» »

Pogodba za e-dohodnino naposled le podpisana

Pogodba za e-dohodnino naposled le podpisana

Finance - Davčna uprava RS ( DURS) je podpisala pogodbo s podjetjem Hermes Softlab, kot izvajalcem sistema za elektronsko oddajo napovedi dohodnine. Naj spomnimo, da se razpis za izbiro izvajalca omenjenega projekta vleče kot jara kača. Aprila je državna revizijska komisija zavrnila pritožbo podjetja Halcom Informatika kot neutemeljeno in potrdila Hermes kot dobitnika razpisa. Nekateri so mnenja, da je e-dohodnina postala rešilna bilka za krizo največje programske hiše v Sloveniji.

5 komentarjev

Buggy ::

Ta projekt z DURS-om pa sigurno ni resilna bilka za Hermes SoftLab. Projekt ne bo prinesel nobenih bajnih vsot ali pa kaksnih drugih bonitet, katere bi opredelil, kot resilno bilko . Gre le za to, da je Hermes spremenil svojo politiko poslovanja in je to le niz v ogrlici nove strategije podjetja, ki ga sedaj pelje novo vodstvo. Kar se pa tice projekta samega, sem pa preprican da je sedaj resnicno pri pravemu izvajalcu, kar se bo v prihodnjem letu tudi pokazalo.

Arthur ::

Po moje bo E-dohodnina čisto fina stvar, ampak še bolj kot to pa bi si želel kakšne skupne baze podatkov za celotno državno upravo. Kjer bi uradniki pobirali recimo, stalni naslov, pa premožensko stanje, pa še kup drugih reči, za katere moramo sedaj letati od enega okenca do drugega.

Jux ::

@Artur Dent
najbolje da v to bazo vpisujejo še tvoje dosedanje prekrške, tvoje zavarovanje in tvoje zdravstveno stanje. fino bi blo tud stanje na tekočem računu in seveda tvoj dohodek v prejšnih mesecih. Pa če dobro pomisliš ti zdraven naštepajo še odhodke in ti sploh ni več nikol v življenju treba izpolnjevat dohodnine>:D. Do popolnosti manjka valda samo še trenutno lokacija, ki jo določajo z GSM triangulacijo.

Big brother anyone?
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

mrTwelveTrees ::

kdo brisati moj komentar ???
da ga kastriram, javi se !

Arthur ::

Jux: kdo pa pravi, da bi morali imeti ravni vsi dostop do vsega? :) nekateri podatki so pa sploh tako osebni, da jih v tej bazi nebi bilo.
v bistvu sem hotel reči, da bi do nekaterih osnovnih podatkov imeli dostop tisti, ki ga pač rabijo (in ko ga rabijo).

kakorkoli, do sedaj nisem ravno utrpel poškodb s sedanjim sistemom, kar pa ne velja za vse.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Davčna nepokorščina. (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5011829 (9836) Smrekar1
»

Nova anketa: kje imajo po vašem mnenju najboljše klime?

Oddelek: Novice / Ankete
354624 (3104) Pyr0Beast
»

E-davki in oddaja dohodnike (bliža se dan) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
868358 (6321) kriko1
»

e-dohodnina

Oddelek: Omrežja in internet
446460 (4443) romci
»

Pogodba za e-dohodnino naposled le podpisana

Oddelek: Novice / Ostale najave
52478 (2478) Arthur

Več podobnih tem