»

WikiLeaks za Hollywood

Studijsko pripravljeni logotip hollywowdleaks.com. Domena je registrirana preko posrednika, gostuje nekje na strežniku v zvezni državi Washington in obljublja tudi kopije (mirrors). Za zdaj stran izgleda precej prazna.

vir: Guardian
Guardian - Haktivistična (heker + aktivist) skupina HollywoodLeaks je postavila posebno spletno stran za zbiranje insajderskih zgodb o velikih filmskih projektih. Podatke kanijo pridobivati tako z vdori v informacijske sisteme velikih producentskih in založniških hiš kot tudi s pozivanjem žvižgačev - delavcev v filmski industriji, ki bi bili pripravljeni pod pogojem anonimnosti izdati notranje informacije. Išče se vse od scenarijev prihajajočih hitov pa do kontaktnih podatkov (emaili, telefoni,...

11 komentarjev

Anonymous napadel WikiLeaks, Pastebin, 4chan

Slashdot - Včeraj je stran WikiLeaks sporočila, da so bili žrtve koordiniranega napada, zaradi česar je bila njihova glavna stran nekaj časa nedosegljiva. Zanimivo je, da je odgovornost za napad prevzel skupina Anonymous. To je taista skupina hekerjev in njihovih podanikov, ki je napadla MasterCard, Paypal in Viso, ker niso želeli več poslovati z WikiLeaksom.

Skupina Anonymous je povedala, da so testirali novo orodje RefRef, ki je namenjeno izkoriščanju ranljivosti na SQL-vrivanje. Dejali so, da so napadli strani WikiLeaks, Pastebin in 4chan; z WikiLeaks so imeli nerazčiščene osebne spore, zdaj pa so si na čistem. Kaj točno s tem mislili, ni jasno nikomur, najverjetneje niti Anonymousu ne v celoti. Znano je namreč, da je skupina med seboj slabo...

16 komentarjev

Anonymous vdrl v internetno enoto italijanske policije

Med objavljenimi dokumenti so tudi slike notranjosti in celo skupinska slika zaposlenih.

vir: BBC
BBC - Zloglasna hekerska skupina Anonymous, ki je na zadnje napadla NATO, je objavila, da so vdrli v italijanski CNAIPIC (Centro Nazionale Anticrimine Informatico per la Protezione delle Infrastrutture Critiche, Nacionalni center za zaščito kritične infrastrukture pred internetnim kriminalom) in pridobili osem gigabajtov občutljivih podatkov. Najprej so dosežek objavili na Twitterju, kasneje pa so na Pastebin objavili še manifest o konkretnem dogodku in povezave do nekaj predoglednih arhivov odtujenih podatkov. Za zdaj so objavili nekaj slik oddelka, sliko zaposlenih z osebnimi podatki in nekaj manj pomembnih dokumentov italijanskega ministrstva za zunanje zadeve ter ruske dokumente.

Dejali so, da so poleg tega dobili tudi...

27 komentarjev

Anonymous postavil LocalLeaks in HackerLeaks

Forbes - Hekerska skupina Anonymous je v sodelovanju s PLF (People's Liberation Front) postavila dvoje spletnih strani, na katerih lahko hekerji objavijo ukradene dokumente, ki izkazujejo nepravilnosti v delovanju organizacij, podjetij in vlad. Glavna razlika od strani WikiLeaks je torej v virih podatkov, saj WikiLeaks pričakuje podatke žvižgačev (notranjih sodelavcev), medtem ko novi LocalLeaks in HackerLeaks ciljata na od zunaj odtujene dokumente.

Na LocalLeaks.tk naj bi se objavljali podatki o nepravilnosti na lokalni ravni tudi od žvižgačev, medtem ko na HackerLeaks.tk pričakujejo dokumente, ki so jih pridobili hekerji. Za obe strani ustanovitelji pravijo, da zagotavljata anonimnost. Prve prispevke so prejeli v torek, ko so anonimni...

13 komentarjev

OpenLeaks zaživel

Ars Technica - Lani je skupina nekdanjih nezadovoljnih sodelavcev WikiLeaksa napovedala, da bodo kmalu ustanovili konkurenčno organizacijo. Motila jih je avtokratska drža Juliana Assangea in prevelika osredotočenost na objavljanje ameriških dokumentov, zaradi česar so postavili stran OpenLeaks. Zatem ko je bil na strani dva meseca napis Pridemo kmalu, je stran naposled zaživela.

Stran je ironično privekala na svet nekoliko pred načrti ustvarjalcev, ker je na Cryptome pricurljala vsebina strani OpenLeaks. Tako niso imeli druge možnosti, kot da so OpenLeaks zagnali, čeprav stran še ni v celoti funkcionalna. V bistvu je v fazi alfa, do bete pa naj bi se razvila do poletja.

OpenLeaks ima tudi drugačen...

1 komentar

Ameriško sodišče od Twitterja zahtevalo podatke o islandski poslanki zaradi WikiLeaksa

vir: Heise
Heise - V preiskavi afere WikiLeaks je ameriško sodišče naložilo podjetju Twitter, da razkrije vse podatke o posameznikih, ki so povezani z WikiLeaksom in imajo račun pri Twitterju, poroča Heise. V faksimilu zahteve je moč prebrati, da v okviru kriminalistične preiskave zbirajo podatke o Julianu Assangeu, Bradleyju Manningu, Ropu Gongrijpu in islandski poslanki Brigitti Jónsdóttir ter Jacobu Applebaumu.

Od Twitterja so zahtevali, da jim v treh dneh posreduje vsa sporočila, imena,...

7 komentarjev

Anonimneži napadajo telefakse podjetij

Letak, ki poziva k pošiljanju faksov

vir: Slashdot
Slashdot - Anonimneži spleta, aktivistična skupina z imenom Anonymous, so v povezavi z blokiranjem WikiLeaks izvajali napade DDoS na obilico svetovno pomembnih podjetij, večinoma tistih, ki so sama na nek način blokirala WikiLeaks. Sem spadajo Amazon (sami napad zanikajo, kriva naj bi bila njihova strojna oprema), MasterCard in Visa (plačilni promet sicer ni bil oviran), PayPal ter PostFinance, švicarsko banko, ki je blokirala bančni račun WikiLeaksa. Po DDoS napadih vstopnih spletnih strani omenjenih podjetij so svojo pozornost usmerili na drug del njihovega obratovanja, njihove telefakse.

V misiji,...

27 komentarjev

WikiLeaks bo dobil konkurenco

Daniel Domscheit-Berg, ko je še delal za WikiLeaks

vir: Spiegel Online
Spiegel Online - Skupina nekdanjih sodelavcev WikiLeaksa je napovedala, da bodo še letos zagnali konkurenčno platformo, kjer bodo prav tako objavljeni tajni podatki, ki so pricurljali v javnost. Daniel Domscheit-Berg, ki je bil nekdaj tiskovni predstavnik WikiLeaks, je za Die Tageszeitung povedal, da njihove strani ne smemo jemati kot konkurenco, marveč kot drugačen pristop. Ne strinjajo se namreč z usmerjenostjo WikiLeaksa, ki pretežno objavlja ameriške dokumente, medtem ko druge zapostavlja, in kjer je beseda Juliana Assangea absolutni prav.

Domscheit-Berg ima kar nekaj pikrih povedati zoper Assangea, ki je sicer znan po avtokratskem vodenju organizacije. Tako je aktivistom pri WikiLeaksu jasno dejal: "Jaz sem srce in duša te organizacije, njen ustanovitelj, filozof, prvi programer, organizator, sponzor in...

35 komentarjev

WikiLeaks še s kopico neobjavljenega, naslednje na vrsti ameriške banke

vir: Forbes
Forbes - Najnovejšo afero, ki se odvija v več državah hkrati, je seveda zakuhal Assangeov WikiLeaks z objavo tajnih ameriških depeš, o čemer smo poročali na naših straneh, v zadnjih dneh pa je to prva in glavna novica v vseh medijih. To seveda ni prvo razkritje WikiLeaksa (odmevni objavi sta bili afganistanski in iraški dosjeji) in po Assangeovih besedah še zdaleč ne zadnje. Forbes namreč objavlja intervju z Julianom Assangeom, ustanoviteljem in predstavnikom WikiLeaks, v katerem je napovedal razkritje bančnih skrivnosti.

Intervju je Forbes izvedel v Londonu na začetku novembra, torej ko je WikiLeaks že sklenil objaviti depeše, a preden je to storil. Assange je povedal, da še vedno sedi na kopici tajnih dokumentov,...

85 komentarjev