»

Avstralska davčna uprava z javnim razpisom za programsko opremo za odpravo poklicnih bolezni pri delu z računalnikom

iTNews - Avstralska davčna uprava se je zgrozila nad povečanjem premije za zavarovanje svojih zaposlenih, ki je lani poskočila s 26,1 na 30,8 milijona dolarjev, zato so napovedali sprejetje ukrepov za zmanjšanje poškodb na delu. Preiskali so odškodninske zahtevke za preteklo leto in ugotovili, da jih je 30 odstotkov povezanih s poškodbami mišic in skeleta, nastalimi zaradi dela z računalnikom....

28 komentarjev

Spletna stran za 1,2 milijona evrov

Slo-Tech - Se medtem, ko si v potu svojega obraza služite vsakdanji kruhek, izgubljate v občudovanju naših politikov, ki znajo tako umetelno spravljati denar iz državnega na svoje račune? Resnici na ljubo, slovenska šola korupcije ni kaj dosti ni napredovala od osnovne finte z zmagovanjem znancev in sorodnikov na javnih razpisih. Pravzaprav je mala šola. Če želite univerzitetno raven, poglejte v Rusijo.

Pred tednom dni je rusko ministrstvo za zdravstvo in socialni razvoj objavilo javni razpis za izdelavo spletne strani, nekakšne socialne mreže, ki bi jo uprabljali zdravniki. Razpis sam po sebi ne bi bil neobičajen, če ne bi bil rok za dokončanje projekta 16 dni, ministrstvo pa je izvajalca sklenilo poplačati s 55 milijonov rubljev kar znese 1,2 miljona evrov. Ni slabo, kajne? Visoko ceno so na...

17 komentarjev

Na Portugalskem za javne razpise potrebujete Silverlight

Slashdot - Trend zadnjih let je, da vlade in druge državne institucije po svetu vedno pogumneje korakajo v smer odprte kode, a se včasih še vedno pripeti kakšna neumnost. Na Portugalskem je namreč v uporabi platforma vortalGOV, ki jo upravlja podjetje Vortal Comércio Electrónico, prek katere se izvajajo javni razpisi in prijave zanje. Problem tiči v Microsoftovi tehnologiji Silverlight, ki je potrebna za uporabo strani, in je trenutno podprta le v Windows in Mac OS X, medtem ko razvoj za Linux še teče (Moonlight podpira le verzijo 1.0). Ker to pomeni, da na javnih razpisih ni mogoče kandidirati z uporabo odprtokodne programske opreme, je ESOP (nekakšen portugalski Lugos) zagnal vik in krik ter vse skupaj prijavil Evropski komisiji, saj z avtorji strani niso uspeli najti skupnega jezika.

118 komentarjev

Pogodba za e-dohodnino naposled le podpisana

Finance - Davčna uprava RS ( DURS) je podpisala pogodbo s podjetjem Hermes Softlab, kot izvajalcem sistema za elektronsko oddajo napovedi dohodnine. Naj spomnimo, da se razpis za izbiro izvajalca omenjenega projekta vleče kot jara kača. Aprila je državna revizijska komisija zavrnila pritožbo podjetja Halcom Informatika kot neutemeljeno in potrdila Hermes kot dobitnika razpisa. Nekateri so mnenja, da je e-dohodnina postala rešilna bilka za krizo največje programske hiše v Sloveniji.

5 komentarjev

Slovenska e-vlada na Slashdotu

Slashdot - Tokrat izjemoma kopija celotne novice:

" In its October 20th issue the Economist reports from Ljubljana that 'Slovenia may be Europe's most Internetted government', including 'holding most of its cabinet meetings online'. There is some information at the Slovenian e-government site, in particular check out their detailed strategy for e-commerce in public administration."

Sam sicer mislim, da ni vse tako rožnato (da o fijasku z Microsoftovo rešitvijo za elektronsko obračunavanje DDVja za davčno upravo ne govorimo), ima pa naša e-vlada tudi nekaj dobrih lastnosti. Rekel bi edino da moramo bolj poslušati MID kot CVI, saj se MID bolj bori za odprte standarde (pa še open source podpirajo :)

8 komentarjev