»

Hekerji napadli japonskega orožarja Mitsubishi Heavy

vir: Reuters
Reuters - V podjetju Mitsubishi Heavy Industries so danes uradno potrdili, da so njihove računalniške sisteme napadli hekerji. Ni še znano, ali so dejansko tudi odtujili kakšne podatke, kar trdijo neuradno viri. Japonski časnik Yomiuri piše, da naj bi bilo okuženih okoli 80 računalnikov na sedežu podjetja in v razvojno-raziskovalnih obratih.

Mitsubishi Heavy Industries je glavni japonski orožar, saj izdeluje podmornice in rakete, opremo za jedrske reaktorje, motorje, vodna plovila, vlake ipd. Sedanji napad je...

18 komentarjev

Napad na Citigroup izkoristil trivialno luknjo

The New York Times - Prejšnji teden smo poročali, da so hekerji napadli strani ameriške banke Citigroup in odtujili osebne in osnovne finančne podatke (CVV-kod kartic niso dobili) številk približno 200.000 uporabnikov, kar predstavlja en odstotek vse komitentov banke. Uradnih podatkov o škodi tedaj ni bilo in jih ni niti danes, so pa na splet priplavali podatki o vrsti ranljivosti, ki so jo hekerji izkoristili. Izkazalo se je, da je bila za napako kriv površno spisana spletna stran, proti kateri je bila Sonyjeva zaščita kot Fort Knox, kot se je izrazil eden izmed bralcev Slashdota.

Hekerji so se na najprej kot običajen uporabnik prijavili na spletno stran, ki je bila namenjena njihovim komitentov, kar ni težko....

61 komentarjev

Hekerji napadli Evropsko komisijo

Yahoo News - Evropska komisija je potrdila, da so jo napadli hekerji in poizkušali pridobiti dostop do nekaterih tajnih informacij. Napad so zaznali v torek, dejali pa so, de je potekal tudi v sredo. Usmerjen je bil zlasti proti Evropski službi za zunanje delovanje (EEAS), predvideva pa se, da je povezan z vrhom Evropskega sveta, ki poteka od četrtka do danes, čeprav uradni predstavniki EU to zanikajo.

Osebje je že dobilo navodila, da si spremeni gesla, s čimer želijo preprečiti uhajanje informacij. Prav tako so začasno onemogočili oddaljen dostop do elektronske pošte in intraneta Evropske komisije. Predstavnik EU Antony Gravili je dejal, da so incident že začeli preiskovati in sprejeli ukrepe za zajezitev posledic. Dodal je, da so...

5 komentarjev

Estonija načrtuje nacionalno mrežo polnilnih postaj za električne avtomobile

Mitsubishi MiEV

vir: PhysOrg.com
PhysOrg.com - Po poročanju Estonskih oblasti, bodo do leta 2012 zgradili mrežo polnilnih postaj za električne avtomobile. Sredstva bodo zagotovili s prodajo 10 milijonov emisijskih kreditnih točk CO2 Japonskemu podjetju Mitsubishi.

Država bo lokalnim oblastem namenila približno 500 avtomobilov Mitsubishi i-MiEV, v načrutih pa je tuda podpora nakupa električnega vozila za posameznike. Tako pričakujejo, da bo do konca leta 2012 na cestah približno 1000 električnih avtomobilov.

Postaviti imajo namen 250 polnilnih postaj, kjer bo mogoče avto napolniti do 80% v 30 minutah.

59 komentarjev

Pipin odprti termin: Računalniški kriminal v Sloveniji

Slo-Tech - V torek 21. februarja vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na predavanje Računalniški kriminal v Sloveniji. Predaval bo Toni Kastelic, kriminalistični inšpektor s policijske uprave Ljubljana

Predstaviljena bo pravna ureditev s področja računalniškega kriminala v Sloveniji, nekatere kriminalne oblike kaznivih dejanj in praktični primeri. Tema je namenjena predvsem uporabnikom in sistemskim administratorjem saj se bodo lahko seznanili s tem kako ukrepati ob morebitnih napadih ali vdorih v njihove računalniške sisteme in omrežja ter kako jim lahko pri tem pomaga policija.

19 komentarjev

Združitev japonskih izdelovalcev pomnilnika?

The inquirer - Japonski pomnilniški gigant Elpida je danes potrdil vest, da namera pod svoje okrilje vključiti še drugega japonskega proizvajalca pomnilnika, podjetje Mitsubishi Electric's. Elpida je nastala kot hčerinsko podjetje NECa in Hitachia, specializirano za proizvodnjo pomnilnika. Združitev je potrdil tudi tiskovni predstavnik Mitsubishija, Koichi Nagasawa, ki pravi, da je združitev dobra poslovna poteza ter strategija za prihodnost. Elpida prav tako namerava uporabiti tovarne tajvanskega podjetja Powerchip, trenutno tudi v lasti Mitsubishija, kjer naj bi začeli uporabljati tudi 0,11 mikronsko tehnologijo proizvodnje, kot prvi na svetu. V združitev naj bi bil vključen tudi Intel, vendar še ni znano na kakšen način. Klik!

0 komentarjev