»

Start-upi in njihov bolestni optimizem

Start-up Crawl 2014

vir: internetweek.si
internetweek.si - Tudi v Sloveniji obstajajo start-upi, ki se borijo na mednarodnem terenu. Takšni, ki zganjajo tehnološke vragolije, ki parirajo Silicijevi dolini in izumljajo nove poslovne modele.

Ta petek, 21. marca odpirajo svoja vrata. Če vas zanima kako izgleda start-up od znotraj, potem je ta petek priložnost za vas. Inženirji in drugi vpleteni bodo predstavljali delo v svojih start-upih. Morda pa tudi vas okužijo s kakšno idejo.

V Start-up Crawl 2014 sodelujejo 3fs, Appssolut, Celtra, DLabs, Databox, Dawn of Play – Razum, DietPoint, Domenca, Fieldoo, Flaviar, Ganxy, Infinum SI, Klika, Lumu, Oculus, Outfit7/Ekipa2, Red Hat, Sqwiz, Toonia, Toshl, Uniki, Visionect, Zemanta, ZootFly in drugi!

Ker je bil prejšnjič naval velik, se je tokrat potrebno registrirati. Izkoristite...

312 komentarjev

Google prevzel Zagat

Google - Google je včeraj najavil, da so prevzeli podjetje Zagat, ki je znan ocenjevalec lokalov, trgovin itn. Za razliko od večine Googlovih nakupov, ki jih predstavljali relativno mladi start-upi, je bil Zagat ustanovljen že leta 1979. Prav tako podjetje ni prisotno zgolj na internetu, ampak objavlja ocene kakovosti restavracij tako na spletu kakor tudi v tiskanih izdajah (kjer so pravzaprav začeli).

Zagat restavracije ocenjuje po ključu z več postavkami, tako da lahko skupaj zberejo do 30 točk. Pokrivali so več kot sto mest, pri ocenjevanju pa so se zatekali tudi k mnenju uporabnikov (gre za enega prvih primerov user-generated content). Svoj obseg so razširili na restavracije, hotele, motele, trgovine, nočne klube, diskoteke itn.

Zaradi naštetega so bili privlačna tarča za Google, ki je hitro uvidel...

19 komentarjev

V napadu na DigiNotar izdanih več deset lažnih certifikatov

PC World - Včeraj smo poročali o lažnem SSL-certifikatu za Googlove strani, ki so ga nepridipravi izdali in podpisali kot DigiNotarjev certifikat, kar so uporabili za prisluškovanje iranskim uporabnikom Gmaila. Danes je znanih že več podrobnosti, med drugim tudi to, da je šlo za več strani.

DigiNotar, podružnica podjetja Vasco Data Security International, je izdala uradno izjavo javnost, v kateri so navedli nekaj pojasnil. Dejali so, da žal ni bil izdan le lažni certifikat za Google, ampak še za nekaj...

1 komentar

Tudi Microsoft Windows Phone zbira podatke

vir: CNet
CNet - Kakor smo ugotovili, da si Applov iOS in Googlov Android shranjujeta lokacijo telefona in nekatere druge podatke, počne nekaj podobnega tudi Microsoft Windows Phone. Telefoni z nameščenim Microsoftovim operacijskim sistemom v Redmond pošiljajo podatke o serijski številki aparata (unique ID), podrobnosti o vseh vidnih brezžičnih omrežjih (Wi-Fi) in točne zemljepisne koordinate, pridobljene z GPS. Kako pogosto se ti podatki posredujejo v Microsoft, tamkajšnji tiskovni predstavnik ni mogel povedati.

Za razliko od Appla in Googla pa Microsoft podatkov ne shranjuje tudi lokalno na telefonu, kar so bili glavni očitki Applu in...

11 komentarjev

Google prevzel Episodic

Google - Google je prevzel podjetje Episodic iz San Francisca, ki se ukvarja z gostovanjem videa. Na svojih straneh ponujajo video vsebino v živo in na zahtevo, za kar omogočajo tudi vstavljanje oglasnih sporočil in transakcije s kreditnimi karticami. Za zdaj je mobilna verzija strani na voljo le za iPhone, a obljubljajo tudi podporo za Android, Blackberry in Symbian.

Google bo z novo pridobitvijo oplemenitil svoj YouTube. Z novimi možnostmi prevzetega podjetja bi lahko iz YouTuba v obliki verzije Pro iztisnili tudi kakšen dolar. Ker je Google znan predvsem po obratni poti (plačljiv Urchin je postal brezplačen Google Analytics), je verjetnejša kakšna druga smer. Google bi lahko Episodic izrabil...

4 komentarji

Google predstavlja Goggles za Android, blokira Navigation izven ZDA

engadget - Google je znan po revolucionarnih izdelkih oz. revolucionarnih spremembah pri ponujanju že obstoječih stvari (Wave, GMail s takrat nepredstavljivim gigabajtom prostora). Google Goggles torej zgolj sledi ustaljenim tirnicam pri Googlu. Aplikacija za telefone z Androidom, ki je zaenkrat na voljo le za ameriški trg, omogoča iskanje informacij s pomočjo slik. Kot primer pri Googlu navajajo sliko knjige, med rezultati pa se npr. znajdejo povezave na spletne trgovine, kjer knjigo prodajajo, in recenzije knjige. Skenirati je mogoče tudi vizitke, kjer Goggles omogoča neposredno kontaktiranje (npr. s klicem) oz. shranjevanje kontakta v imenik. Goggles pomaga tudi pri zbiranju informacij za slavne slike (ime in avtor slike, tehnika, itd.) in...

22 komentarjev

Google Mail že v štartnih blokih?

Slashdot - Google se od ostalih iskalnikov razlikuje tudi po tem, da se uvodna stran naloži hitro, kar je posledica njene preprostosti. A kaj kmalu se utegne ta priljubljena dobrota posloviti od nas. Google se že precej časa potiho razvija v portal, zdaj pa se preskusnima storitvama Froogle in Google News utegne približati še ena -- elektronska pošta. O tem priča predvsem serija Googlovih nakupov: kupili so podjetje, ki je razvilo tehnologijo za oglaševanje preko e-pošte (ne spam :-), podjetje, ki razvija programsko opremo za upravljanje z e-pošto, lastijo pa si tudi domeno googlemail.com. Klik!

7 komentarjev