstavila zanimiv kupček telefonov in pripadajoče opreme. Včeraj smo tako videli Windows Phone 7.5 Mango telefona Lumia 710 in zmogljivejšega Lumia 800, štiri cenejše telefone iz serije Asha, snežnobelo Nokio N9, nove navigacijske storitve za WP7 telefone in barvite slušalke.

Največ pozornosti sta bila deležna "prva prava Windows Phone telefona", Lumia 710 (~ 260€) in Lumia 800 (~ 420€), na voljo od začetka novembra v več evropskih državah, v ZDA pa šele naslednje leto (glej spodaj). Kot zanimivost - britanski Orange naj bi ob nakupu 800ke brezplačno priložil XBox 360.

Za močnejši model Lumia 800 je že na prvi pogled očitno, da je narejen po istem kopitu kot MeeGo telefon Nokia N9...

62 komentarjev

WikiLeaks napovedal tožbo zoper Viso in MasterCard

Slo-Tech - Wikileaks in njihov islandski ponudnik kolokacije, DataCell, sta napovedala vložitev tožbe zoper Viso in MasterCard. Spor se suče okoli blokade spletnih donacij za Wikileaks, ki sta jo omenjeni podjetji uvedli 7. decembra lani, pod velikim pritiskom ameriške vlade.

DataCell obratuje več podatkovnih centrov na Islandiji in v enem od njih je imel WikiLeaks nameščene svoje strežnike (kolokacija). Istočasno so uredili tudi zbiranje donacij za WikiLeaks, ker so za to imeli pogodbo s procesnimi centri, Assangova organizacija pa (razumljivo) ne. Ameriška vlada je v želji, da čim bolj ohromi delovanje Wikileaksa, v drugi polovici lanskega leta pritisnila na vse ponudnike plačilnih storitev, naj odpovejo...

34 komentarjev

WikiLeaks: Bank of America odrekla gostoljubje, Assange izpuščen

BBC - Od srede, ko smo nazadnje pisali o Julianu Assangeu in njegovem WikiLeaksu, je rezultat med silami proti WikiLeaksu in Avstralcem poravnan na ena proti ena. V četrtek so Juliana Assangea proti plačilu 240.000 funtov varščine izpustili iz britanskega zapora. Pogoji njegove izpustitve so znani: poleg plačila varščine mora ostati v Veliki Britaniji, kar so zagotovili z začasnim odvzemom potnega lista, vsak dan med 10.00 in 14.00 in 22.00 in 2.00 uro mora biti na...

40 komentarjev

Anonimneži napadajo telefakse podjetij

Letak, ki poziva k pošiljanju faksov

vir: Slashdot
Slashdot - Anonimneži spleta, aktivistična skupina z imenom Anonymous, so v povezavi z blokiranjem WikiLeaks izvajali napade DDoS na obilico svetovno pomembnih podjetij, večinoma tistih, ki so sama na nek način blokirala WikiLeaks. Sem spadajo Amazon (sami napad zanikajo, kriva naj bi bila njihova strojna oprema), MasterCard in Visa (plačilni promet sicer ni bil oviran), PayPal ter PostFinance, švicarsko banko, ki je blokirala bančni račun WikiLeaksa. Po DDoS napadih vstopnih spletnih strani omenjenih podjetij so svojo pozornost usmerili na drug del njihovega obratovanja, njihove telefakse.

V misiji,...

27 komentarjev

Potek operacije Povračilo

Slo-Tech - Tik pred objavo ameriških depeš je bila stran WikiLeaks nedostopna zaradi koordiniranega napada DoS. Odgovornost za napad je takrat prevzel haktivist th3j35t3r, ki je razloge za svoje početje pojasnil na Twitterju. Stran so kmalu za tem poizkusili sabotirati tudi uradni kanali na raznih frontah, med drugim z ukinitvijo gostovanja pri Amazonu, zaprtju računa pri Paypalu, zaprtju bančnih računov v Švici in podobno, kar je sprožilo srd spletne skupnosti. Skupina, ki sicer svoje napade koordinira tako, da z njimi nagaja velikim založnikom in cehovskim organizacijam, je zagnala operacijo Povračilo (Operation Payback), s katero so se napadli strani institucij, ki so...

83 komentarjev