»

Daimler v boju proti podopustnem kupu e-pošte: brisanje

vir: Time
Time - Nemški avtomobilski gigant Daimler se je odločil, da bo brutalno obračunal s težavami, ki jih povzroči gora elektronske pošte, ki zaposlene pričaka po vrnitvi z dopusta. Pošiljatelj bo prejel obvestilo, da je prejemnik na dopustu, in kontakt človeka, na katerega se lahko obrne za nujne primere. Hkrati bo v samodejnem odzivu jasno zapisano, da bo poslano sporočilo izbrisano in da ga nameravani prejemnik ne bo videl.

Gre za razširjen problem elektronske pošte, ki leti po celem svetu ob najrazličnejših urah. Nekateri delodajalci (in pa tudi nekateri zaposleni) pričakujejo odgovore ob urah ali dneh, ko se ne dela. V Nemčiji in Franciji so te že...

56 komentarjev

Delo od doma, uporaba lastne opreme, svojega mobilnika: večja storilnost, več nadur

BYOD je za menedžerje zlata jama.

ComputerWorld - Klasični delovnik od sedmih do treh (ali celo od šestih do dveh), kjer po navodilih nadrejenega na službenih strojih opravljamo delo in minuto po preteku delovnega časa pozabimo na obstoj službe, je preteklost. Delodajalcem je to že zelo dolgo jasno, a hkrati se krepi zavedanje, da je pomemben način. Ali drugače povedano, delavci potrebujejo nekaj korenčka, če naj delajo več in dlje. Delo od doma in uporaba lastnega mobilnega sta dva taka korenčka.

Pisali smo že, da...

66 komentarjev

Uporaba interneta na delovnem mestu koristna

The Wall Street Journal - Rezultati študije Impact of Cyberloafing on Psychological Engagement, ki so jo izvedli na Nacionalni univerzi v Singapurju, kažejo, da uporaba interneta na delovnem mestu povečuje storilnost, tudi kadar interneta ne uporabljamo zgolj v službene namene.

Raziskovalci so se do teh ugotovitev dokopali z dvema eksperimentoma. V prvem so 96 dodiplomskih študentov menedžmenta razdelili v tri skupine - kontrolno skupino, skupino z določenimi odmori in skupino s prostim deskanjem po spletu. Skupine so morale prvih 20 minut barvati vse ponovitve črke e v besedilu, nakar jih je čakalo 10 minut predaha. Prva skupina je ta čas izpolnjevala drugo nalogo, druga skupina je počivala, tretja pa je smela brskati po spletu. Ko so se vrnili...

8 komentarjev

Nekaj gnilega je v deželi certifikatski

Seznam zaupanja vrednih CA v Operi

Slo-Tech - Pri varnem brskanju po spletu, ko moramo biti stoodstotno prepričani, da je obiskana stran res to, za kar se predstavlja, se uporablja certifikatsko podpisovanje. Gre za verigo zaupanja, kjer na vrhu najdemo tako imenovane overitelje digitalnih potrdil (CA). To so bila včasih velika in ugledna podjetja ali vladne ustanove, ki podjetjem izdajajo certifikate oziroma digitalna potrdila, s katerimi jamčijo za njihovo istovetnost. Pri deskanju po spletu brskalnik pogleda, kdo je strani izdal certifikat. Če je izdajatelj na seznamu zaupanja vrednih CA-jev, lahko verjamemo, da smo res tam, kjer želimo biti. Kurt Seifried pa si je v članku (PDF) za...

8 komentarjev

Izšel Incognito 2008.1

Incognito 2008.1

Slo-Tech - Pred časom osnovana skupina anonimnih razvijalcev in uporabnikov Tor omrežja je danes izdala Incognito 2008.1. Gre za tim. živi CD, ki omogoča enostavno uporabo Tor omrežja za anonimno brskanje po spletu, klepetanje in pisanje elektronske pošte, temelji pa na Gentoo Linuxu.

Incognito lahko zaženemo iz CD-ja ali v virtualnem stroju (npr. VmWare, QEMU, VirtualBox,..), lahko pa ga tudi skopiramo na USB ključ na katerega nato lahko shranimo lastne nastavitve (npr. za e-pošto). Za kopiranje na USB ključ lahko uporabimo vgrajeno orodje, ki poskrbi za izdelavo zagonskega USB-ja, ustvarjanje kriptiranega domačega (/home) razdelka, sam korenski imenik pa je priklopljen samo za branje.

Incognito...

22 komentarjev

Postajajo uporabniki interneta vse manj laični (po domače noobi)?

Reuters - Do takega zaključka so prišli pri podjetju AOL - America OnLine, največjem internetnem ponudniku v Združenih državah Amerike.

Vedno boljše tehnično znanje njihovih uporabnikov naj bi namreč bilo povod za odpustitev 1.300 delavcev, večinoma zaposlenih v centrih za pomoč uporabnikom. Po zadnjih raziskavah se namreč uporabniki vse manj poslužujejo storitev pomoči, saj naj bi znali večino težav, ki jim jih povzroča vsakodnevno deskanje po spletu, rešiti kar sami. Po besedah Nicholasa Graham-a, odgovornega za stike z javnostmi, je to zato, ker so postali njihovi uporabniki bolj vešči v uporabi interneta, kot tudi zaradi AOL-ove široke ponudbe orodij za samopomoč.

V prvem četrtletju letošnjega leta je 835.000 uporabnikov AOL-a opravilo prehod iz klicnega na širokopasovni dostop. Time Warner, lastnik AOL-a, naj bi stroške obratovanja zniževal tudi zaradi tega, da bi s tem povečal vrednost svojih delnic.

Več: Reuters.

9 komentarjev