»

Pakistan uvedel filtriranje obscenih besed v sporočilih

Guardian - Pakistanski urad za telekomunikacije (PTA) je mobilnim operaterjem naložil, da v naslednjih sedmih dneh uvedejo filtriranje besedilnih sporočil, ki vsebujejo neprimerne in obscene besede ali besedne zveze. Poleg tega bodo morali mesečno PTA dostaviti poročilo o številu sporočil, ki so jih na podlagi uredbe blokirali. PTA je v ta namen pripravil seznam približno 1600 besed oziroma besednih zvez, ki se ne bodo smele pojaviti v dostavljenih sporočilih. Od tega jih je dobrih tisoč v angleščini (seznam je pobegnil tudi na internet in predstavlja zanimiv izvleček vulgarne angleščine), preostanek pa v drugem uradnem jeziku Pakistana

22 komentarjev

'Gmail+'

Nov pogled za pogovore (conversations).

The inquirer - Google očitno pripravlja kozmetične popravke za priljubljeni spletni servis Gmail. Uradne najave še ni, je pa eden od zaposlenih na njihovem uradnem kanalu pomotoma objavil predstavitveni video in ga šele kasneje skril med zasebne. Nastanka kopij seveda ni uspel preprečiti.

Nov videz ne ponuja nič revolucionarno novega, še najbolj se zdi, da je prilagojen socialnemu omrežju Google+. Med klepetom - torej seriji sporočil z enako zadevo - so zdaj vidne ikone avtorjev in delček teksta, tako kot pri prikazu statusa v Google+, izpustili pa so dolgovezno navajanje prejšnjih sporočil.
Stran se poslej lepše prilagaja glede na velikost brskalnika, izbiramo lahko med tremi pogledi z različno količino informacij, nov...

23 komentarjev

Google+ na voljo vsem, dodano iskanje

Google - Po slabih treh mesecih od izdaje beta verzije Googlovega socialnega omrežja Google+ se je Google odločil, da je omrežje dovolj zrelo, da lahko ukine potrebo po povabilu za uporabo. Odslej se lahko k storitvi Google+ priključi vsakdo, tako da enostavno obišče domačo stran in klikne Prijavi se (oziroma predhodno ustvari Google Račun, če ga še nima).

Poleg tega je Google vpeljal še nekaj manjših novosti. Hvalijo se, da so jih v treh mesecih uvedli kar 99, do česar z drobljenjem sprememb sicer ni težko priti. Kakorkoli že, v zadnjih dneh so dodelali Hangouts (videopomenki), ki so sedaj podprti tudi na mobilnih telefonih z Androidom, lahko po želji popolnoma javni, čeprav sodeluje le do devet ljudi (Hangouts on Air), prav tako pa lahko vključujejo deljenje zaslona (screensharing), Google Docs itn. Razvijalci bodo veseli izdanih API-jev,...

10 komentarjev

Mark Zuckerberg najbolj "followan" uporabnik Google+

Top 100 uporabnikov Google+. Zanimivo je, da lastnika Googla znotraj omrežja nimata nobenih prijateljev in torej svojega lastnega servisa očitno ne uporabljata.

vir: Guardian
Guardian - Po vsem prahu, ki ga je v zadnjem tednu dvignila socialnega omrežja Google+, so mediji naravnost pograbili novico, da si je svoj profil ustavil tudi ustanovitelj Facebooka, Mark Zuckerberg. Še več, v manj kot 24 urah je skrajno pomembnim dogodkom iz njegovega življenja [1] začelo slediti ("followati") čez 21 tisoč ljudi, kar je precej impresivna številka.



Na twitterju mu sicer sledi še nekajkrat več uporabnikov, številka pa je vseeno smešno nizka v primerjavi s top twitteraši, ki imajo po več milijonov oboževalcev.

Google z uvedbo najširšega "following" kroga (circle) očitno misli neposredno konkurirati ne samo Facebooku, ampak tudi mikroblogging platformi Twitter, zato bo v prihodnjih mesecih izredno zanimivo spremljati, koliko...

12 komentarjev

Igrajmo DivX filme na Xboxu!

Slo-Tech - Po vsem, kar so morali nekateri primerki Microsoftove debitantske konzole, Xbox, prestati, se ne moremo več čuditi, da jim je uspelo na konzoli zaigrati DivX posnetek, in sicer predstavitveni filmček za Matrico. Po tem, ko je 27. 5. izšel modchip za Xbox, omejitev preprosto ni več. Tretnutna izjemno beta različica zagonskega cedeja, na katerem je igralnik za DivXe, še ne igra zvoka, ima težave s hitrostjo predvajanja posnetka ter se na čase zatika. A vseeno je to postranska težavica, ker je bil led prebit. Bomo kupovali Xboxe kot konzole, sposobne igranja DVD filmov ter DivX cedejev ter jih priklapljali na fotrov Dolby Digital sistem?

6 komentarjev